e-namig za mlade

17. november 2022|Novice|Aktualno|Obvestila

Preveri zakaj se gre na treh zakonodajnih referendumih, ali pa poglej kaj se bo dogajalo na LGBT filmskem festivalu. Če iščeš delo, zaposlujejo ekologi brez meja in mestna knjižnica Ljubljana. Še več pa v tedenskem namigu.


 A veš?

 

 

 

 

Podkast Literarni glasovi: Ela Potočnik – Moja soba

Društvo ŠKUC vsak mesec objavi literarni podkast, kjer lahko poslušate pogovore z različnimi literarnimi gostjami in gosti. Vabljeni k poslušanju!

 

 

 

 

Maraton pisanja apelov: Pišem za pravice 2022

Iz Amnesty International Slovenije vas vabijo, da se pridružite letošnjemu maratonu pisanja apelov Pišem za pravice.

 

 

 

 

Podkast Evropske agencije za informiranje in svetovanje mladim ERYICAst

Evropska agencija za informiranje in svetovanje mladim ERYICA je pričela z novim podkastom.

 

 

 

 

ENO SRCE – Socialno humanitarni programi

Na Zvezi prijateljev mladine Slovenije bodo tudi v letošnjem prazničnem času zagnali kampanjo Eno srce, s katero bodo zbirali sredstva za socialno humanitarne programe združene pod imenom Eno srce – Pomoč družinam, Sapramiškin sklad, Adin štipendijski sklad, Športnik sem, Polna šolska torba.

 

 

 

 

Bi radi vedeli, za kaj gre pri Referendumu o zakonu o vladi, o dolgotrajni oskrbi in o RTV Slovenija?

V nedeljo, 27. novembra 2022, bo potekalo glasovanje o treh zakonodajnih referendumih, in sicer o noveli Zakona o vladi, noveli Zakona o dolgotrajni oskrbi in noveli Zakona o Radioteleviziji Slovenija.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Muzejski abonma – Zapisano v večnost: antični nagrobniki in oltarji

Tretja vsebina za izbirčne iz serije Arheološki abonma bo na sporedu v četrtek, 17. novembra 2022, od 15.30 do 17.00.

 

 

 

 

Muzejski abonma – Zakladi Knjižnice Narodnega muzeja Slovenije

Tretja vsebina za izbirčne iz serije Umetnostnozgodovinski abonma bo na sporedu v sredo, 30. novembra 2022, od 15.30 do 17.00, in sicer izjemoma v Narodnem muzeju Slovenije na Muzejski 1 v Ljubljani.

 

 

 

 

Hiša strahov proti nasilju

Za nekatere je obisk hiše strahov zabava, žrtve različnih oblik nasilja pa morajo vanjo neprostovoljno vstopiti vsak dan. Ozaveščevalna Hiša strahov na Rimski cesti 3 bo odprta vsak dan do 18. novembra 2022, med 16.00 in 20.00.

 

 

 

 

Projekt STREETS

Mladinski tehnološko – razvojni center 404 v sodelovanju z RV2, AES, INVIVO, RA Porin, INAPP ter Evropsko unijo prireja projekt STREETS na območju Ljubljane, med 28. novembrom in 2. decembrom, ki je namenjen vsem mladim med 18. in 29. letom.

 

 

 

 

Novodobno suženjstvo: Prekarno delo

Na Gibanju za dostojno delo in socialno družbo že 10. leto zapored vabijo na osrednji dogodek društva, naslovljen Novodobno suženjstvo: prekarno delo.

 

 

 

 

Mladinski dialog z evropskim komisarjem Janezom Lenarčičem

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Mreža MaMa vabita na dogodek aktivne participacije mladih v odločevalskih procesih na najvišji ravni: Mladinski dialog z evropskim komisarjem Janezom Lenarčičem in utrip evropskega leta mladih pri nas.

 

 

 

 

Predavanje: Interspolnost – pogled v I v LGBTQI

Amnesty International Slovenije vabi na predavanje o izkušnjah, potrebah in kršitvah človekovih pravic interspolnih oseb. Gost predavanja bo Erin Vlahović, interspolni aktivist, KolekTIRV.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Mestna knjižnica Ljubljana je objavila razpise za več delovnih mest

Mestna knjižnica Ljubljana je objavila razpise za več delovnih mest.

 

 

 

 

Ekologi brez meja so objavili razpis za dve prosti delovni mesti

Ekologi brez meja iščejo dva strokovna sodelavca za koordinacijo projektov. Tematska področja bodo odpadki, zero waste in krožno gospodarstvo.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Nagradna igra na temo duševnega zdravja mladih

V Zavodu Škatlica organizirajo nagradno igro v okviru praznovanja treh let projekta brezplačnega psihološkega svetovanja po spletu za mlade (Za)upam si.

 

 

 

 

Objavljen je razpis SozialMarie za nagrade za socialne inovacije

Objavljen je razpis za nagrade SozialMarie, s katero nagrajujejo preizkušene, implementirane in učinkovite socialne inovacije v vseh sektorjih v srednji in vzhodni Evropi.

 

 

 

 

Pesniški natečaj in nagrada Kresnice 2023

Gibanje za ohranjanje slovenske kulturne in naravne dediščine Kultura-Natura Slovenija je objavilo natečaj za pesniško nagrado Kresnice 2023: ŽENSKE (V) PESMI – ZANJ(O).

 

 

 

 

 

   Zdravje, Šport

 

 

 

Plesne delavnice: SALSA, BACHATA, KIZOMBA

Zavod Ypsilon vabi na tri delavnice plesa, kjer lahko združite zabavo, poznanstva in miselni odklop. V novembru vas želijo spoznati s tremi različnimi vrstami plesa.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Ta veseli dan kulture: Ministrstvo za kulturo vabi k vpisu dogodkov

Na Ministrstvu za kulturo letos znova pripravljajo pregled brezplačnih kulturno-umetniških dogodkov, ki bodo po vsej Sloveniji potekali 3. decembra, na dan odprtih vrat slovenske kulture, imenovan tudi Ta veseli dan kulture.

 

 

 

 

Pride connects: Don’t buy it, make it!

Ljubljana Pride vabi na serijo treh trajnostnih božičnih delavnic, kjer ti bodo pokazale_i, kako reciklirati in predelati. Na vsaki delavnici boste ustvarile_i izvirne kose, s katerimi se boste lahko ponosno pohvalili.

 

 

 

 

38. Festival LGBT filma

Društvo ŠKUC vas vabi, da se jim pridružite na 38. LGBT filmskem festivalu. Festival bo potekal od 10. 12. do 18. 12. 2022.