PSyGHT

Fürstova Hiša, Ptuj, Slovenija

14. september 2018 ob 23:00


1. psihedelični glasbeno-izobraževalni dogodek na Ptuju
Dvorišče Fuerstove hiše
Sobota, 15.9.2018
- 18.00 Psihedelična čajanka
- 20.00 Glasbeni program
VSTOP PROST!
V primeru dežja se dogodek prestavi v notranje prostore.

Z dogodkom PSyGHT oziroma psihedelični pogled (PSYchedelic siGHT) želimo s čajanko in preko glasbe ozavestiti ljudi o že precej zrelem psihedeličnem gibanju, ki se je začelo v začetkih 60ih let 20. stoletja in je imelo močan vpliv na takratno kulturo in družbo, kar je dodobra spremenilo pogled v notranji svet človeka oziroma njegovo psiho. S številnimi prepovedmi in vojno nad drogami (War on drugs) so začasno uspeli zaustaviti napredno razmišljanje takratnih hipijevskih generacij, vendar se v zadnjem času ponovno kaže velik potencial enteogenov na vseh področjih človekovega delovanja. Plemena po vsem svetu pa uporabljajo naravne psihedelike že tisočletja za obredne ceremonije, zdravilne učinke in razumevanje življenja kot takšnega. Tako želimo povabiti na dogodek vse ljubitelje takšnega načina življenja in tudi tiste, ki so se s to tematiko srečali le bežno, da podelimo izkušnje in ozavestimo radovedne duše.

Vabljeni torej ob 18.00 na čajanko psihonavtov, ki jo organizira Psihedelično društvo Slovenije v sodelovanju s Fuerstovo hišo, kjer bomo podobno misleči uživali ob čaju in izmenjevali dialog (za čaj bo poskrbljeno, druga pijača se bo stregla pri šanku).

Veselimo se, da se bomo spoznali!
Psihedelično društvo Slovenije / The Psychedelic Society of Slovenia


Po čajanki bo sledil psihedelično obarvan glasbeni program, kjer se bo na začetku prvič predstavil domačin iz Fuerstove hiše, Kevo, s svojo produkcijo v Psychill/downtempo stilu. Nato bo aeuum s svojimi glasbenimi projekti naredil vez iz umirjenih melodij v hitrejše ritme, s katerimi bo poskušal prisotne ogreti za nadaljnji večer. Za njim bo nadaljeval gost iz Berlina I.M.D, ki se bo z lastno produkcijo predstavil v Chillgressive žanru. Kot zadnji pa se bo predstavil Abyson, ki nam bo iz njegove široke palete nabora predstavil Zenon set in zaključil večer s hitrejšimi plesnimi ritmi.

LINE UP:
I.M.D - Uxmal Records (Mex/Ger)
https://soundcloud.com/imd-2

AEUUM
https://soundcloud.com/aeuum
https://aeuum.bandcamp.com/

ABYSON
https://soundcloud.com/abyson

KEVO
https://soundcloud.com/kevo-kevo-155041076


Vreme Ptuj
PartiZadnja sprememba: 7.9.2018 12:01

Povezane vsebine

Manj tvegana zabavaVašega partija ni na seznamu?

Vnesi ga preko obrazca!

DODAJ NAPOVEDNIK