e-namig za mlade

24. februar 2022|Novice|Aktualno|Obvestila

Novčnik za mlade, kjer najdeš vse o različnih možnostih za delo, natečajih, prireditvah, prostovoljstvu in še več.


  A veš?

 

 

 

 

Evropski kotiček za učenje

Izbruh virusa COVID-19 in selitev poučevanja v digitalno okolje sta pokazala potrebo po boljših spletnih orodjih za učenje in poučevanje. Evropska komisija (Generalni direktorat za komuniciranje) zato v tem času opozarja na Kotiček za učenje, evropski učni vir, ki je posebej dragocen za učitelje, učence in njihove starše.

 

 

 

 

Zavod Dobra pot vabi k sodelovanju v vseslovenski akciji zapisovanja spominov starejših

Zavod Dobra pot, ki že vrsto let osvešča o naravni in kulturni dediščini ter skrbi za njuno ohranjanje, letos pripravlja prvo vseslovensko akcijo zapisovanja spominov starejših.

 

 

 

 

Nova uporabna gradiva za mlade (in manj mlade) v stiski

Pred nedavnim je v okviru programa “To sem jaz” v sodelovanju s strokovnjaki Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše Maribor izšel novi priročnik za mladostnike in mlade odrasle o samopomoči v čustveni stiski z naslovom: “Kaj lahko naredim, da mi bo lažje”.

 

 

 

 

Vprašanja za anketo mladinskega sektorja o prenovi mlad.si

V evropskem letu mladih načrtujejo na Uradu RS za mladino izvedbo celovite prenove portala Mlad.si.

 

 

 

 

Sadovi projekta Inkubator 4.0

Socialna akademija je v preteklih dveh letih v svoje aktivnosti v usposabljanja za družbeno participacijo vključila 58 mladih iskalcev zaposlitve.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Scenarnica 2022

Društvo slovenskih režiserjev in režiserk poziva k prijavi na Scenarnico 2022, scenaristično delavnico za razvoj scenarija za celovečerni igrani film od ideje do prve različice scenarija pod vodstvom mednarodno uveljavljenega mentorja Srđana Koljevića. Rok prijave je 17. 3. 2022.

 

 

 

 

Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani in AmCham Slovenija organizira izobraževalni program in pripravništvo

Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani in AmCham Slovenija organizirata program študentskega podjetništva in pripravništva (SEI) za 20 slovenskih študentov. Prijavite se lahko do 11. 3. 2022.

 

 

 

 

Spark EU Climate Action

Climate Action Network Europe (CAN Europe) in Oxfam vabita mlade, ki bi se želeli izobraziti o podnebni in okoljski politiki na ravni EU ter o načinih, kako jo usmeriti v bolj ambiciozne in napredne vode. Rok prijave je do 5. marca.

 

 

 

 

23. Rdeče zore / Unikatni femi-kvir potiski

Ekipa Rdečih zor se bo tradicionalno s skupnimi močmi lotila sitotiskarske tehnike in tako natiskala unikatno vsako leto drugačno festivalsko podobo. Delavnica bo potekala 27. 2. 2022 ob 13.00.

 

 

 

 

Delavnice: Urbano hoopanje

V okviru natečaja Mestnega inkubatorja “Kaj je dobro in je lahko še boljše – Program za uresničevanje idej mladih v Ljubljani” je nastala ideja Urbano hoopanje. Gre za brezplačni začetni tečaj plesa z obročem oziroma hulahupanja po žargonsko. Tečaj se začne 8. marca.

 

 

 

 

Delavnica o identiteti in diskriminaciji

Društvo Humanitas vas vabi na delavnico o identiteti in diskriminaciji, pod okriljem mednarodne organizacije EPTO. Prijavite se lahko do 25. 2. 2022.

 

 

 

 

Odprte so prijave za Mednarodno poletno šolo politične ekologije 2022

Iz Umanotere sporočajo, da so odprte prijave na mednarodno šolo politične ekologije 2022: Novi koncepti za pravične tranzicije: k dobremu življenju znotraj planetarnih omejitev.

 

 

 

 

Odprte so prijave na strokovno usposabljanje Kulturni bazar 2022

Odprte so prijave na brezplačno strokovno usposabljanje iz kulturno-umetnostne vzgoje Kulturni bazar 2022, ki se bo odvilo 31. marca 2022. Osrednja tema bo Kultura in umetnost/blagostanje družbe in posameznika. Rok prijave je do 24. 3. 2022.

 

 

 

 

Mesec izobraževanj v Gledališču Ane Monro

V Gledališču Ane Monro imajo več kot 15 let izkušenj s prenosom znanj na področju sodobnih performativnih uličnih umetnosti. To pomlad jih bodo strnili v projektu Mesec izobraževanj, v okviru katerega bodo v Ljubljani izvedli serijo intenzivnih programov neformalnega izobraževanja in usposabljanja.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Razpis za delovno mesto: Programska_i koordinator_ka na programu vidnosti in izobraževanja o raznolikosti v organizacijah

Legebitra je objavila prosto delovno mesto programska_i koordinator_ka na programu vidnosti in izobraževanja o raznolikosti v organizacijah (40 ur na teden). Rok prijave je 24. 2. 2022.

