e-Namig za mlade

21. januar 2022|Novice|Aktualno|Obvestila

Tokrat o spremembah študentskega dela, nekaj o delavnici žličkanja, o prostih delovnih mestih, vabilo na fotonično šolo II. ter priložnostih za prostovoljstvo na PiNI!


e-NAMIG za mlade, 19. 1. 2022, št. 3 / spletna verzija

 

 

   A veš?

 

 

 

Študentsko delo v letu 2022 in spremembe v času epidemije

Študentsko delo je lahko pomemben vir prihodkov za študente in tudi za marsikaterega dijaka; z začetkom pandemije Covid-19 in strogega zaprtja države jih je posledično mnogo ostalo brez prihodkov, saj jim je bilo opravljanje študentskega dela onemogočeno.

 

 

 

 

Lansirana spletna stran Evropskega leta mladih

Evropsko leto mladih se je pričelo. Vsi dogodki, informacije in ostale novice, povezane s tem bodo na voljo na spletni strani Evropskega leta mladih.

 

 

 

 

Evropski Podnebni pakt - Peer Parliaments

Evropska Unija je v sklopu Evropskega Zelenega dogovora lansirala t.i. Evropski Podnebni pakt. V okviru te pobude, ki poteka po vsej EU, so posamezniki, skupnosti in organizacije povabljeni k sodelovanju pri ukrepih proti podnebnim spremembam in oblikovanju bolj zelene Evrope.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Fotonična šola II. Kako na mednarodni trg kreativne fotografije?

Fotonična šola je mednarodni mentorski program za 10 izbranih udeležencev iz Slovenije, katerih starost ne presega 35 let.

 

 

 

 

Osebne finance 1 in 2

Socialna akademija vabi na dvodelno delavnico o urejanju osebnih financ. Delavnica bo potekala 27. 1. in 3. 2. 2022.

 

 

 

 

Ljubljana mesto učenja razpravlja: Feminizem in stereotipi

Vabljeni na januarsko srečanje mladih ambasadorjev iniciative “Mesta in regije učenja”, ki bo potekalo v sredo, 19. januarja 2022 ob 16.30 po srednjeevropskem času. Tema tokratnega srečanja bo “Feminizem in Stereotipi”.

 

 

 

 

Urbana delavnica: Žličkarija

Mladinska postaja Moste vabi na mesečni dogodek Urbane delavnice, kjer se boste lahko naučili izdelati preprosto leseno žličko, spekli palačinko in se okrepčali s skodelico čaja ali kave. Delavnica bo potekala 25. januarja.

 

 

 

 

Pripravništvo v EPO & EUIPO

Evropski patentni urad (EPO) in Urad EU za intelektualno lastnino (EUIPO) razpisujeta 12-mesečna plačana, ki so dobra karierna priložnost za študente in alumne Univerze v Ljubljani.

 

 

 

 

Organiziraj svoj čas

Projekt Kolegice te vabijo na delavnico “Organiziraj svoj čas”, kjer boste izvedele, zakaj je pomembna organizacija časa, kako si ga lahko organizirate in kakšne tehnike lahko za to uporabite. Delavnica bo potekala 25. 1. 2022.

 

 

 

 

Usposabljanje – Poveži in reaktiviraj skupnost

Mladinski svet Slovenije vabi na usposabljanje za organizatorje in vodje lokalnih dogodkov, ki bo potekalo od 21. do 23. januarja.

 

 

 

 

14. Informativa odpovedana

Na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču bi 21. in 22. 1. 2022 morala potekati Informativa, kjer bi se predstavile vse slovenske univerze z vsemi programi (dodiplomskimi in podiplomskimi), srednje šole in šolski centri, višje strokovne šole, visoke šole, potekale bi tudi predstavitve poklicev in štipendij. Zaradi epidemiološke situacije je prestavljena na prihodnje leto.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Na Mirovnem inštitutu iščejo sodelavko_ca za dodatno zaposlitev na raziskovalnem projektu

Na Mirovnem inštitutu iščejo sodelavko_ca za dodatno zaposlitev na raziskovalnem projektu: “Enacting Citizenship and Solidarity in Europe “From Below”: Local Initiatives, Intersectional Strategies, and Transnational Networks [ECSEuro]” v obsegu 20 % oz. do največ 8 ur na teden, za obdobje treh let. Prijavite se lahko do jutri!

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Javno povabilo: Oder360

Zavod EN-KNAP vabi zainteresirane ustvarjalce s področja sodobnih uprizoritvenih praks, da se prijavijo na razpis za ustvarjanje predstave namenjene prikazovanju v 360° VR tehnologiji. Rok prijave je do 10. 2. 2022.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Prostovoljska izkušnja na PiNI

Na PiNI že vrsto let uspešno izvajajo številne projekte prostovoljstva. Z letošnjim letom so pridobili sredstva za izvedbo nacionalne prostovoljske aktivnosti in s tem priložnost, da eni osebi ponudijo prostovoljsko izkušnjo na PiNI. Rok prijave je 30. 1. 2022.

 

 

 

 

 

   Zdravje, Šport

 

 

 

Društvo Svetovalni svet vabi na podporno skupino za osebe z motnjami hranjenja

Če si želite biti del skupine, potrebujete podporo ali pa preprosto ne veste kako naprej in bi si želeli slišati tudi druge izkušnje, vas društvo Svetovalni svet vabi, da se jim pridružite na online podporni skupini za osebe z motnjami hranjenja, v sredo, 26. 1. 2022 ob 17.00, ki bo potekala preko aplikacije Zoom. 

 

 

 

 

Covid-19 – česa morda še ne vemo?

Slovenska filantropija vabi na predavanje “Covid-19 – česa morda še ne vemo?”, ki bo 19. in 26. 1. 2022.

 

 

 

 

Spletno predavanje: Skrb za duševno zdravje

Zveza Sožitje organizira spletno predavanje Skrb za duševno zdravje, ki bo potekalo v sredo, 19. 1. 2022, od 17.00 do 18.30 preko aplikacije Zoom.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Projekcija filma in pogovor: Hendikep in človeška seksualnost se ne izključujeta

V zavodu OPRO pripravljajo projekcijo kratkega nagrajenega filma Teje Klinar “V iskanju srečnega konca”, ki bo v četrtek, 20. januarja 2022, ob 18:00 potekala v Trubarjevi hiši literature.

 

 

 

 

Projekcija: REZ! – Mala šola aktivističnega videa

Info center ŠKUC in Zavoda Omrežje naj bi 21. 1. 2022 organizirala delavnico na projekcijo video del vseh udeležencev delavnic REZ! – Male šole aktivističnega videa. Delavnica zaradi bolezni odpade!

 

 

 

 

 

 

 

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Ljubljana, Enota Ljubljana Moste – Polje, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, SLOAM, Agencija za mlade.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino