NIZKI ŠTART KLUBSKEGA MARATONA

Klub K4, Ljubljana, Slovenija

20. september 2012 ob 21:00


Svežo koncertno sezono v Klubu K4 slovesno odpiramo s kar štirimi izvajalci letošnjega Klubskega maratona Radia Študent! Klubski maraton je koncertna turneja, nastala pred dvanajstimi leti na pogorišču Novega Rocka, ki se je v 80-ih in 90-ih letih vsako leto dogajal v Križankah. Namenjen je podpiranju mladih oz. neuveljavljenih glasbenih izvajalcev širokega žanrskega razpona ter lokalne klubske scene v Sloveniji. Na natečaj Klubski maraton 2012 se je prijavilo kar 99 glasbenih skupin in izvajalcev, med katerimi je strokovna komisija izbrala sledeče:

FOE SPRE GLASS OM - hipnotična, trip-hopovska elektronika, ki jo občasno prečkata z debelo distorzijo oplemenitena kitara in blaga industrialna začimba.

THE KOJN - hrupna in umazana rockovska drža, oprta na punk/hardcore estetiko ter eksplozivnost, ki se otepa vsakršnih konvencionalnih aranžmajskih vzorcev.

TIMO CHINALA - žanrsko raznolika klubska glasba prekmurskega producenta, ki sega od minimala in techna pa vse do novejših odvodov sodobnih plesnih žanrov.

ČAO PORTOROŽ - zmes indie rocka, pop estetike in punkovske energije zasedba smatra kot poklon alternativnemu rocku devetdesetih na eni in novovalovskim obrazcem jugo šole na drugi strani.

TRUS! - Garažni trash pop, minimal, punk, alternativa in rock so se skozi čas strukturirali in materializirali na „no-budget“ demo posnetkih zasedbe, ki kipi od silnih izbruhov moči.


ROK ZALOKAR TRIO - rdeča nit zasedbe je “krmarjenje” med razpoloženji s pomočjo elementov jazza, neposrednosti rocka ter liričnosti klasične glasbe.

Pridite in se torej prepričajte v živo, zakaj Klubski maraton Radia Študent že leta slovi kot resnično najbolj hrupna klubska karavana – v četrtek, 20. septembra, v legendarni kleti ljubljanskega podzemlja: Klubu K4!


Velik floor:
Rok Zalokar Trio
Foe Spre Glass Om
The Kojn
Čao Portorož
Timo Chinala

DJ support:
Rope

Vstop:
ni vstopnine

Več:
www.radiostudent.si/klubskimaraton
http:www.radiostudent.si/glasba/100-decibelov/100-decibelov-5(oddaja, posvečena KM12)
http:soundcloud.com/klubski-maraton


Vreme Ljubljana


Parti|ElektronikaZadnja sprememba: 7.9.2012 6:55

Povezane vsebine

Manj tvegana zabavaVašega partija ni na seznamu?

Vnesi ga preko obrazca!

DODAJ NAPOVEDNIK