 

 

 

 

Mladi Zmaji razpisujejo 2 delovni mesti: Specialist za mladinsko delo v četrtnem mladinskem centru

Mladi Zmaji razpisujejo 2 delovni mesti – specialist za mladinsko delo VII/2 – M/Ž v četrtnem mladinskem centru, za nedoločen čas s polnim delovnim časom. Rok prijave je do 24. 2. 2022.

 

 

 

 

CNVOS išče projektnega svetovalca (m/ž) za nedoločen čas

V projektnem oddelku CNVOS iščejo projektnega svetovalca oziroma razvijalca projektov. Rok prijave je do 11. 3. 2022.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Mednarodni fotografski natečaj: Messages of Angels

Odprt je mednarodni fotografski natečaj Messages of Angels, ki poteka v sklopu projekta Gestures as Mediators between Cultures. Rok prijave je do 30. 4. 2022.

 

 

 

 

Razpis pesniške nagrade Fanny Haussmann 2022

Društvo slovenskih pisateljev obvešča, da ZKŠT Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec razpisuje pesniško nagrado Fanny Haussmann, imenovano po prvi slovenski pesnici, za ciklus pesmi s poljubno tematiko.

 

 

 

 

Evropski parlament vabi k prijavi na nagrado Državljan Evrope 2022

Evropski parlament vabi evropske državljane, skupine, združenja in organizacije k prijavi za nagrado Državljan Evrope 2022. Rok prijave je do 18. 4. 2022.

 

 

 

 

3. mladinski fotografski natečaj Portret 2022

Mladinski center Jesenice, JSKD Jesenice in Fotografsko društvo Jesenice so pripravili 3. mladinski fotografski natečaj Portret 2022. Rok za prijavo na delavnico je 5. marec 2022.

 

 

 

 

Škisolov 2022

Po dveh letih se tradicionalna Škisova tržnica vrača v svoji polni obliki. Prav tako pa so že odprte prijave za Škisolov, tekmovanje za mlade glasbene skupine, ki si z zmago priigrajo nastop na velikem odru Škisove tržnice 2022.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

13. Dan za spremembe

Slovenska Filantropija obvešča, da bo 9. 4. 2022 potekal 13. Dan za spremembe, ki bo namenjen prostovoljstvu in pozitivnim spremembam v različnih skupnostih.

 

 

 

 

Mladinska izmenjava “Nile – Scenes of Life”

Mladinski center Zagorje ob Savi išče kandidate za udeležbo na mladinski izmenjavi “Nile – Scenes of Life”. Rok prijave je do 27. 2. 2022.

 

 

 

 

Razpis za mladinskega delegata pri OZN 2022

Na Mladinskem svetu Slovenije (MSS) v letu 2022 nadaljujejo z delovanjem instituta mladinskega delegata pri Organizaciji združenih narodov (OZN), s ciljem vključevanja mladih v globalne razsežnosti mladinskega delovanja ter spremljanja in izvajanja aktivnosti za uresničevanje ciljev trajnostnega razvoja, ki so bili sprejeti v okviru Agende 2030 za trajnostni razvoj.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Festival Novi Evropski Bauhaus

Junija bo potekala prva edicija festivala Novi Evropski Bauhaus. Festival bo nudil veliko možnosti mreženja, predstavitev idej in spodbujanja inkluzivnosti.

 

 

 

 

Amnesty International Slovenia vabi na dogodke ob 30. obletnici izbrisa

Ob 30. obletnici izbrisa Amnesty International Slovenia vabi na dogodke, ki jih v teh dneh organizirajo skupaj z drugimi.

 

 

 

 

Impro liga: Kontaktiranje, otvoritvena predstava

Društvo Impro vabi na otvoritveno predstavo sezone Impro liga: Kontaktiranje, kjer se bodo predstavniki in predstavnice vseh ekip združili v ukrepih in omejitvah ter vas popeljali na pot kontaktov. Dogodek bo v nedeljo, 27. 2. 2022 ob 20.00.

 

 

 

 

Online večer: Kako kljub koroni ostati vesel?

Mladinski center Vič in SMC Rakovnik pripravljata online večer za mlade na katerem bodo spregovorili o veselju v vseh njegovih dimenzijah in ali je v teh časih sploh možno biti vesel. Dogodek bo potekal 12. marca 2022 ob 19.15.

 

 

 

 

Bralni klub za mlade: Ime mi je rdeča

Info center ŠKUC vabi na bralni klub za mlade, na katerem bo tekel pogovor o knjigi Ime mi je rdeča avtorja Orhana Pamuka. Prijavite se lahko do 8. 3. 2022.