e-namig za mlade

3. november 2022|Novice|Aktualno|Obvestila

Na voljo so nove razglednice "Kaj me osreči?" oglasi se v Info centru škuc ali pri nas na DrogArtu in si jih naberi. Če pa si še bolj ustvarjalen_a pa se lahko pridružiš dvodnevni delavnici stripa v Ljubljani. Še več v novičniku.


 A veš?

 

 

 

 

Nove kartice “Kaj me osreči?”

Mreža L’MIT že vrsto let zbira domiselne, simpatične in nenavadne odgovore mladih na vprašanje “Kaj me osreči?”. Vsako leto izbor najboljših ilustriramo in jih natisnemo v obliki raznobarvnih razglednic. Vabljeni v Info center Škuc, kjer lahko najdete letošnje razglednice!

 

 

 

 

Z “Onkraj zgodb” do zelenega in vključujočega (delovnega) okolja

Projekt Onkraj zgodb (Beyond the tales) ponuja informacije in uporabne materiale o podnebnih spremembah in migracijah.

 

 

 

 

7. mednarodni filmski festival Kinotrip: podkast Kinotripanje

Podkast Kinotripanje, ki ga mladi pripravljajo za mlade v sklopu mednarodnega filmskega festivala Kinotrip se vrača z drugo sezono.

 

 

 

 

Srčna UL: Pomagajmo študentom v stiski!

Si študent_ka, ki potrebuje pomoč? Univerza v Ljubljani je objavila dva razpisa, ki nudila finančno pomoč študentom_kam. Prijavite se lahko do 30. 11. 2022.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Stripburgerjeva akademija stripa

Stripburger vabi na dvodnevno delavnico, ki bo 12. in 19. novembra od 10.00 do 17.00 v MGLC Švicarija v Ljubljani.

 

 

 

 

CIKEL: ABC Finančne pismenosti

Socialna akademija vabi na usposabljanje, kjer se boste z osnovami finančne pismenosti spoznali na zanimiv in interaktiven način – z nekaj teorije in z dobro mere praktičnih vaj.

 

 

 

 

Delavnice o lokalnih volitvah: Izvoli lokalno prihodnost

Zavod Bob vabi mlade in mladinske delavce na delavnice o lokalnih volitvah z naslovom Izvoli lokalno prihodnost, na katerih se bodo udeleženci informirali o organizaciji in delovanju lokalne skupnosti ter načinih, kako lahko aktivno participiraš pri izboljšanju svoje neposredne okolice.

 

 

 

 

Impro aktivacija

Info center Škuc vabi na Impro aktivacijo, sklop druženj, na katerih se bo s pomočjo orodij in prvin improvizacijkega gledališča učilo pripovedništva. Prijave le še danes!

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Plaktivat #15: Krvodajalstvo

TAM-TAM Inštitut v sodelovanju z Zavodom za transfuzijsko medicino in Rdečim križem Slovenije razpisuje 15. Plaktivat – natečaj za družbeno odgovoren plakat, z namenom spodbujanja in ozaveščanja o pomenu darovanja krvi kot temelju humanosti razvitih družb. Prijave so odprte do 1. decembra 2022.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

7. nacionalna konferenca globalnega učenja: Dekolonizacija vednosti

Društvo Humanitas vas vabi na že 7. Humanitasovo nacionalno konferenco globalnega učenja. Osrednja tema letošnje konference bo dekolonizacija vednosti. Prijave sprejemajo do 14. 11. 2022 oziroma do zapolnitve mest.

 

 

 

 

 

   Zdravje, Šport

 

 

 

Duševno je pomembno – Kdo je glavni, ti ali stroj?

Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS) v prihodnjih mesecih ponovno organizira projekt DUŠEVNO = POMEMBNO. V sklopu projekta so pripravili sklop dogodkov na temo duševnega zdravja, prehoda v odraslost in stisk ter pomembnih tem, ki se dotikajo mladih. Dogodki potekajo v spletni obliki.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

IT čajanka

Nefiks vabi študentke, iskalke prve zaposlitve in vse mlade posameznice, stare do 29 let, da se jim pridružite na IT čajanki, ki bo v potekala v sredo, 9. 11., med 18.00 do 20.00 v Hostlu Celica.

 

 

 

 

Plesne delavnice: SALSA, BACHATA, KIZOMBA

Zavod Ypsilon vabi na tri delavnice plesa, kjer lahko združite zabavo, poznanstva in miselni odklop. V novembru vas želijo spoznati s tremi različnimi vrstami plesa.