e-namig za mlade

30. junij 2022|Novice|Aktualno|Obvestila

Poišči možnosti za aktivno preživljanje poletja v Ljubljani, ali pa pobrskaj za izobraževanji in se informiraj o svojih najemniških pravicah ter izboljšaj svoj položaj kot podnajemnik. Za bolj podjetniško navdahnjene pa je tukaj SOUNDGARDEN festival kreativnih prebojev in podjetništva.


A veš?

 

 

 

 

Aktivnosti med poletnimi počitnicami za mlade

V Ljubljani bo to poletje zanimivo tudi za mlade, saj ljubljanski mladinski centri in mladinske organizacije pripravljajo pester program za preživljanje poletnih dni v mestu.

 

 

 

 

Mednarodna mladinska konferenca

International Youth Think Tank vabi mlade med 18. in 24. letom, da se pridružite Mednarodni mladinski konferenci, ki bo potekala na Švedskem. Rok prijave je 16. 8. 2022.

 

 

 

 

Oddaj svojo misel “Kaj me osreči”!

Mreža L’MIT že vrsto let zbira domiselne, simpatične in nenavadne odgovore mladih na vprašanje “Kaj me osreči?”. Vabimo te, da tudi ti oddaš svojo misel “Kaj me osreči?”. To lahko storiš do 30. 6. 2022.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Izobraževanje o najemniških pravicah in izboljšaj svoj najemniški položaj

Najemniški SOS vabi na izobraževanje o najemniških pravicah, ki ga organizirajo v četrtek, 30. 6., ob 18.00 na ploščadi Trga republike.

 

 

 

 

Karierni tabor Mreže KROJ 2022 – Postani sprememba

Mreža KROJ, mladinska mreža za karierni razvoj, vabi na karierni tabor, ki bo potekal med 21. in 23. 8. 2022 v Mladinskem kulturnem centru Hiša mladih v Ajdovščini. Namenjen je dijakom, ki bi radi v prijetni družbi in z oporo mentorjev spoznavali sebe, svoje interese ter ugotavljali, kakšna bo njihova karierna prihodnost. 

 

 

 

 

MyCoBiont [Vivarium]: Delavnica opazovanja in ohranjanja lišajev

Na BioTehni bo potekala delavnica opazovanja in ohranjanja lišajev, katere cilj bo ustvariti prototip samostojnega sistema za opazovanje lišajev v globljem času, tako na površini Zemlje, kot med potovanjem po vesolju.

 

 

 

 

Poletna šola nediskriminacije

Društvo Humanitas vabi na poletno šolo, kjer se bo v manjši skupini pobližje seznanilo s temami stereotipov, predsodkov in diskriminacije. Rok prijave je 30. 6. 2022.

 

 

 

 

Karierni tabor UL: Z nami do novih znanj in kompetenc

Karierni centri UL med 4. in 8. 7. 2022 organizirajo niz brezplačnih delavnic, s katerimi boste okrepili svoje socialne, komunikacijske in računalniške kompetence. 

 

 

 

 

Mednarodni tabor Venues of Victims

Socialna akademija vabi na mednarodni tabor Venues of victims, na katerem bo možno z drugimi mladimi odkrivati zgodovinske dogodke druge polovice 20. stoletja in kakšen vpliv imajo ti na današnjo družbo. Rok prijave je 1. 7. 2022.

 

 

 

 

Odprt poziv za mladinsko delegacijo World Forum for Democracy 2022

World Forum for Democracy je platforma za izmenjavo mnenj in debato med odločevalci in aktivisti. Znotraj nje se išče rešitve na področju demokracije ter načinih, kako jo bolje implementirati. Forum stremi k večji participativnosti in inkluziji.

 

 

 

 

Študijski obisk: Between Memory and Oblivion, Stara Gradiška 1942-2022

Mednarodna delavnica in študijski obisk “Stara Gradiška: 1942-2022” je namenjena spominu na 80. obletnico prihoda Diane Budisavljević v taborišče Stara Gradiška. Rok prijave je 7. 7. 2022.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Zveza prijateljev mladine išče poslovnega sekretarja – knjigovodjo

Zveza prijateljev mladine je objavila razpis za prosto delovno mesto poslovni sekretar – knjigovodja (M/Ž). Rok prijave le še danes.

 

 

 

 

Razpis za delovno mesto: Strokovni_a sodelavec_ka na področju prostovoljstva (M/Ž)

Slovenska filantropija razpisuje prosto delovno mesto Strokovni_a sodelavec_ka na področju prostovoljstva (M/Ž) v Ljubljani. Rok prijave je 12. 7. 2022.

 

 

 

 

PiNA razpisuje delovno mesto vodje projektov (M/Ž)

Društvo PiNA razpisuje prosto delovno mesto vodje projektov (m/ž). Rok prijave je 8. 8. 2022.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Rok prijave za nagrado Amateo za leto 2022 je podaljšan

Iz Zavoda Motovila obveščajo, da je Amateo – evropska mreža za aktivno participacijo na področju kulturnega udejstvovanja – objavila poziv za nagrade Amateo za leto 2022. Rok prijave je podaljšan do 1. 7. 2022.

 

 

 

 

Kreativno tekmovanje za Mlade bobnarje vabi k prijavi

Mednarodni festival kreativnosti Zlati boben in Slovenska turistična organizacija vabita mlade talente, da se pridružijo tradicionalnemu tekmovanju za Mlade bobnarje in ustvarijo najboljši in najbolj kreativen plakat ali video na temo ῝Hej ti, postani prihodnost turizma!῎ Rok prijave je 5. 8. 2022.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Informativna delavnica o ESE prostovoljstvu

Mladinski center ULCA vabi na informativno delavnico o prostovoljstvu v sklopu Evropske solidarnostne enote. Delavnica bo potekala 6. 7. 2022.

 

 

 

 

Park Istra išče slovenske prostovoljce za ESE projekt v Italiji

Park Istra išče 4 prostovoljce, ki se bodo pridružili 4 različnim organizacijam v Italiji na dolgoročnem prostovoljstvu preko Evropske solidarnostne enote.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

SOUNDGARDEN FESTIVAL: festival kreativnih prebojev in podjetništva

Festival kreativnih prebojev in podjetništva se bo letos prvič odvil v Sloveniji, natančneje ob Velenjskem jezeru. Festival je namenjen vsem freelancerjem in tistim, ki so se zataknili v svojem delu, ki iščejo nove priložnosti v inovativnih podjetjih, kreativne mentorje za razvoj svojih projektov ali pa tistim izredno radovednim posameznikom, ki želijo širiti svojo osebno in poslovno mrežo.

 

 

 

 

19. Srečanje pesnikov, kritikov in prevajalcev poezije

KUD Pranger vabi na 19. srečanje pesnikov, kritikov in prevajalcev poezije.

 

 

 

 

Kolesarsko vodstvo po Vodnikovi Ljubljani

Vodnikova domačija vabi na kolesarsko vodstvo po Vodnikovi Ljubljani, katerega bo vodil eden največjih strokovnjakov za Vodnika pri nas, dr. Luka Vidmar. Dogodek bo potekal 1. 7. 2022.