Pot v Vesolje ~ FORMAVIVA

koncertna dvorana rog, ljubljana, Slovenija

29. april 2016 ob 22:00


vesolje vesólje -a s (ọ̑) 1. celota nebesnih teles, sistemov teles in prostor, v katerem so: teorija o nastanku vesolja; red, zakoni v vesolju 2. prostor, v katerem so nebesna telesa: vesolje se širi; ekspr. neizmerno vesolje; kroženje nebesnih teles v vesolju / rob vesolja meja vidnega, zaznavnega vesolja // prostor zunaj zemeljske atmosfere: izkoriščati, osvajati vesolje; izstreliti satelit v vesolje ● ekspr. podrlo se mu je njegovo otroško vesolje njegov otroški svet

--

Od novoletnega Zemljinega plesa je minilo že trimesečje. Kljub temu da je Zemlja že skoraj na četrtini poti okoli Sonca, pa se zdi, da smo na slovenskih tleh obstali na mestu. V ljubljanskih kleteh nam še vedno računajo 15 eur za študentsko zabavo z naključno izbranimi žanrsko nekompatibilnimi artisti in posiljevanje s fotoaparati. Na obalo nas vabijo na "underground party" s petletno zamudo, da nam ponudijo ples med fanti in dekleti, ki so namesto v Cirkus, na koncert Modrijanov ali dive Severine zašli v nekoč sveto katedralo Slovenije. Spet drugod nam prodajajo Oldies Goldies, ker jih je povozil čas in se česa novega bojijo. In še veliko česa bi se našlo..

Manjka nam nekaj: ples v temi vesolja in intelektualna svežina iz zvočnika.

Zato si želimo 29.4. ob pravi meri melanholije in veselja dvigniti nad realnost in pričarati (skorajda) pozabljene avantgardne občutke moči glasbe in plesa.

Naši kozmonavti se že tri mesece v karanteni pripravljajo, da bodo na ta večer z vso odgovornostjo prevzeli krmilo raketoplana in vas v soju zvezd tekom noči neustrašno peljali skozi najbolj čarobne, najgloblje, najbolj temačne predele vesolja in vaših duš.

Že Maslow v svoji teoriji o hierarhiji človeških potreb na vrh piramide postavlja transcendenco: “The self only finds its actualization in giving itself to some higher goal outside oneself, in altruism and spirituality”. To načelo postaja osnovno vodilo naših dogodkov, katerih glavni cilj je omogočiti lahkotnost skozi prisotnost in ekskurzijo skozi prostrane in nekonvencionalne različice elektronskih zvokov.

--

Posebno ste vabljene vse izgubljene duše, samotarji, vrtnarji, umetniki in programerji, tisti, ki na slovenskih plesiščih že dolga leta ne najdete ničesar drugega kot globokega obupa, ropanja energij, glasbenega obupa.

Lineup:
TBA


Vreme ljubljana
Parti|ElektronikaZadnja sprememba: 7.4.2016 16:46

Povezane vsebine

Manj tvegana zabavaVašega partija ni na seznamu?

Vnesi ga preko obrazca!

DODAJ NAPOVEDNIK