Daniel Bell

Klub K4, Ljubljana, Slovenija

27. marec 2015 ob 23:00

DrogArt informatorji


Vpet med vplivi Chicaga in avantgardističnega minimalizma je Daniel Bell v devetdesetih začel razvijati nov zvok, ki je spremenil in vnesel svežino v elektronsko glasbo. Izumetničeni vizualni performansi rave-ov so začeli prevladovati nad zvokom, Bell pa se je vrnil k prvinskim elementom elektronskih ritmov in ustvaril, kar danes poznamo pod imenom, minimal techno.

Od samih začetkov delovanja v Torontu in spoznavanja s house-om v New Yorku, ga je glasba ponesla preko Detroita in Berlina, v svoji netipičnost pa je stvaritve Daniela Bella težko povezati s katerimkoli izmed največjih influenčnih mest. Ves čas je deloval kot pomemben del založbe Richieja Hawtina Plus 8, tako pred množicami napolnjenih klubov kot studiih, kjer se je oblikovala nova elektronska zvočna podoba začetka tisočletja. Je član elektronske skupine Narod Niki, v katero so vključeni Akufen, Cabanne, Dandy Jack, Daniel Bell, Luciano, Ricardo Villalobos, Richie Hawtin, Robert Henke in Thomas Franzmann ter tria Cybersonik z Johnom Aquavivo in Richiem Hawtinom. Daniel Bell je bil v svoji dolgoletni karieri v središču grajenja novih trendov, sodeloval je z založbama kot so Frictional, Dopplereffekt, Peacefrog in Accelerate, live nastopi pod imenom DBX pa še vedno vzbujajo pristne emocije in zvočne forme prvotnih techno elementov. Daniel Bell prihaja v Klub K4 s setom polnim trenutnih aktualnosti, nakazujočega nadaljnjega razvoja in brez dvoma, da še danes ostaja eden izmed ključih komponent elektronske scene.

Na velikem flooru se Danielu Bellu pridružujeta Byn in Nicolae, malo prizorišče pa bodo disco obarvali prekaljena Ichisan in Dulash Der DJ ter vzpenjajoči se dvojec Disco Durum.

Veliki:
DANIEL BELL (Accelerate, 7th City, Perlon, USA)
Byn (Synaptic)
Nicolae (Housewise)

Mali:
Ichisan (Internasjonal)
Dulash der DJ (Gumitwist)
Disco Durum

Lokacija:
Klub K4, Ljubljana

Datum:
27. marec 2015 / 23.00

Vstopnina:
Pred polnočjo: 7 EUR
Po polnoči: 10 EUR 


Vreme Ljubljana
Parti|ElektronikaZadnja sprememba: 24.3.2015 20:52

Povezane vsebine

Manj tvegana zabavaVašega partija ni na seznamu?

Vnesi ga preko obrazca!

DODAJ NAPOVEDNIK