e-namig za mlade

14. september 2022|Novice|Aktualno|Obvestila

Iščeš stanovanje? Preveri javni razpis za dodelitev namenskih najemnih stanovanj MOL, če pa te zanima prostovoljstvo na DNK iščejo nove moči...še več preberi v tedenskem e-namigu.


A veš?

 

 

 

 

Podpora brezplačnim šolskim kosilom

Na nas se je obrnil Inštitut 8. marec, ki je v luči draginje in stisk, ki se pojavljajo v povezavi z njo, začel s pobudo za zagotavljanje vsem dostopnih šolskih kosil.

 

 

 

 

3. javni razpis za dodelitev namenskih najemnih stanovanj v najem mladim

Mestna občina Ljubljana je objavila 3. javni razpis za dodelitev namenskih najemnih stanovanj v najem mladim.

 

 

 

 

DiscoverEU – čas je za nova doživetja

V okviru pobude DiscoverEU bo že drugič letos 35.000 mladih prejelo železniško vozovnico za raziskovanje Evrope, njene bogate kulture in gradnjo novih prijateljstev. Naslednji krog prijav bo namreč potekal med 11. in 25. 10. 2022.

 

 

 

 

Začasno nedelujoč e-naslov info.skuc@lmit.org

Zaradi tehničnih težav smo preko elektronske pošte začasno nedosegljivi. Na voljo smo vam na telefonu 01 421 31 42, na mobilnem telefonu 041 872 123, na naslovu ustvarjalno.skuc@gmail.com, preko Facebook in Instagram profila ter na Starem trgu 21. Za nevšečnost se opravičujemo.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Delavnica o Čustveni pismenosti & spolih

ULCA vabi na delavnico o Čustveni pismenosti & spolih.

 

 

 

 

OSVOJI PRAKTIČNI DEL UX/UI DIZAJNA – Spimpaj svojo online prezenco!

Zavod Ypsilon vabi, da se jim pridružite 27. 9. 2022 ob 18.00 v Zavodu Ypsilon delavnico Praktičen del osnov UX/UI dizajna.

 

 

 

 

Mladinska izmenjava: JUMPING OVER THE BARRIERS

Zavod ODTIZ vabi na mladinsko izmenjavo, tokrat v Sloveniji. Če vas zanimajo teme kot so: socialno vključevanje, mladinsko delo, človekove pravice, aktivno državljanstvo in evropske vrednote, vas vabijo, da se jim pridružite.

 

 

 

 

Mladinsko je lahko trajnostno

Zavod Bob vabi na dogodek Mladinsko je lahko trajnostno, ki bo potekal to sredo, 14. septembra 2022 med 17.00 in 18.30 na Prostoru Livada LAB.

 

 

 

 

Evropska noč raziskovalcev v Narodnem muzeju Slovenije

Narodni muzej Slovenije v petek, 30. septembra 2022, široko odpira svoja vrata na Muzejski in Metelkovi: vse razstave bodo med 10.00 in 18.00 brezplačno na ogled.

 

 

 

 

Mednarodna filozofska konferenca o sodobnih strukturah moči

Mednarodno heglovsko združenje Aufhebung, Cankarjev dom, Goethe-Institut Ljubljana in Filozofska fakulteta UL prirejajo mednarodno filozofsko konferenco o sodobnih strukturah moči, ki bo potekala od 22. do 24. septembra 2022 v Cankarjevem domu.

 

 

 

 

Ustvarjalne skupine v digitalnem svetu

Socialna akademija vabi na kombinirano mobilnost, ki je sestavljena iz treh delov v okviru projekta Creative Digital Spaces. Prvi del bo potekal prek spleta, drugi del v živo v različnih državah, v tretjem delu pa na Madžarskem.

 

 

 

 

Kinotripova delavnica Afne guncat

Kinodvor vabi na delavnico z umetniškim duetom Doplgenger iz Beograda, ki bo združila raziskovanje videa z razmislekom o našem odnosu do živali. Delavnica bo med 7. in 9. oktobrom v Kinodvoru. 

