e-namig za mlade

3. februar 2022|Novice|Aktualno|Obvestila

Informacije o izobraževanjih, zaposlitvah, natečajih, prostovoljstvu in prireditvah za mlade ;)


   A veš?

 

 

 

 

TransAkcijina binder shema

TransAkcija predstavlja svojo binder shemo, ki deluje na principu solidarnostne skupnosti.

 

 

 

 

Vprašalnik na temo mladih in globalnega izobraževanja

Global Education Network Europe (GENE) je v sodelovanju drugimi organizacijami pripravil kratek vprašalnik na temo mladih in globalnega izobraževanja.

 

 

 

 

Nov podkast “Ni nam vseen”: Stanovanjska problematika

V novi epizodi podcasta “Ni nam vseen” gostimo zagovornike za pravičnejši nepremičninski trg v Sloveniji.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Interaktivna delavnica: Za celostno zdravje in dobro počutje mladih

Društvo Nega zemlje in duha vabi na interaktivno delavnico “Za celostno zdravje in dobro počutje mladih”, ki bo v petek 25. februar, od 10.00 do 14.00.

 

 

 

 

Varno na spletu

Mestna knjižnica Ljubljana vas vabi na izobraževanje, na katerem boste spoznali pomen zasebnosti in varnosti na internetu, se seznanili z različnimi prevarami, spletnim nasiljem in posledicami prekomerne uporabe naprav. Izobraževanje bo potekalo 15. 2. 2022 od 18.00 do 19.30 preko spleta.

 

 

 

 

Laboratorij svetlobne gverile: Podatkovne krajine

Laboratorij Svetlobne gverile, programska stalnica festivala, namenjena izobraževalnim programom in opolnomočenju lokalne umetniške scene, bo tudi v letu 2022 potekal v sodelovanju z Društvom Ljudmila: tokrat bo delavniški program posvečen podatkovnim bazam in raziskovanju vizualizacije podatkov.

 

 

 

 

Razpis za štipendije dunajskega festivala Wiener Festwochen

Ministrstvo za kulturo obvešča, da je objavljen razpis za štipendije dunajskega festivala Wiener Festwochen. Rok za prijavo je 11. februar.

 

 

 

 

Mladinska izmenjava: True Love – Real Utopia

True Love – Real Utopia je skupnost raziskovalcev, ki poskuša razumeti čarobnost ljubezni. Skupaj odkrivajo, kako različno ljudje doživljajo in kažejo ljubezen ter kaj sami iščemo v svojem življenju. Rok prijave je 15. 2. 2022.

 

 

 

 

Zimske juhce

Mladinska postaja Moste s februarjem pričenja pilotne aktivnosti Skupnostne kavarne, ki bodo potekale vsak drugi četrtek.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

ERYICA ponuja delovno mesto

Evropska agencija za informiranje mladih ERYICA išče nove okrepitve. Prijavite se lahko do 15. 2. 2022.

 

 

 

 

Mladinski center Celje razpisuje delovno mesto

Javni zavod Celjski mladinski center objavlja prosto delovno mesto strokovni_a sodelavec_ka za program. Prijavite se lahko le še danes!

 

 

 

 

Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto išče koordinatorja_ko projektov

Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto zaposli koordinatorja_ko projektov. Prijavite se lahko le še danes!

 

 

 

 

Pravna mreža za varstvo demokracije zaposluje

Pravna mreža za varstvo demokracije je objavila, da imajo prosto delovno mesto za pravnika. Rok za prijavo je 15. 2. 2022.

 

 

 

 

Razpis MSS za generalnega sekretarja

Mladinski svet Slovenije objavlja razpis za imenovanje generalne sekretarke oz. generalnega sekretarja Mladinskega sveta Slovenije. Za izvajanje nalog je predvidena sklenitev delovnega razmerja za določen čas. Prijavite se lahko do 14. 2. 2022.

