K4 w/ Synaptic presents : DJ Jus-Ed (Underground Quality, USA)

Klub K4, Ljubljana, Slovenija

3. junij 2016 ob 23:00

DrogArt informatorji


Po uverturi z obskurnim ritmičnim gradientom Fumiye Tanake smo vas cerebralni bratje v trumah zvabili še na zenitalni utrip našega druženja, ki ga je okronal mojster dionizične eklektike San Proper. V tretjem in hkrati sklepnem aktu letošnje Synaptic sezone vam v matični K4 na krilih nesmrtnih ameriških deep house sanj pripravljamo obisk legendarnega playerja čezoceanske east-coast klubske scene, ki bo ob strokovni domači spremljavi postregel z najplemenitejšim izborom nočne muzike.

Lik in delo producenta, založnika, promotorja, MCja in DJa iz Conneticuta, ki se na svetovnih klubskih odrih odlikuje z imenom Jus-Ed, nekoliko orišejo že njegovi otroški vzorniki James Brown, Buddy Rich, Prince, Luther Vandross in mnogi drugi, še bolj zgovorno pa je začetno obdobje sukanja funk, house, rnb in freestyle plošč, ki se je zaradi posebej entuziastičnega in posledično napornega načina življenja mladega DJa abruptno končalo z začasno upokojitvijo leta 1985.

Ključni obrat v karieri in uspešen naskok na svetovno prizorišče predstavlja Edova vrnitev leta 2001 z ustanovitvijo klubske znamke Underground Quality, ki je z nadgradnjo v glasbeno založbo leta 2004 hitro postala sinonim za kvalitetno house glasbo s svojim simplističnim, a učinkovitim in senzualnim zvokom, ki tako kot DJ seti botra Eda združuje aspekte house glasbe tako na strani abstrakcije in repetitivne plemenske hipnoze, kot tudi na spiritualnem, liričnem in nekoliko popevkarskem licu, zvestemu praočetom omiljene zvrsti.

Ustvarjalna zakladnica Jus-Eda šteje petinpetdeset plošč in preko petnajst remiksov za najvidnejše svetovne založbe. Preko Underground Quality je tako založniško kot s serijo klubskih dogodkov podprl in mnogokrat tudi lansiral pod žaromete ustvarjalce, kot so Nina Kraviz, Levon Vincent, Dj Qu, Juju & Jordash, Lady Blacktronica, Juniper in Smallpeople. Nenazadnje spoštovanega deep house šamana poleg brezmejnega nasmeška, levje grive, bogate diskografije in nepremagljive pozitivnosti odlikujeta rezidenci v Brooklynškem klubu OUTPUT in vozlišču elitnih glasbenih tokov PANORAMA BAR.

3. junija se skupaj ovijmo v gosto črno prejo prepletenih niti Synaptic in Underground Quality!

Veliki:
DJ JUS-ED (Underground Quality, USA)
Symann&Utti (Synaptic)
Nitz (Synaptic)

Mali:
Rokko (Just Jam)
Zergon (Synaptic)
Splinterhouse&Byn (Synaptic)

Vstopnice:
Predprodaja: 7 eur
Pred 24h: 9 eur
Po 24h: 12 eur


Vreme Ljubljana
Parti|ElektronikaZadnja sprememba: 31.5.2016 11:00

Povezane vsebine

Manj tvegana zabavaVašega partija ni na seznamu?

Vnesi ga preko obrazca!

DODAJ NAPOVEDNIK