e-namig za mlade

7. julij 2022|Novice|Aktualno|Obvestila

Postani mladi raziskovalec_ka izšel je razpis Univerze v Ljubljani za leto 2022, ali pa zapleši na Poljskem na mednarodnem plesnem festivalu. Iskalci zaposlive pa lahko preverite razpisana delovna mesta v zavodo MOVIT, društvu IT, SNAC in v mladinskem svetu Slovenije.


  

 

 

   A veš?

 

 

 

Raziskava: Indeks vključujočnosti visokošolskih ustanov

XENIA izvira iz potrebe po reševanju paradoksa: medtem ko so visokošolske ustanove (HEI) glavni vir raziskav o stigmi in izključenosti spola in spolne usmerjenosti, se same redko prepoznajo kot “vključujoča mesta”, kjer se dogaja izključevanje na podlagi spola in spolne usmerjenosti.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Zavod Dobra pot išče udeležence_ke za mednarodni plesni festival na Poljskem

Zavod Dobra pot išče 5 udeležencev, ki se bodo konec julija odpravili na Poljsko, kjer bo potekal veliki mednarodni plesni festival, katerega se bo udeležilo približno 60 mladih iz različnih evropskih držav.

 

 

 

 

Queer Activism for Climate Justice

Društvo Parada ponosa v sodelovanju z berlinsko organizacijo GenderCC organizira delavnico z naslovom Queer Activism for Climate Justice.

 

 

 

 

Nagradni razpis Društva za ZN za Slovenijo ob dnevu OZN

Društvo ZN razpisuje nagrade za najboljša diplomska, magistrska in doktorska dela s področja delovanja Organizacije združenih narodov, ki so bila obranjena med 1. 8. 2021 in 31. 7. 2022.

 

 

 

 

Razpis za mlade raziskovalce in raziskovalke na Univerzi v Ljubljani v letu 2022

Univerza v Ljubljani razpisuje 100 mest za mlade raziskovalke in raziskovalce.

 

 

 

 

Erasmus za mlade podjetnike

Program Erasmus za mlade podjetnike bodočim in mladim podjetnikom pomaga pridobiti kompetence in znanja za ustanovitev in/ali uspešno vodenje malega podjetja.

 

 

 

 

Poletne šole Challenge Lab CEE

Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo (EIT) vabi na brezplačne poletne šole in dogodke za študente, ki temeljijo na trenutno najbolj aktualnih temah v agroživilstvu.

 

 

 

 

e-Kulturni bazar 2022

Od konca junija in vse do 31. 8. 2022 je na voljo e-strokovno usposabljanje Kulturni bazar 2022, ki prinaša izbor dogodkov s Kulturnega bazarja 2022, ki je potekal konec marca v Cankarjevem domu v Ljubljani, ter filmski program.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Poziv za raziskovalca_ko za analizo mladinskega prostovoljstva v Evropi

Strategic National Agencies Cooperation (SNAC), SALTO European Solidarity Corps Resource Centre ter ostali partnerji, želijo razviti poglobljen pregled (analize, evalvacije, študije) na področju prostovoljskih programov v Evropi.

 

 

 

 

Društvo TI Slovenia išče generalnega sekretarja in projektnega vodjo

Društvo Transparency International Slovenia (TI Slovenia), razpisuje prosto delovno mesto Generalnega sekretarja in vodje projektov (M/Ž).

 

 

 

 

Zavod MOVIT išče projektnega sodelavca oz. sodelavke za mladinsko politiko

Zavod MOVIT razpisuje delovno mesto projektnega sodelavca oz. sodelavke za mladinsko politiko.

 

 

 

 

Razpis za projektnega sodelavca MSS (M/Ž)

Na podlagi Pravilnika o notranji organizaciji in sistemizaciji delovnih mest v tajništvu Mladinskega sveta Slovenije objavljajo razpis za projektnega sodelavca.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Poziv za sodelovanje: Aquileia Young Festival 2022

Ob evropskem letu mladih, občina Aquileia (Oglej, Italija), prireja festival za mlade, ki bo potekal od 18. do 23. 8. 2022. Odvijala se bo široka paleta aktivnosti za mlade, ki bodo ponujale priložnost za rekreacijo, zabavo in izobraževanje.

 

 

 

 

Razpis za skupinsko razstavo v okviru 8. festivala Reciklart

Reciklart – umetniški festival recikliranja in DIY kulture vabi umetnice_ke, posameznice_ke in kolektive, ki ustvarjate na področju likovnih, novomedijskih, avdio-vizualnih in drugih umetniških praks, k odzivu na javni poziv za razstavljanje na skupinski razstavi, v času festivala.

 

 

 

 

Javni razpis za projekt mladega umetnika na področju intermedijskih umetnosti

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. objavlja javni razpis za projekt mladega umetnika (do 30. leta starosti) na področju intermedijskih umetnosti.

 

 

 

 

Počitniška akcija: Slovenija za mlade

Turistična zveza Slovenije vabi k pripravi Tik tok video spota s sloganom v slovenskem in/ali angleškem jeziku, s katerim želite sovrstnike doma in v tujini prepričati, da je Slovenija “kulska” destinacija za poletna doživetja.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Poziv za prostovoljke in prostovoljce na festivalu Reciklart

8. Reciklart – umetniški festival recikliranja in DIY kulture bo letos od 10. do 13. avgusta na AKC Metelkova mesto. Kud Mreža in Reciklart – umetniški festival recikliranja in DIY kulture poziva vse zainteresirane prostovoljke in prostovoljce, da se jim pridružite pri soustvarjanju festivala.

 

 

 

 

Park Istra išče prostovoljke_ce za mednarodno prostovoljno delo

Park Istra išče prostovoljke_ce za prostovoljno delo v Sloveniji, Italiji, Franciji in v Avstriji.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Julij na Legebitri

Vabljeni_e k udeležbi julijskih aktivnosti na Legebitri.

 

 

 

 

Poziv za sodelovanje na sejmu 8. festivala Reciklart in garažni razprodaji

Reciklart – umetniški festival recikliranja in DIY kulture vabi ustvarjalke_ce k prijavam na javni poziv za stojnico na sejmu v okviru 8. festivala Reciklart.

 

 

 

 

Platforma “malih umetnosti”

Iz Zavoda Emanat obveščajo, da se bo med 16. in 19. 8. 2022 na različnih lokacijah v Ljubljani odvila že peta festivalska edicija v okviru Platforme “malih umetnosti”.

 

 

 

 

Bralni klub za mlade: Teorija čudnosti

Info center Škuc vabi na bralni klub za mlade. Tokrat se bere knjigo Teorija čudnosti, avtorice Pavle Horakove.