LMIT namig za mlade

15. december 2021|Novice|Aktualno

Natečaji, prireditve, prostovoljstvo


e-NAMIG za mladinske organizacije, 14. 12. 2021, št. 48 / spletna verzija

 

 

   Dobro je vedeti

 

 

 

Leto 2022 potrjeno za evropsko leto mladih

Slovenija je z uspešno zaključenimi pogajanji o razglasitvi evropskega leta mladih 2022 dosegla nov pomembni mejnik slovenskega predsedovanja na področju mladine in odprla vrsto priložnosti za mlade v letu 2022.

 

 

 

 

 

   Sodelovanja

 

 

 

Dobrodelna zbiralna akcija Misija Človek

Mladi zmaji so se v predprazničnem času povezali z decembrskimi aktivnostmi projekta Misija Človek, ki ga pod okriljem Mladinskega centra Celje in Gimnazije Celje vodijo mladi, dijaki in študentje, ki so se odločili, da bodo zbirali materiale in potrebščine za najranljivejše v naši družbi.

 

 
 

 

   Izobraževanja

 

 

 

Usposabljanje o antidiskriminaciji

Društvo Humanitas – Center za globalno učenje v sodelovanju z European Peer Training Organisation (EPTO) vabi v svoj krog mlade (16-24 let), ki bi se želeli usposobiti kot trenerji oziroma trenerke na področju antidiskriminacije. Prijavite se lahko do 6. 1. 2022.

 

 

 

 

Festival dobrih praks NVO

V sredo 15. decembra bo med 18.00 in 19.30 potekal spletni Festival dobrih praks z naslovom Prizadevamo si za odprto, pravično in trajnostno Evropo v svetu.

 

 

 

 

Zaključni dogodek projekta 5 P-jev za trajnostno, odprto in uravnoteženo družbo

Društvo za Združene narode za Slovenijo vabi v četrtek, 16. 12., ob 18.00 na zaključni dogodek projekta 5 P-jev za trajnostno, odprto in uravnoteženo družbo, ki ga izvajajo Združenje VENRO, Platforma ONGD, Platforma SLOGA in Združenje CONCORD.

 

 

 

 

Spletni informativni dan: Ustvarjalna Evropa sreča Obzorje Evropa

Iz Zavoda Motovila (Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji) obveščajo, da bodo 27. januarja v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport (Točka Obzorje Evropa) organizirali spletni informativni dan z naslovom Ustvarjalna Evropa sreča Obzorje Evropa.

 

 

 

 

Zavod Voluntariat vabi na tečaj etične komunikacije

Zavod Voluntariat vas vabi, da se udeležite tečaja etične komunikacije. Naučili se boste o pravičnosti, medsebojni povezanosti na globalni in lokalni ravni, poudarek bo tudi na kakovosti učenja v drugih evropskih državah in pedagoških pristopih.

 

 
 

 

   Zaposlovanje

 

 

 

Strokovna skupina za digitalne kompetence v mladinskem delu

Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota v Estoniji iščeta skupino 4-6 strokovnjakov za podporo pri delu na temo krepitve kompetenc in zmogljivosti v digitalnem mladinskem delu. Prijavite se lahko le še danes!

 

 

 

 

Mreža MaMa razpisuje prosto delovno mesto

Mreža MaMa razpisuje prosto delovno mesto informator/komunikator. Rok prijave je do 17. 12. 2021.

 

 

 

 

Zveza tabornikov Slovenije razpisuje tri delovna mesta

ZTS, lastnica Taborniškega centra v Bohinju (osrednjega izobraževalnega centra slovenskih tabornikov z dolgoletno tradicijo), v svoje vrste vabi nove sodelavce/sodelavke. Prijavite se lahko do 31. 12. 2021.

 

 

 

 

Zavod MOVIT objavlja razpis prostega delovnega mesta

Zavod Movit je razpisal delovno mesto za vodjo finančno-računovodske službe. Rok za prijavo je do 20. 12. 2021 do 12.00 izključno po elektronski pošti.

 

 
 

 

   Razpisi

 

 

 

UN Women: Razpis za sofinanciranje projektov na področju preprečevanja nasilja nad ženskami v državah v razvoju

United Nations Trust Fund to End Violence against Women je objavil petindvajseti razpis za zbiranje predlogov za sofinanciranje inovativnih projektov in programov na področju preprečevanja nasilja nad ženskami in dekleti. V okviru razpisa se sofinancirajo projekti v državah v razvoju, ki so na DAC seznamu upravičenk do ODA. Rok prijave je 6. 1. 2022.

