DubLab meets JAMCOAST FAMILY feat. D-VIBE

Channel Zero, Metelkova, Ljubljana, Slovenija

30. oktober 2017 ob 23:00


JAMCOAST CREW je ekipa šestih obalnih Dj-ev, ki so veliki navdušenci globokih basov in se najraje sprehajajo med zvrstmi kot so: reggae, dub, dancehall, dubstep, ragga - jungle, digital stepper, downbeat, mushup, bashment ter sorodnimi žanri.
Na mikrofonu se jim bo pridružil D-Vibe, bolj znan kot MC Italijanskih Rockers Dub Master in še mnogih drugih.

FREEDOM FIGHTERS SOUND
je ekipa, ki se postavlja z 10. obletnico svojega delovanja. Sestavljata ga selektorja Ras Marino in Selecta U–Re, katera se ponašata tudi kot ustanovitelja bolj obsežne ekipe JAMCOAST.
FREEDOM FIGHTERS SOUND beležijo nastope po vsej Sloveniji, Hrvaški, Italiji, Avstriji in Nemčiji. Nastopali so tudi na večih festivalih in paryijih kot so Overjam International Festival, South Park, Jungle Flash,..
Oder so si do sedaj delili z večimi priznanimi reggae izvajalci: Lutan Fayah, Barrington Levy,Capleton Gentleman, Macka B, Protoje, Solo Banton, Mamma Marjas,.. če naštejemo le nekatere.
Naj omenimo, da FREEDOM FIGHTERS SOUND ekipa organizira, zdaj že dobro znane mesečne partyje v Kopru - Welcome to Jamcoast, kjer predstavljajo različne crew-je in glasbenike. Njihovi seti so sestavljeni iz različnih reggae žanrov, od rocking roots reggae, new roots, digital-steppa, dancehall-a do ragga jungle.

JAHKLIN SELECTA
Že od otroštva ima rad glasbo in je igral kitaro, kasneje se je ta ljubezen spremenila v način življenja, saj se je priključil lokalnem crew-u, po imenu Jamcoast. Njihov namen je širiti svobodo, ljubezen, enakost in pozitivno energijo. Prvi nastop beleži leta 2011, ko je delil oder s prijatelji iz ekipe Freedom Fighters Sound. Od takrat je stalni član posadke Jamcoasta.
Sodelovanja:
Freedom Fighters Sound, Total Destruction Sound, Kalambasstik Sound, Dubsystem Sound, Dj PeteRoots, Dj Verso, Rockers Dub Master Soundsystem, Dj Bombo, Mr. Skavillage & Vivi Selectress, Max RubaDub, TminTafari Sound, Overjam International Reggae Festival /Beach Yard,...
https://soundcloud.com/jahklin-selecta

TOTAL DESTRUCTION
Ustanovljeni so bili okoli leta 2000. Prvotna člana sta bila Ego3ip in Basskillah, vendar je sedaj aktiven samo še Basskillah, ki je tudi dejaven član družine JAMCOAST in zagrižen zbiratelj vinilov ter nepredvidljivih 100% bomboklatt selekcij.
https://soundcloud.com/total-destruction
https://www.facebook.com/totaldestruction.basskilla?fref=ts
https://www.facebook.com/jaklinsasa/

