LMIT namig za mlade

10. november 2021|Novice|Aktualno

Festivali, izobraževanja, delo, prostovoljstvo in še več...


A veš?

 

 

 

 

Vprašalnik o podcastih “Ni nam vseen”

Info center Škuc vabi k reševanju ankete o podcastih “Ni nam vseen”.

 

 

 

 

37. Festival LGBT filma

Društvo ŠKUC vas vabi, da se jim pridružite na Festivalu gejevskega in lezbičnega filma. Festival bo potekal od 11. 12. do 19. 12. 2021.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Glasovi dekolonizacij: O dekolonizaciji telesa z Ano Salazar Torrez

Društvo Humanitas vas vabi, da se jim pridružite na seriji dogodkov, posvečenim dekolonizaciji. Eden izmed dogodkov bo potekal v petek, 12. 11. 2021, ob 18.00 v Trubarjevi hiši literature. 

 

 

 

 

Štipendije za raziskovalni obisk v tujini: 2022 ASEF Junior Fellows – Research Abroad

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija (ASEF) je objavila razpis 2022 ASEF Junior Fellows – Research Abroad, ki slovenskim študentkam in študentom omogoča priložnost 10-tedenskega raziskovalnega obiska v tujini na prestižnih univerzah po svetu. Prijavite se lahko do 22. 11. 2021.

 

 

 

 

Mladi zmaji vabijo na gledališki projekt “Odprta scena!”

Mladi zmaji Črnuče pripravljajo nov gledališki projekt, laboratorij imenovan Odprta scena. Vabijo vse mlade med 15. in 29. letom, da se jim pridružite.

 

 

 

 

Delavnice OMRA

Inštitut Karakter v okviru programa OMRA izvaja brezplačne delavnice, namenjene obveščanju in ozaveščanju o težavah, povezanih s stresom, razpoloženjskimi, osebnostnimi in drugimi duševnimi motnjami, ter o načinih soočanja z njimi.

 

 

 

 

Mednarodna izmenjava: Vloge lokalnih mladinskih svetov v evropskem prostoru

Mladinski svet Ajdovščina v decembru pripravlja mednarodno mladinsko izmenjavo, kjer bodo raziskovali vloge lokalnih mladinskih svetov v evropskem prostoru. Usposabljanje bo potekalo od 6. do 13. 12. 2021 v Ajdovščini.

 

 

 

 

Prekarnost – kaj je to?

Gibanje za dostojno delo in socialno družbo vas vabi, da se jim v torek, 30. 11. 2021 ob 19.30,  v prostorih Info centra Škuc v Ljubljani, pridružite na kratki predstavitveni delavnici o prekarnosti, prekarnem delu in prekarizaciji vsakdanjega življenja nas vseh.

 

 

 

 

Mladinska izmenjava: True Love – Real Utopia

Socialna akademija vabi na mednarodno mladinsko izmenjavo “True Love – Real Utopia”, ki se bo začela sredi novembra 2021. Prijavite se lahko do 19. 11. 2021.

 

 

 

 

KUD Trivia vabi na delavnico za samozaposlene v kulturi

Novičnik za samozaposlene v kulturi pripravlja v decembru delavnico. Namenjena je ustvarjalcem, ki delujejo v vseh kulturniških poklicih in tistim, ki se na ta status pripravljajo. Delavnica z naslovom “Samozaposleni ustvarjalci in izdajanje računov” bo v torek 14. 12. 2021 od 10.00 do 13.00.

 

 

 

 

Društvo Parada ponosa vabi na mednarodno spletno konferenco DEAR FUTURE VOLUNTEERS

Društvo Parada ponosa vas vabi na mednarodno spletno konferenco DEAR FUTURE VOLUNTEERS, ki bo potekala med 16. – 17. 11. 2021, na ZOOM platformi. 

 

 

 

 

IT čajanka

Zavod Nefiks vabi študentke, iskalke prve zaposlitve in vse mlade posameznice, stare do 29. let, da se jim pridružite na IT čajanki, ki bo v potekala v petek, 3. 12., med 18.00 in 20.00 v prostorih Hostla Celica.

 

 

 

 

Kako napisati dober mednarodni CV za umetniške profile in se vključiti v mednarodno sodelovanje na področju kulture

Karierni centri Univerze v Ljubljani vabijo na delavnico, kjer se boste naučili, kako napisati dober mednarodni CV za umetniške profile in kako se vključiti v mednarodno sodelovanje na področju kulture. Delavnica bo potekala 25. 11. 2021 od 13.30 do 15.00 preko spleta.

 

 

 

 

Napoved EIT Food Hub Slovenija: Reši poslovni izziv “Challenge lab” in osvoji nagrado 2000 €

EIT Food Hub Slovenija, Biotehniška fakulteta in Perutnina Ptuj organizirajo dogodek “Challenge lab”, na katerem boste reševali izziv s področja alternativnih beljakovin. Dogodek bo potekal 19. in 26. novembra ter 3. decembra.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

MKL razpisuje prosto delovno mesto knjižničar_ka

Mestna knjižnica Ljubljana razpisuje prosto delovno mesto za knjižničarja_ko. Prijavite se lahko 16. 11. 2021.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

CEE Animation Workshop

Društva slovenskega animiranega filma, ki je nosilec mednarodnega projekta, produkcijske delavnice za animirane projekte v razvoju, CEE Animation Workshop sporoča, da  je odprt poziv za animirane projekte v razvoju za naslednjo edicijo delavnice, ki bo potekala v letu 2022. Rok za prijavo je 15. 11. 2021.

 

 

 

 

Nagradni natečaj portala Mladi Hazarder za najboljši video, literarni prispevek in fotografijo

V okviru projekta “Ne zakockaj svoje prihodnosti” in programa brezplačne pomoči mladim s težavami, ki so posledica iger na srečo, spletni portal MladiHazarder in Zavod Etnika razpisujeta nagradni natečaj za najboljši video, literarni prispevek in fotografijo. Tema natečaja so igre na srečo in negativne posledice hazardiranja. Nagradni natečaj se zaključi v sredo, 15. decembra 2021.

 

 

 

 

 

   Zdravje, Šport

 

 

 

Delavnice OMRA

Inštitut Karakter v okviru programa OMRA izvaja brezplačne delavnice, namenjene obveščanju in ozaveščanju o težavah, povezanih s stresom, razpoloženjskimi, osebnostnimi in drugimi duševnimi motnjami, ter o načinih soočanja z njimi.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Odkrivaj EU: Kavarna z(a) Evropo

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji vabi na pogovorni večer ob skodelici kave s pesnico Anjo Zag Golob in novinarjem Ervinom Hladnikom Milharčičem. Dogodek bo moderiral radijski novinar Goran Dekleva.

 

 

 

 

Delavnica “Moč: Raziskovanje spola in (družbene) moči z umetnostjo”

Društvo Mesto žensk vabi mlade med 18. in 30. letom starosti na delavnico “MOČ: Raziskovanje spola in (družbene) moči z umetnostjo – Dvignjen glas v deveto vas!”. Delavnica bo potekala 15. decembra 2021 med 14.00 in 20.00.

 

 

 

 

Okrogla miza: Filozofija v antropocenu – etika in okoljska pismenost

Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem vabi na okroglo mizo “Filozofija v antropocenu – etika in okoljska pismenost”, ki bo potekala v četrtek, 18. novembra 2021, s pričetkom ob 11.00 na spletnih in Facebook straneh organizatorjev. Potekala bo v okviru Unescovega svetovnega dneva filozofije, zato je med soorganizatorji tudi Slovenska nacionalna komisija za UNESCO.

 

 

 

 

Animateka 2021: program in razpis za animacije za odrasle

Animateka vabi uveljavljene ženske, trans in ne-binarne animatorke naj prijavijo kratke animacije namenjene odraslemu občinstvu.