TWEEK W / Phaeleh & Truth

Klub K4, Ljubljana, Slovenija

10. oktober 2014 ob 23:00

DrogArt informatorji


Tokrat se pripravite na dvojno dozo bassa, saj v goste pride najboljše, kar se da slišati v tem žanru.

Matt Preston aka. Phaeleh je multiinštrumentalist iz Brixtona, ki ustvarja glasbo, ki jo zelo svobodno poimenujejo cinematična elektronika, predstavlja pa mešanico hiphopa, dubstepa, drum and bassa, ambientalne glasbe vse tja do grimea in housea.
Njegovo ustvarjanje elektronike se je začelo leta 2008 in s prvencem Within the Emptiness (2009), se je uveljavil kot izjemen producent in glasbenik, ki spaja živo orkestracijo in elektroniko in po tej plati, ga mnogi uvrščajo v predal skupaj z Bonobom, ki ima podobne produkcijske in kdaj tudi žanrske pristope. Kritiško še posebej dobro pa je bil sprejeta njegov drugi album Tides (2013), ki je njegovo nadžanerskost in izjemnost le še potrdila. Phaeleh je na spletu ponudil tudi odlčna The Cold in You (2011) in njegovo zadnjo stvaritev, ki je izšla konec julija Somnus (2014). Kot remixer in soproducent je sodeloval z različnimi artisti kot so Submotion Orcherstra, Rudimental, Dj Madd, Soundmouse in drugimi.

Truth pa je novozelanski dubstep dvojec (Andre in Tristan), ki skrbi predvsem za težko dihanje subwooferjev na plesiščih vsepovsod. Uveljavila sta se z impresivno zbirko velikih založb, ki se usmerjajo na naglobje vibrirajoče frekvence. Tako smo jih srečali na Deep Medi Muzik, Tempa Records, Wheel and Deal, Blackbox Rec. in mnogih drugih. Pred kratkim pa sta izdala svoj album/prvenec HollowWorld pri založbi Firepower records, na njem so sodelovanja z Flowdanom, Taso, itd. Njuna uveljavitev je seveda pomenila tudi izjemno priložnost za sodelovanje z drugimi referenčnimi ustvarjalci kot so drum’n’bass vokalistka Miss Dynamite, novozelandski d’n’b bend Shapeshifter, The Black Seeds, Datsik in drugimi. Oboje prvič v K4 in prvič v Sloveniji. Ta večer se jima bo pridružila tudi domača subwoofer podpora - Pier, DubDiggerz in Freeverse.

LineUp:

Veliki:
Phaeleh (Afterglo, UK)
Loutseau Live (DMNP)
Danaja (Drumwise)

Mali:
Truth (Deep medi, Tempa, NZ)
Pier (RootsInSession, Forward Ever Rec.)
Freeverse (Filter)
DubDiggerz (BassWarz)

VJ Smech (CUF)

Vstopnina:
Predprodaja: 8€ (Žmauc, Centralna postaja) - število kart je omejeno
Spletna predprodaja: 10€

VEČ
 


Vreme Ljubljana


Parti|ElektronikaZadnja sprememba: 9.10.2014 10:43

Povezane vsebine

Manj tvegana zabavaVašega partija ni na seznamu?

Vnesi ga preko obrazca!

DODAJ NAPOVEDNIK