DJane SKYME, s pravim imenom Mirjam Golja je sicer etnologinja in kulturna antropologinja iz obale. Svojo glasbeno pot je začela že zgodaj. S petjem v osnovnošolskem pevskem zboru in z obiskovanjem glasbene šole, kjer je igrala kitaro in tudi zaključila šolanje. Kot srednješolka je pela pri dveh bendih, ki pa nikoli niso stopili na oder. Ko je v letu 2004 študirala v Španiji, si je nabavila osnovno DJ opremo in zatem nekaj let vrtela psychedelic goa trance, iz katerega je leta 2007 diplomirala na Filozofski fakulteti – dobesedno! Ko se je malo naveličala novejših trših podžanrov in hkrati majhne in slabo razvite slovenske scene, je nato začela vrteti etno in balkan beat glasbo. Znotraj Gipsy jungle kolektiva je sodelovala skupaj s Harisom Piltonom, Luno Morado, Dj Titom in W.G.-jem. Vmes je večkrat vrtela tudi chill-out glasbo na različnih psytrance festivalih na Hrvaškem, v Bosni in v Sloveniji. Chill-out še vedno rada vrti. Vse do takrat je nastopala pod imenom Djane Didipoka. Po letu 2011 pa je v njej naraščalo navdušenje nad bass glasbo in začela je vrteti dub in nekomercialen dubstep, danes pa občasno zarola tudi kakšen drum’n’bass in celo reagge remiks. Nastopa predvsem po underground klubih kot so Inde v Kopru, ter Channel zero, Monokel in Jalla Jalla na Metelkovi v Ljubljani, pa tudi na raznih privat zabavah oz kamorkoli jo povabijo. Letos je tudi idejno zasnovala in organizirala večje bass dogodke v alternativnem središču UP Inde v Kopru, kjer so na na dveh dogodkih pod imenom BASSLINE nastopili Filip Motovunski, RawLand, W.G. in Freedom Fighters. Ker gre za serijo bass dogodkov, bomo o njih prav gotovo ponovno slišali. V novembru je SKYME postala nova članica JAMCOAST družine iz obale. Skupaj so že nastopali v koprskem Pub-u 33, trenutno pa zbirajo sredstva za nov in sploh prvi obalni soundsystem. JAMCOAST ekipo sicer lahko poslušate na FM Radiu Koper, kjer imajo vsako soboto ob 21h radijsko oddajo.
In Kaj SKYME še rada počne? Njena strast so narava in potovanja. Zelo se zanima za permakulturo: živeti na čimbolj naraven in neškodljiv način, torej v skladu z naravnimi zakonitostmi. Veliko je tudi potovala, videla je že dober del Evrope, pa tudi Turčijo, Maroko, Mehiko in večkrat Indijo. Januarja se prvič odpravlja na Tajsko. Zanimajo jo različne in bolj elementarne kulture. Sama pravi, da se ne istoveti z zahodno civilizacijo ker je, gledano iz zgodovinskega vidika, pobila in zasužnjila preveč domorodcev in opustošila naravne vire, kamorkoli je prišla. V prostem času SKYME rada poje, igra flavto in afriške bobne, riše in sprehaja pse. Je tudi ponosna vegetarijanka, že osemnajst let se prehranjuje večinoma z lokalno, sezonsko in ekološko pridelano hrano. Je velika ljubiteljica gozdov, tako da je opravila tudi NPK za gozdno gojiteljico in si v prihodnosti želi ukvarjati z gozdno pedagogiko, ter tako približati gozd tudi otrokom. Za seboj ima veliko let prostovoljnega dela v raznih humanitarnih organizacijah in je že od malega aktivistka za naravo in človeške pravice (članica Alpe Adria Green, Amnesty international, tabornikov RSM Piran in drugih organizacij).
Njen predzadnji Dj set v živo lahko poslušate tukaj, https://chew.tv/radio-inde/bassline-2-inde (prvi dve uri). Svojih avtorskih komadov ali mixtejpov zaenkrat še nima, na soundcloudu pa lahko najdete en starejši chill-out set v živo iz Medike v Zagrebu. Djane SKYME obljublja, da bo kmalu predstavila svoj kanala na mixcloudu, saj ima že kar nekaj "live" posnetkov svojih DJ seans, ki jih želi deliti z javnostjo. Kmalu pravi, tako da "stay tuned".

Vrata ob 22h !
Vstopnina 3€ !!
Dubbing is a must !!!

Spremljate nas lahko na: https://www.facebook.com/dublabch0
Dub Lab Mixcloud: https://www.mixcloud.com/dublabproject/


Vreme Ljubljana
PartiZadnja sprememba: 23.10.2017 11:28

Povezane vsebine

Manj tvegana zabavaVašega partija ni na seznamu?

Vnesi ga preko obrazca!

DODAJ NAPOVEDNIK