Partijska Linija

Koncertna dvorana Rog, Ljubljana, Slovenija

10. november 2017 ob 23:00


petek / Friday, 10. november 2017
PARTIJSKA LINIJA

✿ JAŠA BUŽINEL (Cosmic Sex, Partijska linija)
✿ BLAŽEN DJ (Cosmic Sex, Partijska linija)
✿ TETSUO (Modem)
✿ TRITCH (RŠ)

Music policy: techno, house, electro, breakbeat, experimental
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

(ENGLISH TEXT BELOW)
Po dobrih desetih mesecih v etru je čas, da zvoki Partijske linije zadonijo tudi v Koncertni dvorani Rog. Partijska linija avtorjev Blaža Pavlice (Blažen DJ) in Jaše Bužinela je mesečna oddaja na Radiu Študent, v kateri dvojec, zgledujoč se pri formatih oddaj, kot so Hessle Audio show na Rinse FM ter oddajah londonskega NTS, predstavlja najrazličnejše odvode sodobnega techna in housa, odkriva zvočne eksperimente iz robnih sfer klubske glasbe in iz naftalina vleče bisere nekih drugih časov.


FB: https://www.facebook.com/partijskalinija/
Arhiv oddaj: http://radiostudent.si/glasba/partijska-linija

Jaša in Blaž sta sicer tudi glasbena predstavnika goriške škvadre in serialke Cosmic Sex, ki na Mostovni in drugod organizira legalne in illegalne zabave s precej odprtimi glasbenimi smernicami. Medtem ko je Jaša aktivnejši na področju glasbene publicistike, založništva in distribucije, je Blaž, katerega elektronske produkcije so doslej izšle na CD kompilaciji Gibanica kluba K4 in vinilni kompilaciji Chilli Space 12, radijski tehnik, raziskovalec elektronskih ter eksperimentalnih zvočno-vizalnih pokrajin in član noise kvarteta Ansambel Prsa. Pri založbi Zvočni prepihi je nedavno izšel njegov "prvenec" Virtual Entheogen, na katerem najdemo dve zvočni strukturi, različni tako v viru kot tudi v obdelavi... in morda se nam prav za Partijsko linijo v Rogu obeta nova kratkometražna, klubskemu plesišču naklonjena techno izdaja.

Avtorjema se bosta na celonočnem maratonu pridružila radijska sodelavca Matej Mihevc aka Tetsuo, kurator oddaje Modem na Radiu Študent, ki se, podobno kot njegovi DJ miksi, ukvarja predvsem s sodobnim spletnim podtaljem ter z najnovejšimi premiki v elektronski, tako klubski kot obklubski glasbi, in pa Žiga Petrič aka Tritch, spletni tastemaker, aktivni DJ serialke Temnica v klubu K4 in sodelavec glasbene redakcije Radia Študent, čigar Youtube kanal, na katerem redno predstavlja jagodni izbor sodobne techno produkcije, premore več kot 51.000 naročnikov.

Dogodek je zasnovan kot benefit za kritje stroškov sodnih procesov, v katere so vpleteni Rogovci, in bo izpeljan v kontekstu meseca praznovanja stote obletnice oktobrske revolucije, za katero v Rogu pripravljajo poseben program. Več o programu kmalu.

Prisluhni / Listen:

◆ TRITCH (RŠ) (ノ◕ヮ◕)ノ*
https://soundcloud.com/zigapetric
https://www.youtube.com/user/ginz92tech

◆ TETSUO (Modem) (☉‿☉✿)
https://soundcloud.com/long-live-the-new-fleshhh
http://www.radiostudent.si/glasba/modem

◆ BLAŽEN DJ (Cosmic Sex, Partijska linija) (。◕‿‿◕。)
https://www.mixcloud.com/DJ_blažen_med_ženami/
https://soundcloud.com/blaz-pavlica
https://zvocniprepihi.bandcamp.com/album/bla-pavlica-virtual-entheogen
https://www.mixcloud.com/cosmic_sex/
https://www.mixcloud.com/partijska_linija/
http://radiostudent.si/glasba/partijska-linija

◆ JAŠA BUŽINEL (Cosmic Sex, Partijska linija) (◡﹏◡✿)づ
https://www.mixcloud.com/jaša-bužinel/
https://soundcloud.com/jasabuzinel
https://www.mixcloud.com/cosmic_sex/
https://www.mixcloud.com/partijska_linija/
http://radiostudent.si/glasba/partijska-linija
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
After 10 months on air, it’s high time Partijska linija conquers Ljubljana’s favourite underground spot in Rog. Partijska linija is a monthly show on Radio Študent. Its hosts, Blažen DJ and Jaša Bužinel, inspired by shows such as Hessle Audio on Rinse FM, mostly focus on contemporary techno, house, bass and other experimental forms of dance music. Check it out below.

FB: https://www.facebook.com/partijskalinija/
Shows’ archive: http://radiostudent.si/glasba/partijska-linija

They will be joined by their Radio Študent colleagues Matej Mihevc aka Tetsuo, the host of Modem, a show dedicated to contemporary postinternet and experimental music, and Žiga Petrič aka TRITCH, whose Youtube channel, where he regularly uploads various techno gems, already has more than 51k subscribers.

The event is designed as benefit to cover the costs of the lawsuit in which the Rog crew is involved.


Vreme Ljubljana
Parti|ElektronikaZadnja sprememba: 7.11.2017 11:45

Povezane vsebine

Manj tvegana zabavaVašega partija ni na seznamu?

Vnesi ga preko obrazca!

DODAJ NAPOVEDNIK