e-namig za mlade

17. junij 2022|Novice|Aktualno|Obvestila

Iščeš zapolsitev? Trenutno iščejo v Amnesty International Slovenia, Radiu Študent, mladih Zmajih in v Evropski agenciji za informiranje mladih....če pa še nisi tam, pa imaš na voljo kar nekaj dodatnih izobraževanj in štipendij...preveri!


A veš?

 

 

 

 

Razpis za denarno pomoč študentom v stiski

Odprt je za razpis za denarno pomoč študentom v stiski. Predmet poziva je dodelitev nepovratne denarne pomoči študentom v socialni stiski in sicer v višini 200 do 300 EUR. Rok prijave je 30. 6. 2022.

 

 

 

 

Podkast “Ni nam vseen”: Zvok mladosti

Nov mesec, nov podcast! Tokrat lahko prisluhnete, kako je potekal osrednji dogodek Evropskega leta mladih, Zvok mladosti.

 

 

 

 

Odprt Plečnikov štadion

V petek, 20. 5. 2022 so prebivalke in prebivalci Ljubljane odprli vrata Plečnikovega stadiona, ki je bil že več kot 15 let zaprt za javnost.

 

 

 

 

Nazaj v preteklost

Junij je čas, ko se v Ljubljana (in ostala mesta) obarvajo v mavrično praznovanje enakopravnosti, ljubezni in medsebojnega spoštovanja. Za nami je vikend parade ponosa, na kateri smo bili priča oblico kulturnega dogajanja, delavnic, okroglih miz, izobraževanj pa tudi druženja in zabave.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Postani Novartisov štipendist

V Novartisu v Sloveniji motiviranim dijakom ter študentom ponujajo priložnost, da se skupaj z njimi poklicno in osebnostno razvijajo ter uresničijo svoje poklicne ambicije. Rok prijave je 20. 6. 2022.

 

 

 

 

DJND vabi k udeležbi na poletni regionalni šoli aktivizma za mlade v Srbiji

Danes je nov dan vabi na poletno šolo aktivizma za mlade, ki jo s partnerji iz regije organizirajo v Srbiji.

 

 

 

 

Javni razpis za dodelitev štipendij za deficitarne poklice za šolsko leto 2022/2023

Dijaki in dijakinje, ki boste v šolskem letu 2022/2023 obiskovali_e 1. letnik srednjega poklicnega izobraževanja, lahko oddate vlogo za pridobitev štipendije za deficitarne poklice.

 

 

 

 

Spletni sejem ameriških šol

Če razmišljate o izobraževanju v ZDA potem ne smete zamuditi odlične priložnosti, da se udeležite največjega spletnega sejma ameriških šol v regiji.

 

 

 

 

Štipendije ministrstva za kulturo za študij v tujini

Ministrstvo za kulturo je objavilo dva javna razpisa za štipendije za dodiplomski študij v tujini ter podiplomski študij in izpolnjevanje v državah izven držav članic Evropske unije. Začetek študija je predviden v študijskem letu 2022/23.

 

 

 

 

Program usposabljanja za spremljevalce slepih in slabovidnih

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije v okviru programa “Mreža spremljevalcev za preprečevanje socialne izključenosti slepih in slabovidnih” v torek, 21. 6. 2022 organizira brezplačno usposabljanje za spremljevalce slepih in slabovidnih.

 

 

 

 

Pridobivanje dodatnih znanj za mlade na področju kulturnih dejavnosti v okviru JSKD za dopolnilna izobraževanja za delo/zaposlovanje v kulturi: nov dodatni prijavni rok za leto 2022

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti je objavil javni razpis, s katerim se mladim do vključno 29. leta starosti prispeva k zagotavljanju dostopnosti do čim hitrejše in kakovostne zaposlitve na področju kulture in spremljajočih kulturnih dejavnosti ter s tem k povečanju deleža zaposlenih med mladimi, vključenimi v ukrepe na trgu dela v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020.

 

 

 

 

Polletni dokumentarni laboratorij Dokumentarnica

Slovenski filmski center, Javna agencija RS in Društvo slovenskih režiserjev in režiserk, drugič organizirata polletni dokumentarni laboratorij Dokumentarnica.

 

 

 

 

Mednarodno usposabljanje za mladinske delavce: Why So Radical?

Vabljeni mladinski delavci in delavke, ki vas zanimajo področja preprečevanja radikalizacije mladih, državljanske vzgoje in zgodovina na mednarodno usposabljanje Why so radical?. Še vedno so prosta mesta!

