e-namig za mlade

29. september 2022|Novice|Aktualno|Obvestila

Izobraževanja, zaposlitve, prireditve in še mnogo več, v tedenskem lmitovem namigu ;)


A veš?

 

 

 

 

Prijave za članstvo na Zavodu Ypsilon so odprte

Zavod Ypsilon je odprl prijave za članstvo v letu 2022/2023.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Kinotečna filmska šola: Iz takšne so snovi kot sanje

programom Kinotečna filmska šola želijo nagovoriti mlade filmske navdušence, ki se želijo pobliže spoznati s filmskim jezikom, estetiko, zgodovino filma in ustvarjalnim delom. Vsi udeleženci filmske šole bodo postali tudi člani kinotečnega Dijaškega abonmaja. 

 

 

 

 

Zavod Bob vabi na trening Learning by Doing Good – Rok prijave podaljšan

Zavod Bob v začetku meseca oktobra vabi na brezplačno usposabljanje, ki bo potekalo v okviru projekta partnerstva za sodelovanje Ersamus+ z naslovom Learning by Doing Good, ki so ga zasnovali s partnersko organizacijo Volonterski centar Istra s Hrvaške.

 

 

 

 

Kultura vključevanja in kolektivne skrbi v mladinskem delu in aktivizmu

Društvo Humanitas vabi na poglobljen trening s kreativnimi pristopi za spopadanje z novimi neenakostmi za mladinske delavke_ce, aktivitke_e, strokovnjakinje_e s področja globalnega učenja in kritične prostovoljske organizacije.

 

 

 

 

Brezplačna Transformatorjeva akademija gledališča zatiranih

KUD Transformator v oktobru organizira brezplačno Transformatorjevo akademijo gledališča zatiranih, ki jo združujejo s projektom mednarodne mladinske izmenjave F.A.C.A.

 

 

 

 

Podnebju in okolju prijaznejša hrana: Rastlinske alternative mesu

6. 10. 2022 Umanotera organizira spletni dogodek z okroglo mizo “Podnebju in okolju prijaznejša hrana: Rastlinske alternative mesu”. Potekal bo med 10.00 in 11.30 na spletni platformi ZOOM.

 

 

 

 

Čipke: Genital Panic Clinic

Platforma Čipke vabi na dvodnevno delavnico Genital Panic Clinic, ki jo bo vodila nebinarna umetnica, Mary Maggic.

 

 

 

 

Mesec znanosti 2022

V letu 2022 se Mesec znanosti vrača v svoji bolj uveljavljeni podobi. Od konca septembra do konca decembra se bodo zvrstili številni dogodki na različnih področjih znanosti in znanstvene politike.

 

 

 

 

Soba pobega: Pobegni pred kršitvami na trgu dela

Na Sindikatu Mladi plus 7. oktobra odpirajo Escape room: Pobegni pred kršitvami na trgu dela, ki bo odprt do 23. oktobra. Ustvarjen je po resničnih zgodbah mladih.

 

 

 

 

CIKEL: ABC digitalnega marketinga

Socialna akademija vabi na delavnico marketinga za mlade, kjer boste postopno in preko vaj ter praktičnih primerov na petih srečanjih spoznavali vsebine s področja osnov marketinga, spletnega marketinga in komunikacije.

 

 

 

 

REZ! – Mala šola aktivističnega videa

REZ! je cikel brezplačnih delavnic in predavanj namenjenih mladim v okviru katerih se bo skozi medij umetniškega videa obravnavalo pereče družbene problematike in pojave.

 

 

 

 

Predstavitev Urbane divjine nad mestom

V Združenju Sezam so med marcem in septembrom letos pridno urejali zeleni kotiček v Mostah, za stavbo Španskih borcev.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Rdeči križ Slovenije išče samostojnega strokovnega sodelavca/ko za prostovoljce/mlade

Rdeči križ Slovenije je objavil razpis za prosto delovno mesto samostojnega strokovnega sodelavca za prostovoljce/mlade (m/ž). Zaposlitev za polni delovni čas za obdobje dvanajstih mesecev.

 

 

 

 

Društvo UP razpisuje 2 prosti delovni mesti

V društvu UP že skoraj 30 let zaUPajo predanim, sočutnim in strokovnim zaposlenim. Zaposlili bodo 1) strokovnega sodelavca v programih (strokovni izpit je pogoj) in 2) mlajšega sodelavca v programih (strokovni izpit ni pogoj).

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Pridruži se Mestnemu inkubatorju 2022/23: Sanjaj svoje mesto

Odprt je poziv nove sezone Mestnega inkubatorja: Sanjaj svoje mesto. Program sestavljajo delavnice, mentorstvo in finančna podpora za izbrane projekte mladih od 18 do 29 let v Ljubljani. 

 

 

 

 

Javni razpis za podelitev nagrad Marjana Rožanca za področje športa v Mestni občini Ljubljana za leto 2022

Predmet javnega razpisa je zbiranje predlogov za podelitev nagrade Marjana Rožanca za področje športa v Mestni občini Ljubljana za leto 2022. Podeljene bodo največ štiri nagrade.

