Lmit namig za mlade

2. september 2021|Novice

Študijske izmenjave, delo, prostovoljstvo, prireditve....


 A veš?  
 
 

 

Za študijski obisk MSS išče mladega člana ene izmed njihovih organizacij članic

Mladinski svet Slovenije letos sodeluje v projektu z azerbajdžanskim mladinskim svetom, kjer bodo raziskovali možnosti digitalnega vključevanja organizacij članic v njihovo delo.

 
 
 
     Izobraževanje  
 
 

 

NVO kot razvijalci digitalnih storitev

ISKRA in KID Pina organizirajo spletni dogodek na temo potenciala nevladnih organizacij za razvoj digitalnih storitev. Dogodek bo potekal 9. 9. 2021 ob 18.00. Prijave zbirajo do 8. 9. 2021.

 
 
 

 

ARMS: Boljši odvodi binarnih spremenljivk

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija septembra organizira virtualno predavanje ASEF Fellowa Aleka Dimitrieva, magistra inženirja računalništva in informatike (FRI UL) ter doktorskega študenta na Univerzi Teksas v Austinu, ZDA. Dogodek bo potekal 8. 9. 2021 ob 19.00 na spletu.

 
 
 

 

(re)programiranje: Oblak

Aksioma v sklopu festivala (re)programiranje organizira spletni pogovor z Joano Moll.

 
 
 

 

Brezplačno izobraževanje: Osnove obdelave fotografij in videa

Univerza Northwestern organizira izobraževanje o obdelavi fotografij in videa.

 
 
 

 

Artopolis: Novi trg in Umetnostni sistemi

V sklopu razstave Artopolis: Novi trg se bo odvil spremljevalni program v obliki izobraževalnih seminarjev Artopolis: Umetnostni sistemi. Razstava bo na ogled v prostorih Kulturnega centra Q (Klub Tiffany).

 
 
 

 

Cikel delavnic: Ustvari fotografijo

V oktobru in novembru vas Socialna akademija vabi na cikel delavnic z naslovom “Ustvari fotografijo”. Prijave zbirajo do četrtka, 30. 9. 2021, oz. do zapolnitve mest.

 
 
 

 

Delavnice za prijavo na razpis za dodelitev Zoisovih štipendij

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije organizira dve spletni delavnici za (potencialne) vlagatelje, ki se nameravajo prijaviti na 311. javni razpis za dodelitev Zoisovih štipendij za posamezno raven izobraževanja za šolsko oziroma študijsko leto 2021/2022.

 
 
 

 

Erasmus za mlade podjetnike

Erasmus za mlade podjetnike je meddržavni program, namenjen mladim podjetnikom, ki še nimajo izkušenj. Rok prijave je do 31. 12. 2021.

 
 
 

 

Štipendije DAAD za študijsko leto 2022/2023

Nemška akademska služba za izmenjavo (DAAD) tudi v letošnjem študijskem letu za Slovenijo ponuja različne štipendije.

 
 
 

 

Češki jezikovni klub

Nefiks in Mladinski center Vič vabita na spletni Češki jezikovni klub.

 
 
 

 

PR ali Odnosi z javnostmi – kako postati “piarovec”?

Nefiks organizira spletni pogovor za vse, ki bi jih zanimalo delo v odnosih z javnostmi. Pogovor bo potekal 14. 9. 2021 od 17.00 naprej.

 
 
 

 

Novi termini za preverjanje NPK Mladinski delavec_delavka

Center RS za poklicno izobraževanje vas vabi, da tisti, ki ste vsaj že eno leto vključeni v področje mladinskega dela – prostovoljno ali profesionalno, pridobite certifikat NPK.

 
 
 

 

EYE 2021: Odpotuj kot popotniški novinar

Vsaki dve leti European Youth Event (EYE) privabi skupaj tisoče mladih iz vse Evropske unije, da lahko skupaj delijo in oblikujejo svoje ideje o prihodnosti Evrope. To je edinstvena priložnost, da se srečate z mladimi iz cele Evrope v središču evropske demokracije. Socialna akademija vas vabi, da se jim pridružite in z njimi odpotujete od 7. do 10. oktobra v Strasbourg.

 
 
 
     Delo  
 
 

 

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije išče posameznike za nadomeščanje zaposlenih osebnih asistentov

Na Zvezi društev slepih in slabovidnih Slovenije iščejo ljudi, ki bi bili pripravljeni nadomestiti zaposlene osebne asistence v času dopustov in bolniških odsotnosti.

 
 
 

 

Razpis za delovno mesto strokovnega sodelavca (M/Ž)

Na Ekvilib Inštitutu iščejo strokovnega sodelavca_ko za delo na certifikatu Družini prijazno podjetje. Delo zajema komunikacijo s podjetji, revizorji in revizorskim svetom, organizacija dogodkov in urejanje spletnih strani.

 
 
 
     Natečaji  
 
 

 

Odprte so prijave za Japan media arts festival

Odprte so prijave za umetniški dogodek Japan media arts festival, ki bo potekal med 23. 9. 2021 in 3. 10. 2021.

 
 
 

 

Mednarodni natečaj za umetnike invalide

Muzej umetnosti in zgodovine japonskega mesta Toyohashi v prefekturi Aichi organizira natečaj za umetniška dela invalidov pod imenom The Third Time Toyohashi Brut Art Contest. Rok prijave je 21. 12. 2021.

 
 
 

 

27. Zlati Boben odpira tekmovanje za “Mlade Bobnarje”

Mednarodni festival kreativnosti Zlati Boben že več let podpira mlade talente s predajanjem znanja in organizacijo mednarodnega tekmovanja “Mladih bobnarjev”. Rok prijave je podaljšan do 10. 9. 2021.

 
 
 
     Prostovoljstvo  
 
 

 

Postani del družine CPM prostovoljcev in prostovoljk

Društvo Center za pomoč mladim išče nove prostovoljce.

 
 
 
     Prireditve  
 
 

 

7. umetniško-aktivistični festival Lezbična četrt

Lezbična četrt so festival in platforma za lezbično ustvarjalnost na presečiščih umetnosti in aktivizma. Letošnji festival se bo odvijal od od 7. do 12. septembra 2021 v Ljubljani.

 
 
 

 

Nebinarni zin in vprašalnik za nebinarne osebe

TransAkcija vabi vse nebinarne osebe k soustvarjanju skupnostnega Nebinarnega zina oziroma publikacije. Rok prijave je do 16. 9. 2021.

 
 
 

 

Fotografski projekt “Ko greš na jug, vedno jokaš dvakrat”

Galerija Fotografija vabi na otvoritev fotografske razstave Nika Erika Neubauerja “Ko greš na jug, vedno jokaš dvakrat”. Otvoritev razstave bo v torek 7. 9. 2021 ob 19.00.