 

 

 

 

Usposabljanje za mladinsko ulično delo

Mreža Mlada ulica vabi na brezplačno usposabljanje za mladinske ulične delavce, ki ga organizirajo v juniju. Potekalo bo med 24. in 26. junijem, v Ljubljani, na Zavodu Bob. 

 

 

 

 

Mladinski forum v Nemčiji

Zavod TiPovej! skupaj s partnerji iniciative Ljubljana mesto učenja vabi na MLADINSKI FORUM. Potekal bo v med 15. in 19. 7. 2022 v Magdeburgu, v Nemčiji.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Društvo Amnesty International Slovenije išče asistenta_ko na programu Kampanje in komunikacije

Društvo Amnesty International Slovenije išče asistenta_ko na programu Kampanje in komunikacije za nadomeščanje porodniške odsotnosti. Rok prijave je 20. 6. 2022.

 

 

 

 

Razpis za vodjo projektne pisarne Radia Študent

Radio Študent je objavil razpis za prosto delovno mesto vodje projektne pisarne. Rok prijave je do 24. 6. 2022.

 

 

 

 

ERYICA razpisuje prosto delovno mesto: asistent_ka v administraciji

Evropska agencija za informiranje mladih (ERYICA) išče asistenta_ko v administraciji.

 

 

 

 

Mladi zmaji iščejo 2 sodelavca za področje psihosocialnega svetovanja

Mladi zmaji so objavili razpis za 2 prosti delovni mesti za področje psihosocialnega svetovanja. Rok prijave je 17. 6. 2022.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Odprte so prijave na 19. Mednarodni festival animiranega filma Animateka

Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta obvešča, da so odprte prijave na 19. Mednarodni festival animiranega filma Animateka, ki bo potekal med 28. 11. in 4. 12. 2022 v Ljubljani.

 

 

 

 

3. razpis za Inovacijski sklad Univerze v Ljubljani

Odprt je 3. razpis za Inovacijski sklad Univerze v Ljubljani. Rok prijave je 22. 8. 2022.

 

 

 

 

BASF Innovation Hub 2022

BASF Innovation Hub 2022 se bo osredotočil na ideje, povezane z okoljskim izzivom današnjega časa – obnovljivi viri energije.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Poziv za prostovoljce JEFF 2022

Iščejo se prostovoljci in prostovoljke za pomoč pri izpeljavi festivala JEFF, ki bo potekal med 7. 7. in 11. 8. 2022 v Kopru.

 

 

 

 

 

   Zdravje, Šport

 

 

 

Headline goes here

Li Europan lingu es es membres del sam familie. Lor separat existentie es un myth. Por scientie, musica, sport etc, litot Europa usa li sam vocabular. Li lingues differe solmen in li grammatica, li pronunciation e li plu commun vocabules.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

10 let sindikata Mladi plus

Sindikat Mladi plus je lani beležil že 10. obletnico obstoja. Lepo vas vabijo, da se jim pridružite na praznovanju, ki bo v petek, 17. 6. 2022 od 16.30 naprej, v prostorih Cukrarna bara (Poljanski nasip 40, 1000 Ljubljana).

 

 

 

 

2. posvet: Kje si, Ministrstvo za duševno zdravje?

ŠOUM, Mladinski svet Slovenije in Zavod Škatlica v Maribor organizirajo dvodnevni posvet mladih z naslovom “Kje si, Ministrstvo za duševno zdravje?”. Rok prijave je 19. 6. 2022.

 

 

 

 

Europa Donna vabi k sodelovanju na dogodku Race for the Cure® 2022

Združenje Europa Donna Slovenija se tudi letos pridružuje mednarodnemu dogodku Race for The Cure 2022®, ki bo potekal od 24. septembra do 31. oktobra 2022.

 

 

 

 

Trajnostni piknik Kidričevo

Mladinski svet Slovenije vas vabi, da se jim pridružite na TRAJNOSTNEM PIKNIKU, ki ga organizirajo ambasadorji mladinskega dialoga. Rok prijave je 20. 6. 2022.

 

 

 

 

Zaključni ULCA dogodek: Adijo, šola!

ULCA vas vabi na tradicionalni dogodek ob koncu šolskega leta Adijo, šola!, ki bo potekal v četrtek, 16. junija 16.30 – 19.30 v Severnem mestnem parku (Navje) v okviru NEXTivala – festival mladih za mlade.

 

 

 

 

NEXTival 2022

Zavod Bob vabi na NEXTival, ki bo potekal 16. 6. 2022 v Severnem mestnem parku v Ljubljani.

 

 

 

 

29. literarno-glasbeni festival Živa književnost

Med 10. in 17. 6. 2022 bo potekal že 29. literarno-glasbeni festival Živa književnost.