 

 

 

 

Usposabljanje: Psihosocialna podpora osebam z izkušnjami kriznih (travmatskih) dogodkov

ISA Institut vabi na usposabljanje "Psihosocialna podpora osebam z izkušnjami kriznih (travmatskih) dogodkov", ki bo potekalo 10. in 11. 11. 2022 v Cankarjevem domu na Vrhniki.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Prosto delovno mesto: trženje in vodenje projektov

TAM-TAM išče novega člana ekipe, ki bo okrepil področje trženja oglasnega prostora in vodenja projektov.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Natečaj za mladinski projekt za trajnostni razvoj alpskega prostora

Alpska regija se sooča z različnimi izzivi. Evropska komisija in Tirolska sta razpisali natečaj PITCH YOUR PROJECT za mlade med 16. in 25. letom starosti v okviru Strategije EU za Alpsko regijo (EUSALP).

 

 

 

 

Javni poziv Layerjeve hiše k prijavi razstavnih projektov za leto 2023

Layerjeva hiša poziva ustvarjalce k razstavljanju umetniških del in raznovrstnih projektov s področja likovnih, večmedijskih, oblikovalskih in drugih umetniških ter ustvarjalnih praks.

 

 

 

 

Natečaj za izbor inovativnih arhitekturnih in oblikovalskih rešitev za umestitev elementov branja v javni prostor

Andragoški center Slovenije je objavil idejni natečaj za izbor inovativnih arhitekturnih in oblikovalskih rešitev za umestitev elementov branja v javni prostor.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Uvodno usposabljanje za prostovoljno delo na Društvu za nenasilno komunikacijo

Društvo za nenasilno komunikacijo vabi na uvodno usposabljanje za nove prostovoljce, ki jih zanima delo na področju preprečevanja nasilja in delo z otroki.

 

 

 

 

 

   Zdravje, Šport

 

 

 

Info Škuc Podporna

Info center ŠKUC bo 28. 9. 2022 začel s podporno skupino namenjeno mladim (16 – 30 let), ki se soočate s težavami v duševnem zdravju. Podporna skupina bo ponujala varen prostor, v katerem boste lahko delili_le svoje občutke, stiske in prejele_i medsebojno podporo.

 

 

 

 

Inkluzivni mednarodni športni dogodek Bodi športnik – Igraj se z mano

Tudi na letošnji dan športa, 23. september 2022, Društvo za kulturo inkluzije ter Center Janeza Levca Ljubljana v sodelovanju s Športno zvezo Ljubljane organizirajo edinstven dogodek Bodi športnik – Igraj se z mano.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Plesna predstava: Oh, kako zelo običajno v DUM-u

17. in 18. septembra ob 19.30 bosta v DUM-u ponovitvi plesne predstave Oh, kako zelo običajno / Oh, how very ordinary Bojane Robinson in Katje Legin.

 

 

 

 

Metalurški dan

Narodni muzej Slovenije vabi na Metalurški dan, ki bo 1. 10. 2022 od 10.00 do 18.00.

 

 

 

 

Kulturna ambasada Palestine: Palestinski fotografi in fotografinje

Gibanje za pravice Palestincev med 19. in 22. septembrom 2022 vabi na enajsto Kulturno ambasado Palestine, ki letos nosi naslov Palestinski fotografi in fotografinje.

 

 

 

 

28. mednarodni festival sodobnih umetnosti Mesto žensk

Med 6. in 15. oktobrom 2022 se bo v Ljubljani odvijal že 28. mednarodni festival sodobnih umetnosti – Mesto žensk. Na enajstih lokacijah in skupaj 31 dogodkih se bo predstavilo več kot 50 domačih in tujih umetnic_kov, teoretičak_teoretikov ter drugih navdušujočih posameznic_kov.

 

 

 

 

MOP vabi k udeležbi ob mednarodnem festivalu Brati gore

Ministrstvo za okolje in prostor v sodelovanju s Stalnim sekretariatom Alpske konvencije tudi letos vabi k udeležbi ob mednarodnem festivalu Brati gore.