Marihuana marš 2016

Študentski kampus, 1000 Ljubljana, Slovenija

20. april 2016 ob 15:00

DrogArt informatorji


Če smo predlani informirali in lani protestirali, se bomo na letošnjem Marihuana maršu poklonili konoplji kot rastlini in subkulturi, ki se je razvila iz njene uporabe. Festival, katerega glavni namen je počastiti konopljo kot rastlino in osvetliti kulturo konoplje, bo potekal v sredo, 20. aprila 2016 od 15. ure dalje v Študentskem kampusu. Tabuizacija ter nerazumevanje konoplje in z njo povezanih subkultur bosta vsaj na ta dan pozabljeni - na dan, ki že 45 let slavi kulturo konoplje in se je iz Kalifornijskega mesta San Rafael razširil v svet.

Več o tem, zakaj je 4/20 tako pomemben datum za kulturo konoplje, lahko prisluhnete v naslednjih minutah: https://soundcloud.com/lovro420/420-sekund-epizoda-420

Prohibicija slepi je dolgoletni projekt ŠOU v Ljubljani, katerega začetki segajo v leto 2002. Organizacija osrednjega dogodka Marihuana marš se letos prvič seli domov, v Študentski kampus. Tam bo potekal festivalski del projekta, informativni shod pa se načrtuje v mesecu maju po centru Ljubljane.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[MANIFESTACIJA SVOBODE IN RESNICE] (15:00) - malo prizorišče - brezplačen vstop

V popoldanskem delu festivala se bodo prepletale zabavne, kulturne, umetniške in izobraževalne vsebine.

Od 15. ure dalje bomo na malem prizorišču Študentskega kampusa soustvarjali umetniške vsebine, poslušali predavanja in okrogle mize na temo prepovedanih drog, opozarjali na škodljive posledice prohibicije kot prevladujoče oblike regulative na omenjenem področju ter iskali alternativne policy rešitve. Poleg tega bomo uživali ob ogledu retrospektivne umetniške razstave, se ustavili pri stojnicah in »coffeeshopu«. Pod okriljem Ziggija bo poskrbljeno za glasbeno ozadje! Dubtafari sound bo svoje melodije z nami delil tudi na letošnjem ljubljanskem marihuana maršu, od dubplate specialista in gorečega zbiratelja vinilov, ki svojo zbriko dopolnjuje že polnih 20 let, lahko pričakujete tudi venček reggae klasik.

Dogajanje:

- Dubtafari sound – DJ Ziggi
- Otvoritev retrospektivne razstave prohibicije
- Izrazi svoj glas! – slikarski extempore
- Predstavitev nevladnih organizacij in partnerjev
- Konopljina info točka

Serija okroglih miz, ki jih pripravlja Odbor za konopljo (OKO):

16:00 – 17:00 - Klemen Piber, Društvo SKSK: O zeliščarstu in represiji.
17.15 – 18.15: Tanja Cvetrežnik, Hopla-konoplja: Konoplja v preventivi.
18:30 – 19:30: Gregor Zorn, civilna iniciativa: Zbudimo.se: Varna in učinkovita uporaba zdravilne konoplje.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[KONCERTNI PROGRAM] (20:00) - koncertno prizorišče - karte že v predprodaji

Tudi zvečer bomo na svoj račun prišli ljubitelji glasbe. Od 20. ure naprej se bodo namreč na osrednji prireditveni ploščadi Študentskega kampusa odvijali koncerti. Na odru se bodo zvrstili odlični glasbeniki, ki bodo pospremili festival in preko umetnosti glasbe opozorili na to, da– prohibicija slepi!

Koncert bodo odprli odlični Trboveljčani, ki sestavljajo skupino Red Five Point Star, zatem bo oder zavzel hrvaški raper General Woo, ki v Sloveniji premierno nastopa s Funksteri. Osrednja skupina, ki bo pospremila naš festival, bodo Elvis Jackson, ki polnijo koncerte širom Slovenije in Evrope, noč pa bosta s svojimi ritmi zaključila Borka & Woo-D.

20.00 - 21.00 - Red Five Point Star
21.15 - 22.15 - General Woo i Funksteri
22.30 - 00.00 - Elvis Jackson

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[VSTOPNICE]

Obisk dnevnega programa je [BREZPLAČEN]!

Prodaja vstopnic za koncertni del: www.eventim.si, Hiše vstopnic Eventim Si (Tivoli Ljubljana, Kino Šiška Ljubljana, Križanke Ljubljana, Mestni trg Ljubljana, Europark Maribor, Klicni center: 090 55 77) in partnerska prodajna mesta: Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang, (K)kiosk, 3DVA Trafika, M Holidays, Alpetour potovalna agencija in Palma turistična agencija.

POZOR!!

- Early bird tickets: 3€ - RAZPRODANO!

- Predprodaja: 5€ - http://goo.gl/MXyxGl

- Na dan dogodka: 7€


Vreme 1000 Ljubljana
PartiZadnja sprememba: 14.4.2016 10:15

Povezane vsebine

Manj tvegana zabava

Obvestila - Marihuana marš 2016

Prohibicija slepi je dolgoletni projekt ŠOU v Ljubljani, katerega začetki segajo v leto 2002. Organizacija osrednjega dogodka Marihuana marš se letos prvič seli domov, v Študentski kampus. Tam bo potekal festivalski del projekta, informativni shod pa se načrtuje v mesecu maju po centru Ljubljane.Vašega partija ni na seznamu?

Vnesi ga preko obrazca!

DODAJ NAPOVEDNIK