LMIT namig za mlade

16. september 2021|Novice|Aktualno|Obvestila

Delo, prostovoljstvo, natečaji in še več...


e-NAMIG za mlade, 15. 9. 2021, št. 37 / spletna verzija
 
     A veš?  
 
 

 

Sanjska služba: Za osem ur spanca 1.000 evrov

V Studiu Moderna že tretje leto zapored z razpisom iščejo Dormeo® spalca, ki bo skupaj z njimi opozarjal na pomen kakovostnega spanja. Gre za najmanj stresno delovno mesto kot iz sanj, saj izbranemu posamezniku za osem ur spanja ponujajo kar 1.000 evrov neto plačila. Prijavite se lahko do 26. septembra 2021.

 
 
 

 

Mreža KROJ predstavlja KAM’C

Mladinska mreža za karierni razvoj (Mreža Kroj) delujejo na digitalni platformi Discord pod strežnikom KAM’C. Članice mreže skupaj oblikujejo prostor za druženje, povezovanje in seveda učenje.

 
 
 

 

Nova epizoda podcasta “Ni nam vseen”: Življenje v Berlinu_izkušnja bivšega EVS prostovoljca

Info center ŠKUC obvešča, da v okviru Evropske solidarnostne enote (Solidarnostni projekti) izhaja mesečni podcast z naslovom “Ni nam vseen”. Tokratni podcast so snemali v Berlinu. Pogovarjali so se z Pacom Penninom, ki je v Berlin prišel pred petimi leti kot prostovoljec Evropske prostovoljske službe ali bolje poznane kot EVS.

 
 
 

 

Projekt SRČNA UL – dodelitev finančne pomoči študentom v stiski

Namen projekta, v katerem Univerza v Ljubljani sodeluje z Zvezo prijateljev mladine Slovenije, je pomoč študentom, katerim je epidemija stisko poglobila in so tako ostali brez virov za preživetje in se spoprijemali z drugimi težavnimi osebnimi okoliščinami.

 
 
 
     Izobraževanje  
 
 

 

23. ASEF poletna univerza o trajnostnih mestih

Asia-Europe fundation (ASEF) vabi mlade med 18. in 30. letom, da se prijavijo na poletno univerzo o ‘Prijazna mesta za trajnostno prihodnost’. Prijave zbirajo do 29. 9. 2021.

 
 
 

EYE 2021: Odpotuj kot popotniški novinar

Vsaki dve leti European Youth Event (EYE) privabi skupaj tisoče mladih iz vse Evropske unije, da lahko skupaj delijo in oblikujejo svoje ideje o prihodnosti Evrope. To je edinstvena priložnost, da se srečate z mladimi iz cele Evrope v središču evropske demokracije. Socialna akademija vas vabi, da se jim pridružite in z njimi odpotujete od 7. do 10. oktobra v Strasbourg.

 
 
 

 

Naj žarnica gori – učenje učenja v praksi

Zavod TiPovej! vabi na izobraževanje Naj žarnica gori – učenje učenja v praksi, kjer boste pod taktirko priznanega mednarodnega trenerja Marka Taylorja raziskovali temo na področju neformalnega učenja. Izobraževanje bo potekalo od 11. do 13. 10. 2021.

 
 
 

 

Delavnica Valorizing your student engagement

Študenti karierni ambasadorji projekta EUTOPIA vabijo na delavnico Valorizing your student engagement. Delavnica bo potekala 20. 9. 2021.

 
 
 

 

[ČIPke] – delavnica SuperCollider

Vabljene na tridnevno delavnico SuperCollider pod vodstvom Joanne Armitage. Delavnica bo potekala od 20. do 22. 9. 2021.

 
 
 

 

Delavnica pisanja: “Zgodba, moja genialna prijateljica”

Delavnica pisanja “Zgodba, moja genialna prijateljica” z nagrajeno pisateljico Natašo Konc Lorenzutti se nadaljuje in k sodelovanju vabi nove člane. Ob branju izbranih proznih odlomkov in pesmi iz slovenskega ter prevodnega leposlovja boste ponovno iskali vzgibe za lastne literarne utrinke, ki jih boste skupaj ustvarili in pri tem osvajali proces pisanja z namenom pridobivanja orodij za samorefleksijo. Prijavite se lahko do 1. oktobra 2021.

 
 
 

 

Zavod Bob vabi na TRENING za MLADINSKO DELO

Zavod Bob vas vabi na TRENING za MLADINSKO DELO. Prijavite se lahko do 24. septembra 2021.

 
 
 

 

Usposabljanje za trenerje v mladinskem delu 2021

Mladinski svet Slovenije organizira intenzivno 4-dnevno usposabljanje za trenerje v mladinskem delu od četrtka, 28. oktobra 2021, do nedelje, 31. oktobra 2021. Usposabljanje bo predvidoma potekalo v Hostlu Idrija (MC Idrija). Rok prijave je do 7. 10. 2021.

 
 
 

 

Javni poziv za sofinanciranje raziskovalnih projektov Marie Skłodowska-Curie – Pečat odličnosti

Predmet javnega poziva za sofinanciranje raziskovalnih projektov Marie Skłodowska-Curie – Pečat odličnosti je sofinanciranje raziskovalnih projektov tistim prijaviteljem, ki so se prijavili na mednarodni razpis Evropske komisije Marie Skłodowska-Curie Actions Individual Fellowships (IF) z oznako H2020-MSCA-IF-2020 in so v recenzentskem postopku Evropske komisije prejeli oceno 85% ali več ter jim je Evropska komisija podelila t. i. Pečat odličnosti in niso bili sprejeti v sofinanciranje. Izbrane raziskovalne projekte bo agencija sofinancirala za obdobje, ki je navedeno v prijavni vlogi na mednarodni razpis EK-2020.

 
 
 

 

Finance za začetnike (1-5)

Socialna akademija vabi na usposabljanje, kjer se boste z osnovami finančne pismenosti spoznali na zabaven in interaktiven način – z nekaj teorije in z dobro mere praktičnih vaj.

 
 
 
     Natečaji  
 
 

Javni poziv Layerjeve hiše k prijavi razstavnih projektov za leto 2022

Layerjeva hiša poziva ustvarjalce k razstavljanju umetniških del in raznovrstnih projektov s področja likovnih, večmedijskih, oblikovalskih in drugih umetniških ter ustvarjalnih praks. Rok prijave je 20. 9. 2021.

 
 
 
     Prostovoljstvo  
 
 

 

Enoletna priložnost ESE prostovoljstva na Društvu Parada ponosa: Podpora mladinskemu programu

Društvora Parada ponosa išče prostovoljko_ca!

 
 
 

Razpis za nove prostovoljke in prostovoljce Rdečega križa Ljubljana

Rdeči križ Slovenije z razpisom k priključitvi prostovoljskim skupinam RKS-OZLJ vabi medse nove prostovoljce in prostovoljke. Prijave sprejemajo do 20. 9. 2021.

 
 
 
     Zdravje, Šport  
 
 

 

Z meritvami SLOfit odrasli brezplačno preverite svoje telesne zmogljivosti

SLOfit odrasli bodo v četrtek, 23. septembra na ljubljanski Fakulteti za šport ter v določenih krajih po Sloveniji začeli izvajati brezplačne meritve telesnih zmogljivosti odraslih.

 
 
 
     Prireditve  
 
 

 

Evropski teden mobilnosti

Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji in Hiša EU vas vljudno vabita, da jih obiščete v tednu od 16. do 22. septembra in z njimi doživite Evropski teden mobilnosti.