 

 

 

 

CERV: Razpis za sofinanciranje projektov na področju spodbujanja enakosti in boja proti rasizmu, ksenofobiji ter diskriminaciji za leto 2022

Generalni direktorat Evropske komisije za pravosodje in potrošnike je v okviru programa za državljane, enakost, pravice in vrednote objavil najavo javnega razpisa za sofinanciranje nacionalnih in mednarodnih projektov na področju spodbujanja enakosti in boja proti rasizmu, ksenofobiji ter diskriminaciji za leto 2022. Rok prijave je 24. 2. 2022.

 

 

 

 

CERV: Razpis za sofinanciranje projektov na področju zaščite in spodbujanja pravic otrok za leto 2022

Generalni direktorat Evropske komisije za pravosodje in potrošnike je v okviru programa za državljane, enakost, pravice in vrednote objavil najavo javnega razpisa za sofinanciranje nacionalnih in mednarodnih projektov na področju spodbujanja in zaščite pravic otrok za leto 2022. Rok prijave je 18. 5. 2022.

 

 

 

 

CERV: Razpis za sofinanciranje projektov na področju boja proti vsem oblikam nasilja nad ženskami in otroci za leto 2022

Generalni direktorat Evropske komisije za pravosodje in potrošnike je v okviru programa za državljane, enakost, pravice in vrednote objavil najavo javnega razpisa za sofinanciranje projektov na področju preprečevanja in boja proti vsem oblikam nasilja nad otroci, mladimi in ženskami za leto 2022. Rok prijave je 12. 4. 2022.

 

 

 

 

Javni razpis Ministrstva za kulturo za izbor večletnih kulturnih projektov na področjih umetnosti 2022–2025

Ministrstvo za kulturo je objavil razpis za izbor večletnih kulturnih projektov na področjih umetnosti 2022–2025. Rok prijave je do 10. 1. 2022.

 

 

 

 

Javni razpis Ministrstva za kulturo za izbor javnih kulturnih programov na področjih uprizoritvenih in glasbenih umetnosti za digitalizacijo in informacijsko podporo 2022

Predmet programskega razpisa, oznaka JCPR-DIGIP-UGU-2022, je sofinanciranje javnih kulturnih programov za digitalizacijo in informacijsko dejavnost na področju uprizoritvenih in glasbenih umetnosti, ki ju bodo izvajalci javnih kulturnih programov izvedli v letu 2022. Rok prijave je do 11. 1. 2022.

 

 

 

 

Javni razpis za izbor operacije “Pridobivanje dodatnih znanj za mlade na področju kulturnih dejavnosti v okviru JSKD”

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti je objavil Javni razpis za izbor operacije “Pridobivanje dodatnih znanj za mlade na področju kulturnih dejavnosti v okviru JSKD”. Rok za prijavo je do 10. januarja 2022.

 

 
 

 

   Uporabni viri

 

 

 

Spletna predstavitev vodnika po človekovih pravicah

Mirovni inštitut vabi na predstavitev spletnega orodja Vodnik po človekovih pravicah.

 

 

 

 

Poročilo “Preprečevanje izgubljenega desetletja: Nujni ukrepi, s katerimi bi se zajezile uničujoče posledice bolezni covid-19 na otroke in mladino”

Unicef je 9. decembra objavil poročilo z naslovom “Preprečevanje izgubljenega desetletja: nujni ukrepi, s katerimi bi se zajezile uničujoče posledice bolezni COVID-19 na otroke in mladino”, ki kaže, da je bolezen COVID-19 otroke prizadela v obsegu brez primere, saj gre za najhujšo krizo, s katero je bil UNICEF soočen v svoji 75-letni zgodovini.

 

 

 

 

Intelektualni rezultati projekta Čarobna palica za ulično delo

Mreža MLADA ULICA je predstavila rezultate projekta Čarobna palica za ulično delo, ki ga financira Erasmus+, med katerim so mladinski ulični delavci iz 5 različnih evropskih organizacij ustvarili dve publikaciji, ki vključujeta Teoretične osnove uličnega mladinskega dela in Aktivnosti za mladinsko ulično delo.

 

 

 

 

 

 

 

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Ljubljana, Enota Ljubljana Moste – Polje, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, SLOAM, Agencija za mlade.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino