e-namig za mlade

22. december 2022|Novice|Aktualno|Obvestila

V tokratnem novičniku najdeš kar nekaj ponudb za zaposlitev, če pa planiraš novoletne zaobljube o pogostejši fizični aktivnosti in bolj zdravem življenjskem slogu, preveri aplikacijo Zmorem.   A veš?

 

 

 

 

Aplikacija Zmorem

Zavod za šport RS Planica je letos razvil aplikacijo Zmorem, ki spodbuja ljudi, zlasti mladostnike, k fizični aktivnosti in zdravemu življenjskemu slogu.

 

 

 

 

Zveza kulturnih društev Slovenije vabi k sodelovanju v anketi o vplivu kulture na zdravje

Zveza kulturnih društev Slovenije pripravlja raziskavo na temo zdravja in dobrega počutja v povezavi z udejstvovanjem v ljubiteljski kulturi.

 

 

 

 

MK bo izvedlo raziskavo o spolnem nadlegovanju in nasilju v kulturi

Pretekli teden je v organizaciji Ministrstva za kulturo in društva Mesto žensk potekal posvet Preprečevanje spolnega nadlegovanja in nasilja.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Javni razpis za štipendije za usposabljanje ali izobraževanje v tujini za specializirane poklice v kulturi 2022/2023

Predmet javnega razpisa je financiranje štipendij za usposabljanje ali izobraževanje v tujini za specializirane poklice v kulturi s pričetkom financiranja v časovnem obdobju med 1. 9. 2022 in 31. 10. 2023.

 

 

 

 

Poziv mladim za udeležbo v projektu Learning by Doing Good

Zavod Bob išče mlade, od 18 do 30 let, ki bi se preizkusili pri načrtovanju in izvedbi lastnega projekta v skupnosti v projektu Learning By Doing Good, Učenje skozi dobro delo.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

MSS išče generalnega sekretarja/generalno sekretarko

Mladinski svet Slovenije razpisuje postopek za imenovanje generalnega sekretarja/generalne sekretarke.

 

 

 

 

MSS išče dva projektna sodelavca/sodelavki

Mladinski svet Slovenije išče dva projektna sodelavca oz. projektni sodelavki, in sicer za čas od 15. januarja do 31. decembra 2023, z možnostjo podaljšanja.

 

 

 

 

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije išče osebnega asistenta

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije, Ljubljana, je objavila razpis za prosto delovno mesto osebnega asistenta (m/ž).

 

 

 

 

Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov išče vodjo projekta na področju zdravja

Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov je objavilo razpis za prosto delovno mesto vodje projekta na področju zdravja mladih.

 

 

 

 

Europa Donna išče koordinatorico projektov in programov

Europa Donna – Slovensko združenje za boj proti raku dojk je objavila razpis za prosto delovno mesto Koordinator/-ica projektov in programov (m/ž).

 

 

 

 

Društvo Sončni grič išče zunanjega sodelavca na področju komunikacije

V Društvu Sončni grič iščejo osebo, več oseb ali manjšo agencijo, ki bi jih s svojim znanjem in spretnostmi podprla na področju komunikacije, vezane na projekt Učilnica za življenje.

 

 

 

 

Zveza prijateljev mladine Slovenije išče pravnika

Zveza prijateljev mladine Slovenije je objavila razpis za prosto delovno mesto – pravnik (m/ž). Zaposlitev za polni delovni čas za obdobje štirinajstih mesecev. Delo v Ljubljani.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Odprte so prijave za nagrade novega evropskega Bauhausa za leto 2023

Iz Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji obveščajo, da je odprt razpis za prijave za nagrade novega evropskega Bauhausa za leto 2023.

 

 

 

 

Javno povabilo k sodelovanju na festivalu Junij v Ljubljani v letu 2023

Oddelek za kulturo Mestne občine Ljubljana in Festival Ljubljana vabita izvajalce umetniških projektov k oddaji programskih predlogov za sodelovanje na festivalu Junij v Ljubljani 2023, ki bo na Kongresnem trgu potekal od 8. do 21. junija 2023. 

 

 

 

 

Poziv za sodelovanje na 30. mednarodnem gledališču za otroke v Subotici

Mednarodni festival gledališča za otroke Subotica objavlja odprt poziv za sodelovanje na že 30. ediciji festivala.

 

 

 

 

Javni poziv: Povezovanje sodobnega oblikovanja, rokodelstva in obrti

V sklopu medinstitucionalne razstave Trienale rokodelstva in obrti, ki bo potekala od 14. septembra do 14. oktobra 2023 v Koroški galeriji likovnih umetnosti, je Center za kreativnost/MAO, pod okriljem evropske platforme Distributed Design, objavil drugi odprti poziv za koprodukcije serij v omejeni nakladi CzK #2.

 

 

 

 

Razpis regijskih tematskih razstav za 9. državno tematsko razstavo 2023 in 9. državno tematsko razstavo 2024

Javni sklad za kulturne dejavnosti organizira 9. državno tematsko razstavo z naslovom Polnost praznine. Cilj projekta je spodbujanje, predstavitev in promocija kakovostne ljubiteljske likovne ustvarjalnosti.

 

 

 

 

 

   Zdravje, Šport

 

 

 

Krvodajalske akcije Rdečega križa Slovenije v januarju

Rdeči križ Slovenije letno organizira več kot 1.160 krvodajalskih akcij, od tega je približno 370 terenskih, ki se jih v zadnjih letih udeleži okoli 62.000 krvodajalcev. Da se zadosti potrebam po krvi, potrebujejo vsak delovni dan približno med 300 in 350 krvodajalcev.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

FeKK se pridružuje mednarodnemu dogodku “Noč kratkih filmov”

FeKK – Festival kratkega filma v Ljubljani, se na zimski solsticij v sredo, 21. decembra 2022, pridružuje mednarodnemu dogodku “Noč kratkih filmov”. V Ljubljani se bo odvil v Slovenski kinoteki, poleg tega pa še v trinajstih dvoranah Art kino mreže po vsej Sloveniji.