DubLab: DUBWISE MASSIVE!

Channel Zero, Metelkova, Ljubljana, Slovenija

23. oktober 2017 ob 23:00


Platforma Massive!, katere namen je promocija Sound System kulture v Sloveniji, je nedavno začela čisto nov koncept zabav z imenom DUBWISE MASSIVE!. Ideja tega novega koncepta je gostovanje po mestih širom Slovenije in na različnih Sound Systemih. Po uspešno izvedenemu prvemu dogodku v Novem mestu, prihajajo nazaj domov v Ljubljano. Bolj natančno na legendarni DUB LAB, ki vsak ponedeljek gostuje v Channel 0. Tokratna edicija bo res nekaj posebnega in zato so angažirali sistem s katerim se najbolje znajdejo, BORIS Sound System. Poseben zato, ker so se zares potrudili in v sodelovanju z DUB LAB ekipo pripravili dogodek, ki ga ne bo hotel zamuditi noben pravi ljubitelj reggae in dub glasbe. V goste z Nove Zelandije prihaja eden najbolj avtentičnih kreatorjev tako imenovanih riddimo-ov. Producent, katerega glasbeno prepletanje nostalgije in futurizma so opazile priznane založbe, kot so Jahtari, Scotch Bonnet Records, Cubículo Records, ... govor je o virtuozu, ki sliši na ime Naram. Da bo vse še bolj veselo, se mu bodo iz festivalskega mesta Pule, na hrvaški obali pridružili PulaP Reggae Statio@n. Le ti, se nam že skoraj tradicionalno pridružijo vsako leto na Dub Labu in brez dvoma je to ena bolj obiskanih zabav v sezoni.


NARAM (NZ) – Jahtari Records
Kljub odraščanju na Novi Zelandiji, kakih 13,000 km stran od Jamajke, je Naram pridobil sloves enega boljših ustvarjalcev riddimov v sodobni eri, še posebej, ko je govor o digital dancehall glasbi. Navdihnjen s strani jamajških pionirjev žanra v 80tih je Naram preživel več kot dekado svojega življenja preučujoč znanost »old school« dancehall-a. Zavzeto se je učil tehnike in se lotil iskanja starih sintesajzerjev, »drum machine« in enot z efekti, ki so mu pomagali definirati lasten zvok. Navkljub obsesiji z glasbo mu je le ta vedno predstavljala le hobi, kar se je hitro spremenilo, ko je spoznal ustanovitelja legendarne založbe Jahtari, Disrupt-a. To ga je spodbudilo k lastnemu albumu in tako je izšla kar dvojna LP-ka »March of the Gremlin«, leta 2013. Že debitantski album je požel odlične kritike s svojim temačno in evokativno atmosfero in unikatno mešanico starih in novih zvokov. Njegova kariera je od takrat zašla strmo navzgor. Značilno za Narama je, da noben nastop ni enak prejšnjemu. V duhu legendarnega dub pionirja King Tubby-a uporablja analogno mešalno mizo skupaj z »delay-i«, sirenami in ostalimi efekti. Obljublja nam noč prepleteno z težkokategornimi bas linijami, strašljivo predelano ritem sekcijo ter ubijalska besedila.

PulaP Reggae Station (CRO)
PulaP Reggae Station niso nobena neznanka našemu občinstvu. Hot Steppa in Fyah Steppa kot MC-ja ter ZJ Sinke in ShugaMan kot selektorja so že večkrat razplesali plesišče na DUB LAB dogodkih. Puljčani, ki soustvarjajo reggae kulturo na Hrvaškem že toliko let, da so pravcati veterani. Sam PulaP projekt je nastal pred šestimi leti skupaj z radijsko oddajo, ki jo lahko slišite vsako soboto na frekvencah Radia Maestral, a večina njih je že praj sodelovala pri King Shango Sound-u. Poleg oddaje je seveda potrebno omeniti tudi nastope, med katerimi najraje izpostavijo sledeče: Seasplash Festival, Overjam Festival, Showcase Pula, Triple Double Trouble party, SlovenJah Soundsystem Conference, Youth on Rise, Reggae pod Belvederjem, Phat & Tight, DKT, Vybz in warm up za koncert Anthony B-ja.

Moto PulaP-a je "Music is a mission, not a competition" , torej "Glasba je misija in ne tekmovanje".

Vrata ob 22h !
Vstopnina 3€ !!
Dubbing is a must !!!

Spremljate nas lahko na: https://www.facebook.com/dublabch0
Dub Lab Mixcloud: https://www.mixcloud.com/dublabproject/


Vreme Ljubljana
PartiZadnja sprememba: 23.10.2017 11:33

Povezane vsebine

Manj tvegana zabavaVašega partija ni na seznamu?

Vnesi ga preko obrazca!

DODAJ NAPOVEDNIK