 

 

 

 

Natečaja kampanje Time to move 2022

Kot vsako leto, še posebej pa ob evropskem letu mladih, Eurodesk vabi vse mlade, da svojo tekmovalnost izživite na natečaju Time to Move. V septembru in oktobru bosta potekala dva spletna izziva.

 

 

 

 

20. Luksuz festival poceni filma

Luksuz produkcija podpira nizkoproračunske filme, ki jih ustvarjajo nove generacije filmskih ustvarjalcev. Za en dan se bo gostilo mlade filmarje in vzpostavilo raziskovalno platformo najrazličnejših javnih projekcij kratkih nizkoproračunskih filmov ter varen prostor za dialog, izmenjavo idej in izkušenj med gostujočimi filmskimi ustvarjalci.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Poziv novim prostovoljkam_cem za sodelovanje pri izvajanju “Mladinskih delavnic”

Društvo za preventivno delo vabi študente/ke ter vse mlade do 30 leta starosti, katere veseli delo z najstniki in bi bili pripravljeni eno šolsko leto nameniti prostovoljskemu delu, k izvajanju preventivnega projekta “Mladinske delavnice”.

 

 

 

 

Brez izgovora vabi mlade k vključitvi v dva programa: Aktivisti in Zagovorniki

Prišel je tisti čas v letu, ko v Brez izgovora odpirajo vrata vsem, ki jih želijo bolje spoznati in se pridružiti njihovi družini.

 

 

 

 

 

   Zdravje, Šport

 

 

 

Tabor osebnostne rasti – Pozitivna samopodoba

Mladinski center Krško vabi na Tabor osebnostne rasti ob mesecu duševnega zdravja – Pozitivna samopodoba. 

 

 

 

 

Srečanja: Premagajmo BLAST

Socialna akademija vabi na naslednja srečanja Premagajmo BLAST!.

 

 

 

 

Krvodajalske akcije Rdečega križa Slovenije v oktobru

Rdeči križ Slovenije vabi, da se aktivno vključite v program krvodajalstva in vsaj enkrat letno darujete kri.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Festival stripa Tinta

Začetek oktobra bo slovenski stripovski sceni znova vladal festival stripa Tinta, v okviru katerega tudi Stripburger pripravlja kopico odličnih stripovskih dogodkov – razstave, delavnice, predavanja, pogovore in še kaj.

 

 

 

 

Izberi si kos za nov videz

Mladinsko središče Vič ponovno prireja dogodek Izberi si kos za nov videz. Dogodek bo potekal v sredo, 28. 9. 2022 od 9.00 do 17.00 v prostorih Mladinskega središča Vič, Trg Mladinskih delovnih brigad 14, Ljubljana (kletni prostori), na katerem bodo na voljo brezplačna rabljena oblačila.

 

 

 

 

Kinotečni abonmajski program

Slovenska kinoteka bo že tretjo sezono vsem najmlajšim in starejšim filmskim navdušencem omogočila, da se vpišejo v enega izmed treh kinotečnih abonmajev. V sezoni 2022/2023 bodo to Družinski, Dijaški in Študentski abonma. Vsak pa bo tudi svojstveno tematsko obarvan.

 

 

 

 

Pride Connects

V torek, 11. 10. 2022 bo med 18.00 in 20.00 uro v pisarnah na Dunajski 10 potekal letos že drugi Pride Connects.

 

 

 

 

Itn. festival angažiranega pisanja

Vsako leto domačijo za en vikend naseli Itn., festival angažiranega pisanja, ki ga pripravlja programski odbor okoli dvajsetih mladih, ki jim ni vseeno. Itn. letos s številnimi dogodki vabi drugi vikend v oktobru (8. in 9. 10.).

 

 

 

 

Trajnostni piknik v Ljubljani

Ljubljana Pride v sodelovanju z Mladinskim svetom Slovenije organizira dogodek za mlade, ki bo 8. oktobra s pričetkom ob 14.00.

 

 

 

 

28. Mednarodni festival sodobnih umetnosti Mesto žensk

Med 6. in 15. oktobrom 2022 se bo v Ljubljani odvijal že 28. mednarodni festival sodobnih umetnosti – Mesto žensk. Na enajstih lokacijah in skupaj 31 dogodkih se bo predstavilo več kot 50 domačih in tujih umetnic_kov, teoretičak_teoretikov ter drugih navdušujočih posameznic_kov.

 

 

 

 

Tradicionalno jesensko zbiranje papirja za živali

Društvo za zaščito živali Ljubljana prvo soboto v mesecu oktobru vabi, da se jim pridružite na tradicionalnem jesenskem zbiranju papirja in ostalih potrebščin za živali.

 

 

 

 

Success story z Gajo Prestor

Zavod Ypsilon v sodelovanju s slovensko pevko, influencerko Gajo Prestor pripravlja nepozaben dogodek.