e-namig za mlade

10. marec 2022|Novice|Aktualno|Obvestila

Preveri kako pomagati prebivalcev Ukrajine, poišči tebi zanimivo izobraževanje ali delavnico, npr. kako ustvariti socialnim omrežjem privlačno blagovno znamko, ali pa se pripravljaš za maturo in iščeš pomoč, vse to in še več v Lmitovem namigu za mlade ;)   A veš?

 

 

 

 

Odprti poziv za mlade dopisnike portala Mlad.si

Odprt je odprti poziv za 12 mladih dopisnikov, ki se bodo pridružili uredniški ekipi Mlad.si in kot dopisniki s terena objavljali novice o aktualnem dogajanju s področja mladih in za mlade ter o dogodkih, povezanih z evropskim letom mladih v svoji regiji.

 

 

 

 

Pogovor v sklopu Evropskega tedna trajnostne energije

V sklopu Evropskega tedna trajnostne energije bo potekala konferenca, na katero vabijo mlade, da spregovorijo in delijo svoja mnenja ter ideje.

 

 

 

 

Kako lahko pomagamo prebivalkam in prebivalcem Ukrajine

V preteklih dneh smo lahko v medijih in na družbenih omrežjih zasledili številne pozive k zbiranju humanitarne pomoči za prebivalke in prebivalce Ukrajine.

 

 

 

 

Izpolnite vprašalnik in pomagajte izboljšati spremljanje političnih obljub

Ali spremljate analize izpolnjevanja koalicijskih zavez, ki jih Danes je nov dan in Oštro objavljata na platformi Obljuba dela dolg?

 

 

 

 

2. Mladinski svet EUSALP

Alpske regije v okviru Strategije EU za Alpsko regijo (EUSALP) sodelujejo pri skupnih projektih z namenom priprave alpskega prostora na izzive prihodnosti.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Štipendija kluba Alpbach Sezna Confini

Klub Alpbach Senza Confini štipendira motivirane in nadarjene študente ter druge mlade talente iz Avstrijske Koroške, severne Italije in Slovenije ter jim omogoča udeležbo na Evropskem forumu Alpbach.

 

 

 

 

Odprt pogovor o raznolikosti

Legebitra vabi na odprt pogovor o raznolikosti.

 

 

 

 

Samooskrbovalnica – Asertivnost

Legebitra vabi na drugo srečanje Samooskrbovalnice, na temo asertivnosti.

 

 

 

 

Odprt je razpis za študentski individualni raziskovalni projekt

Študentski individualni raziskovalni projekt omogoča pripravo raziskovalnega projekta in financira 7–30 dnevno mobilnost na eni od univerz zveze EUTOPIA.

 

 

 

 

Razpis Tumove in Knafljeve štipendije ustanove za študijsko leto 2022/2023

Upravni odbor (Kuratorij) Knafljeve ustanove na Dunaju razpisuje štipendije Knafljeve ustanove za študijsko leto 2022/2023 in Tumove štipendije za študijsko leto 2022/2023.

 

 

 

 

Razpis za opravljanje šestmesečnega plačanega pripravništva pri Eurofound

Pripravništvo ponuja svežim univerzitetnim diplomantom priložnost, da pridobijo praktične izkušnje in znanje z delom v večkulturnem, večjezičnem in večetničnem okolju.

 

 

 

 

Kratka scena 2022

Društvo za uveljavljanje kratkega filma Kraken, v sodelovanju z Mednarodnim filmskim festivalom Kino Otok – Isola Cinema in SCCA-Ljubljana, Zavod za sodobno umetnost, vabijo k prijavi na intenzivno polletno delavnico Kratka scena.

 

 

 

 

Štipendija Millenium fellowship class of 2022

United Nations Academic Impact in mreža študentskih središč Millenium campus network vabijo k prijavi na program Millenium fellowship.

 

 

 

 

Predstavitev smernic za enakost spolov v kulturi

Društvo za promocijo žensk v kulturi – Mesto žensk je leta 2020 oblikovalo Smernice za enakost spolov v kulturi, strateški dokument, namenjen državnim institucijam, lokalnim samoupravam, javnim zavodom, nevladnim organizacijam ter delavkam in delavcem v kulturi.

 

 

 

 

Delavnica: Kako ustvariti relevantno in karizmatično blagovno znamko v času socialnih medijev

Društvo Asociacija v sodelovanju s Centrom za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje vabi na delavnico Kako ustvariti relevantno in karizmatično blagovno znamko v času socialnih medijev?.

 

 

 

 

Delavnica: Kako do statusa samozaposlenega v kulturi?

Asociacija in Mladinski svet Ajdovščina vabita na delavnico, ki se bo osredotočala na predstavitev statusa samozaposlenega v kulturi, pojasnila, kako ga pridobiti in ohraniti ter predstavila njegove prednosti in slabosti.

 

 

 

 

MATURA’22

Mestna knjižnica Ljubljana vabi na niz delavnic za vse, ki se pripravljate na maturitetni preizkus iz slovenščine.

 

 

 

 

Izobraževalni spletni seminar: Zasvojenost s pametnimi telefoni pri mladih

Center Spirala vabi na brezplačni izobraževalni spletni seminar z nazivom “Zasvojenost s pametnimi telefoni pri mladih”, ki bo potekal 18. marca 2022, od 9.00 do 13.00.

