Synaptic predstavlja: Thomas Brinkmann

Klub K4, Ljubljana, Slovenija

27. januar 2012 ob 23:00


Petek / 27.1.2012 / 23.00
Synaptic predstavlja: Thomas Brinkmann
»misija minimal«

Naslednji postanek na potovanju skozi deželo umetelnega nočnega ropota se nahaja globoko v mikrokozmosuizolacionističnega tehna z nemškim nerjavečim pečatom. V štirki se tokrat z domačo podporo predstavlja legendarni mikro-disident Thomas Brinkmann!

Minimal:
Thomas Brinkmann - live (Max Ernst, DE)
Symann vs. Splinterhouse
Nitz

House:
Aneuria b2b Evano (Colours, Gilesku, Jly, Pluir/Noir)
Roiss (Colours jr.)
Utti

VJ: Mesec (Synaptic, KrunchIt!)

Filozofija razgaljanja tehno biti in posvečanja plesnemu redukcionizmu je vrlina, s katero se ponašajo zgodnje stvaritve bratov Voigt, ki sta s pomočjo neštetih alteregov (Mike ink, Studio 1) začrtala prve zapovedi strojne godbe na založbah kot so Profan, Kompakt in Auftrieb. Brinkmann je njuno govorico obrnil na glavo, jo raztreščil inukleščil v navidez delinkventne kompozicije, ki so kljub navihanosti in drznosti zgrajene v duhu satanskega ritmičnega perfekcionizma in prvinske esence črnega funka.

Thomas je glasbo relevantnih tehno očakov sprva harlekinsko preobrazil s pomočjo modificiranih gramofonov, ki so skozi plastiko lahko vijugali z dvema iglama naenkrat. Nanje je polagal plošče, ki jih je krivil, barval, rezal in prebadal. Nato jih je obračal, zaviral, pospeševalin grobo pilil s potegi gramofonske igle, dragocene zvočne okruške pa je lepil z belim šumom. Tako zasnovani umotvori rangirajo od potegavščin in clicksn cuts konceptualizma do konvencionalnejših tehno skladb in naprednih, računalniško obdelanih remixov za artiste, kot so Depeche mode, Basic channel in Plastikman.

Skozi leta delovanja je vselej obdržal ustvarjalno ostrino in pokazal jasno razumevanje različnih konceptov avantgardne plesne glasbe, ki jih je zlahka neodvisno interpretiral. V dobrem desetletju ustvarjanja je izdal šest albumov in preko trideset vinilnih plošč na založbah Max Ernst, Profan, Force inc., Shitkatapult, Novamute in Cmyk. Svoj sinestetični nabor click house in tehno skladb je v bližnji preteklosti dopolnil z ekskurzijo v deep house, v katerem se je s ploščo Isch predstavil kot žametni, blagozveneči gentleman ob boku Soulphiction.

Brinkmannove vragolije za gumbi bodo nedvomno povzročile plesne nebulozeepskih dimenzij, katerim bomo v potu in žuljih sledili domači Sinaptično-barvni DJi.

Več:
www.klubk4.org
www.synaptic.cc
www.max-ernst.de

Vstop:
Do 24h: 7 eur
Študenti: 8 eur
Ostali: 10 eur


Vreme Ljubljana


Parti|ElektronikaZadnja sprememba: 15.1.2012 21:17

Povezane vsebine

Manj tvegana zabavaVašega partija ni na seznamu?

Vnesi ga preko obrazca!

DODAJ NAPOVEDNIK