e-Namig za mlade

7. januar 2022|Novice|Aktualno|Obvestila

Novo leto prinaša tudi nov LMIT-ov novičnik! Poln zanimivosti, idej za izobraževanje, možnosti za prostovoljstvo, prostih delovnih mest, svežih natečajev in še več! Skratka, za počekirat ;)


e-NAMIG za mlade, 5. 1. 2022, št. 1 / spletna verzija
 
   

A veš?

 

Poziv: Glej, si tudi ti za teater?

V Gledališču Glej iščejo novo Generacijo, ki bo stala na, za in nad odrom. Iščejo mlade od 16. do 20. leta, kjer vam bodo v programu Generacija Generaciji mladinskega avtorskega teatra ponudili mentorstvo gledaliških ustvarjalk_cev. Delali boste predstave, ki bodo res vaše. Predhodne izkušnje so zaželene, a niso nujne. Prijave sprejemajo najkasneje do 12. januarja 2022. 

 
 

Telefon za pomoč v stiski "Prisluhnem ti"

Telefon v čustveni stiski "Prisluhnem ti", projekt Psihološke svetovalnice, je namenjen vsem: otrokom, mladostnikom, študentom, odraslim posameznikom in starejšim. Vljudno vabljeni, da pokličete na telefonsko številko 031 50 60 50 vsak delovni dan od 16.00 do 20.00.

 
 

Izobraževanje

   
 

Ustvari svojo prihodnost – učne in poklicne poti prihodnosti

Vabljeni na delavnico z naslovom "Ustvari svojo prihodnost – učne in poklicne poti prihodnosti", ki jo organizirata Zavod ODTIZ in Zavod TiPovej! Prijavite se lahko do 10. 1. 2022.

 
 

14. Informativa

Na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču se bodo 21. in 22. 1. 2022 predstavile vse slovenske univerze z vsemi programi (dodiplomskimi in podiplomskimi), srednje šole in šolski centri, višje strokovne šole, visoke šole, potekale pa bodo tudi predstavitve poklicev in štipendij. Vabljeni na 14. Informativo!

 
 

Javni razpis za podoktorske raziskovalne štipendije na Japonskem za raziskovalce iz Republike Slovenije v letu 2022

Na podlagi sklenjenega memoranduma Japonsko združenje za spodbujanje znanosti (Japan Society for the Promotion of Science) vsako leto zagotavlja podoktorske raziskovalne štipendije na Japonskem za raziskovalce iz Republike Slovenije. V letu 2022 je Sloveniji namenjena ena štipendija. Prijavite se lahko do 7. 2. 2022.

 
 

Pop-up escape room: Pobegni pastem brezposlenosti!

Socialna akademija vabi v brezplačen escape room, kjer boste pomagali Janji napolniti CV in najti službo, ki jo bo osrečevala.

 
 

Kako najti zaposlitev?

Če vas zanima, kako najti zaposlitev oziroma kje poiskati priložnosti za zaposlitev vas Karierni centri v Ljubljani vabijo, da se jim pridružite na webinarju, ki bo 13. 1. 2022.

 
 

Mreža KROJ: Usposabljanje za mladinske karierne svetovalce

Mreža KROJ vabi mladinske delavce, študente in prostovoljce v mladinskih organizacijah na dvodnevno usposabljanje za mladinske karierne svetovalce. Prijavite se lahko le še danes!

 
 

Kako obvladati osebne finace

Zavod Nefiks vabi na delavnice "Kako obvladati osebne finance", kjer boste spoznali različne oblike varčevanja ter pomen finančnega načrtovanja. Delavnice so primerne za vse, ki bi radi začetek leta pričeli z uspešnim varčevanjem.

 
 

Psihologija za vsakogar: Učinki glasbe na celostno blagostanje

Na tretjem tematskem večeru tekočega študijskega leta, ki ga v sklopu "Psihologije za vsakogar" organizirajo na oddelku za Psihologijo na SFU Ljubljana, bodo gostili doc. dr. Katarino Habe, strokovnjakinjo, ki spretno prepleta psihologijo in glasbo. Prijave zbirajo preko prijavnega obrazca do 10. 1. 2022.

 
 
 

Delo

 
 

Prosto delovno mesto: Višji razvijalec

Inštitut RS za socialno varstvo vzpostavlja Izvedenski oddelek za ocenjevanje potreb po osebni asistenci. Za potrebe izvajanja nalog novega oddelka iščejo 11 novih sodelavcev oz. sodelavk na delovnem mestu Višji razvijalec. Rok za prijavo je do 21. 1. 2022.

 
 

Išče se osebni asistent za Erasmus študenta

Društvo študentov invalidov Slovenije išče osebnega asistenta (m/ž) za pomoč slepemu in gibalno oviranemu Erasmus študentu iz Grčije, ki prihaja naslednji semester na študijsko izmenjavo v Ljubljano. Prijave zbirajo do 10. 1. 2022.

 
 
 

Natečaji

 
 

Likovni natečaj: ODNOS – Kultura/Zdravje

Javni zavod Mladi zmaji v sodelovanju s TAM-TAM Inštitutom objavlja javno povabilo za sodelovanje v natečaju TAM-TAMova ulična galerija. Najbolj kreativni mladi bodo dobili priložnost objaviti svoja dela na plakatnih mestih v Ljubljani. Tokratna tema je Kultura/Zdravje. Rok za oddajo del je samo še danes!

 
 

Mladinski literarni natečaj

Razpisan je natečaj za mlade ustvarjalce na področju avtorskih literarnih del, ki ga organizira Klub logaških študentov. Dela lahko oddate do 7. 1. 2022 do 24.00.

 
 
 

Prostovoljstvo

 
 

E-družabništvo

Stičišče Središče vabi vse mlade in manj mlade, ki so v dnevnem stiku s starejšimi, za katere vedo, da bi jim prav prišlo malo druženja, da se skupaj z njimi prijavijo v njihov projekt. Prijavite se lahko le še danes!

 
 

Postani del družine CPM prostovoljcev in prostovoljk!‌ ‌

CPM išče odprte, samoiniciativne in ustvarjalne ljudi za sokreiranje programov za mlade od 15. do 20. let. Prijavite se na enega izmed Uvodnih srečanj, kjer boste prijeli več informacij. Prijavite se lahko do 16. 1. 2022.

 
 

Prostovoljstvo na Portugalskem – "From Everywhere to Everyone"

V MCZOS iščejo mlado motivirano osebo, ki je pripravljena leto 2022 začeti pustolovsko. Partnerska organizacija Cruz Vermelha de Cucujães (podružnica portugalske veje Rdečega križa) bo priložnost za sodelovanje v dolgoročnem projektu Evropske solidarnostne enote ponudila prostovoljcu ali prostovoljki iz Slovenije, ki bo 7 mesecev preživel na severu Portugalske v vasici Vila de Cucujães, med Portom in Aveirom. Prijave zbirajo do 19. 1. 2022.

 
 

Rdeče zore iščejo nove okrepitve!

Rdeče zore širijo ekipo, zato ste vabljeni vsi, ki vas zanima sodelovanje pri organizaciji mednarodnega kvirovskega in feminističnega festivala, ki vsako leto (že 22 let) poteka okoli 8. marca.

 
 
 

Zdravje, šport 

 
 

Srede za duševno zdravje

Mladinski svet Ajdovščina vas v mesecu januarju vabi na 3 brezplačne delavnice za krepitev duševnega zdravja.