 

 

 

 

Brez izgovora Slovenija razpisuje delovno mesto generalnega sekretarja

Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija razpisuje delovno mesto generalnega sekretarja oz. generalne sekretarke. Prijavite se lahko do 20. 2. 2022.

 

 

 

 

Umanotera zaposli vodjo projektov in pisarne

V Umanoteri iščejo osebo za koordinacijo mreže Plan B za Slovenijo in vodenje projekta Podnebni program mreže Plan B za Slovenijo, finančno vodenje drugih projektov in vodenje pisarne. Zaposlitev se predvidoma začne 15. 3. 2022.

 

 

 

 

Odprta razpisa za plačano pripravništvo na EPO in EUIPO

Univerza v Ljubljani po prejetih prijavah za opravljanje enoletnega plačanega pripravništva predlaga deset najustreznejših kandidatk/kandidatov (pet s področja humanistike in družboslovja, pet s področja naravoslovja in tehnike). Rok prijave je 21. 2. 2022.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Likovno literarni natečaj: Sem, bom, bil sem mlad

Center za mlade Domžale razpisuje vseslovenski likovno literarni natečaj z naslovom ”Sem, bom, bil sem mlad”.

 

 

 

 

Priložnosti za kreativne mlade – preDrami se in Fotovizije 2022

Mestna knjižnica Ljubljana razpisuje natečaj za najboljše dramsko delo – preDRAMI se – projekt za spodbujanje ustvarjalnega pisanja in izražanja, na temo J. R. R. TOLKIENA ali njegovega literarnega ustvarjanja.

 

 

 

 

Razpis: Naj diplomsko in magistrsko delo 2021

Prijavite se na razpis Mladinskega sveta Slovenije (MSS) za najboljšo diplomsko in magistrsko delo s področja mladih za leto 2021. Najboljše magistrsko in diplomsko delo bo tudi denarno nagrajeno.

 

 

 

 

Odprte so prijave v mentorski program Forecast 2022

Iz Centra za kreativnost so sporočili, da so odprte prijave v mednarodni mentorski program Forecast, ki ponuja umetnikom in ustvarjalnim mislecem priložnost, da za realizacijo svojih projektov sodelujejo z izkušenimi mentorji.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

ESCAPE: aktivna participacija v Evropi

Portugalska organizacija Check-In išče slovenskega prostovoljca, ki bi se jim 5. 3. 2022 pridružil za pol leta.

 

 

 

 

Celjski mladinski center objavil poziv za podporo mladinskim projektom v letu 2022

Celjski mladinski center objavil poziv za podporo mladinskim projektom v letu 2022. Rok prijave je 18. 2. 2022.

 

 

 

 

Prostovoljstvo na Finskem

Hyria fundation odpira prijave za 10-mesečno ESC prostovoljstvo Boosting Solidarity!, kjer iščejo še enega prostovoljca, ki bo sodeloval v njihovih programih, ki so primarno namenjeni mladim. Prijavite se lahko do 6. 2. 2022.

 

 

 

 

 

   Zdravje, Šport

 

 

 

Od psihedelikov do terapije

V združenje DrogArt so se nedavno v Berlinu udeležili predavanja o uporabi psihedelikov v psihoterapevtskem procesu (From psychedelics to therapy).

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

VR večer v MC Vič

Mladinskem centru Vič vam ponujajo možnost, da v virtualnem svetu izveste kaj novega in zanimivega. S pomočjo moderne tehnologije lahko raziskujete zgodovino, vesolje in številne države. Preizkusite se lahko tudi v lokostrelstvu, lovljenju rib, begu pred sovražniki in hranjenju zmaja.

 

 

 

 

Bralni klub za mlade

Info center ŠKUC vabi na bralni klub za mlade, na katerem bo tekel pogovor o knjigi Ime mi je rdeča avtorja Orhana Pamuka. Dogodek bo potekal 22. 2. 2022.