Pivnik, kupljen kot LSD, ki vsebuje 25c-NBOMe in 25b-NBOMe

11. oktober 2017|Opozorila

Gre za substanci, ki ob uporabi predstavljata večje tveganje za zdravstvene zaplete. Malo prevelika doza namreč lahko zelo poviša krvni tlak in telesno temperaturo ter sproži močan epileptičen napad, ki se ga včasih tudi z zdravili ne da prekiniti. Znani so tudi smrtni primeri zaradi uporabe teh snovi.


Ker pivnik vsebuje dve različni substanci, ima njegova uporaba lahko še bolj nepredvidljive učinke. Tveganje za zaplete je še večje, če so NBOMe zaužite nevede, saj takrat ne upoštevaš informacij za zmanjševanje tveganj, vezane na te substance.

Uporabi neznanih snovi se lahko izogneš s testiranjem, najbolj zanesljivo je laboratorijsko testiranje (snov lahko povsem anonimno prineseš v eno izmed točk za sprejem vzorcev), lahko pa narediš tudi hitri barvni test (za LSD se uporablja Ehrlich), ki ima sicer omejitve glede zanesljivosti, ti pa omogoča, da hitro dobiš vsaj nekaj informacij o vsebnosti snovi. Več o testiranju snovi si lahko prebereš tukaj.

Previdnost velja pri vseh snoveh, kupljenih na črnem trgu, tudi na spletu. V preklosti smo namreč dobili že nekaj vzorcev snovi (tudi pivnike, kot je v tem primeru), kupljenih na spletu, za katere se je izkazalo, da vsebujejo druge snovi.

 

 

Povezane vsebine

Droge - NBOMe serije (25B-NBOMe, 25C-NBOMe, 25I-NBOMe,...)

11.10.2017Nbome serije so sintetični psihadeliki v glavnem iz družine 2C-X fenetilaminov z dodano metoksibenzilno skupino. Dodana BOMe skupina naredi...