 

 

 

 

Film: od scenarija do montaže

Socialna akademija obvešča, da bo v sklopu projekta Inkubator 4.0 potekala brezplačna delavnica Film: od scenarija do montaže.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Zavod Bob išče piarovce

Na Zavodu Bob iščejo mlade sodelavce za delo z družbeni mi omrežji.

 

 

 

 

Zveza potrošnikov Slovenije išče vodjo pravne pisarne

Zveza potrošnikov Slovenije išče vodjo pravne pisarne (m/ž), ki bo povezal delo pravne pisarne in ji dal nov zagon ter svež pogled na področju uveljavljanja pravic potrošnikov.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Odprt interni poziv študentkam in študentom Univerze v Ljubljani k oddaji predlogov za uvrstitev v objavo e-glasila kULturnica

Univerza v Ljubljani (UL) poziva svoje študentke in študente k sodelovanju pri izvedbi aprilske številke e-glasila kULturnica.

 

 

 

 

Naslikaj prihodnost Evrope

V sklopu Evropske prestolnice kulture, bo v Novem Sadu potekala umetniška rezidenca Will you paint the future of Europe with me.

 

 

 

 

Kulinarični natečaj za mlade: Plečnikovo leto

V okviru Plečnikovega leta, ko obeležujemo 150. obletnico rojstva arhitekta Jožeta Plečnika, Mestna občina Ljubljana vabi k sodelovanju na kreativnem kulinaričnem natečaju za mlade Okusi s Plečnikovega vrta.

 

 

 

 

Literarni natečaj: Leztopija

Festival Lezbična četrt razpisuje literarni natečaj za besedilo katerekoli literarne zvrsti s temo lezbična utopija oziroma leztopija (lestopia).

 

 

 

 

9. tekmovanje za turističnega vodnika

Turistična zveza Slovenije razpisuje 9. tekmovanje za TURISTIČNEGA VODNIKA, ki je namenjeno mladim od 16 do 29 leta.

 

 

 

 

Razpis za aktivnosti za dan za Povezovanje in REaktiviranje skupnosti

Mladinski svet Slovenije obvešča, da bo med 6. in 8. 5. 2022 potekal vseslovenski dan za Povezovanje in REaktiviranje skupnosti. V teh dneh bo organizirana vseslovenska akcija s katero se bo blažilo posledice epidemije Covid – 19.

 

 

 

 

Mladinski svet Slovenije razpisuje natečaj Prostovoljec leta 2021

Mladinski svet Slovenije (MSS) že dvajsetič zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bodo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, Naj mladinski voditelj oz. voditeljica in Naj mladinski projekt za preteklo leto.

 

 

 

 

Odprt poziv: International One-Minute Play Contest

Akademija za gledališče, radio, film in televizijo obvešča, da je odprt poziv na natečaj International One-Minute Play Contest.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Razpis za mladinskega delegata pri OZN 2022

Na Mladinskem svetu Slovenije (MSS) v letu 2022 nadaljujejo z delovanjem instituta mladinskega delegata pri Organizaciji združenih narodov (OZN), s ciljem vključevanja mladih v globalne razsežnosti mladinskega delovanja ter spremljanja in izvajanja aktivnosti za uresničevanje ciljev trajnostnega razvoja, ki so bili sprejeti v okviru Agende 2030 za trajnostni razvoj. Rok prijave je podaljšan do 14. 3. 2022.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Trans-icija: uvodno srečanje

Legebitra vabi na uvodno srečanje podporne skupine Trans-icija.

 

 

 

 

Nisem bil_a jaz!

Legebitra vabi, da se pridružite pri igranju igre vlog Nisem bil_a jaz! – Igra o umorih, prevarah in lažeh.

 

 

 

 

Mesec kulture in umetnosti 2022

Univerza v Ljubljani, Center za obštudijsko dejavnost in Študentski dom Ljubljana v sodelovanju s članicami Univerze v Ljubljani, vabijo na pester marčevski program, ki je bogat z različnimi dogodki s področja kulture in umetnosti.

 

 

 

 

Tradicionalna Škisova štorklja

Letos bo projekt Škisova štorklja potekal v obliki likovnega natečaja, in sicer od 1. 3. do 22. 3. 2021. Tematika natečaja pa je Zakaj se imam rad?.

 

 

 

 

Festival literature sveta Fabula

V Ljubljani bo od 5. marca do 15. aprila 2022 potekal festival Literature sveta Fabula. Osrednja tema festivala bo osredotočena na vprašanja človeške ranljivosti, pod festivalskim sloganom “Krhki, (ne)močni svet” pa bo združil šest mednarodno uveljavljenih avtoric in avtorjev, katerih dela bomo prvič lahko prebirali tudi v slovenščini.

 

 

 

 

Regijski dogodki in Festival mladih v sklopu Evropskega leta mladih

Znani so okvirni datumi za regijske dogodke v sklopu Evropskega leta mladih, ki se bodo odvili v prihodnjih mesecih.

 

 

 

 

MC Vič praznuje 3. rojstni dan

Mladinski center Vič letos praznuje 3. rojstni dan.