LMIT namig za mlade

6. avgust 2021|Novice

Izobraževanja, publikacije, prostovoljstvo, natečaji, razpisi za delo in prireditve za mlade. Preveri ;)


A veš?  
 
 

Publikacija Srčna sporočila: LGBTIQ+ osebe o coming out

Publikacija Srčna sporočila: LGBTIQ+ osebe o coming outu je nastala iz odgovorov na vprašanje “Kaj bi povedal_a oz. svetoval_a nekomu, ki še ni naredil_a coming outa/razkritja, ampak to načrtuje v prihodnosti?”, ki je bilo eno izmed vprašanj v raziskavi LGBTIQ+ osebe in coming out, ki so jo pri Zavodu TransAkcija izvedle_i med februarjem in aprilom 2021.

 
 
 

 

Opravljanje prostovoljnega dela kot pomemben vir pomoči in lajšanja stisk tudi v času epidemije

O pomembnosti prostovoljstva za prejemnike prostovoljske pomoči in skupnost se je v času epidemije že veliko govorilo. Raziskava Nacionalnega inštituta za javno zdravje z naslovom Ocena potreb po psihosocialni podpori v drugem valu epidemije Covida pa prinaša pomembne ugotovitve tudi o tem, da vključevanje v prostovoljske aktivnosti za posameznika predstavlja pozitiven vir pomoči in način spoprijemanja z zaznano stisko.

 
 
 

Zbiralna akcija “Šola za vse!”

Gibanje za dostojno delo in socialno družbo želi vsaj delu staršev pomagati, da bodo njihovi šolarji in šolarke šolsko leto začeli z nasmehi na obrazu. Izvajajo zbiralno akcijo šolskih potrebščin, ki bo trajala do 15. avgusta letos.

 
 
 

Mavrična svetovalnica – online svetovanje za LGBTQIA+ osebe

Na DIHu so vzpostavile_i program Mavrična svetovalnica, ki ponuja psihosocialno svetovanje LGBTQIA+ osebam vseh starosti.

 
 
 
     Izobraževanje  
 
 

Javni razpis za financiranje štipendij ministrstva za kulturo za podiplomski študij in izpopolnjevanje v državah izven držav članic evropske unije z začetkom v študijskem letu 2021/22

Predmet razpisa so štipendije za podiplomski (druga ali tretja bolonjska stopnja) študij in izpopolnjevanje v državah izven držav članic Evropske unije na področjih umetnosti, filma, kulturne dediščine in področju kulturnega menedžmenta. Rok prijave je 30. 8. 2021. 

 
 
 

Izobraževalna aktivnost: Cepljenje in Covid-19

Če imate pomisleke glede varnosti cepiv, njihove učinkovitosti in stranskih učinkov, vas Legebitra vabi, da se jim pridružite na izobraževalni delavnici, na kateri bodo odprle_i prostor za vsa vaša vprašanja in pomisleke. Dogodek bo potekal 17. 8. 2021 ob 16.00.

 
 
 

Novi termini uvodnih izobraževanj za prostovoljce

Slovenska filantropija je razpisala nove termine brezplačnih uvodnih izobraževanj za prostovoljce, ki bodo ponovno potekala v živo na njihovem sedežu. Nova termina sta 28. in 29. 8. 2021. 

 
 
 

Movement for change – Mladinska izmenjava na Hrvaškem

Gibanje za spremembe je 9-dnevna mladinska izmenjava v obalnem mestu Crikvenica na Hrvaškem. Zbralo se bo 36 udeležencev iz 6 držav: Hrvaška, Anglija, Španija, Češka, Slovenija in Madžarska. Rok prijave je 8. 8. 2021. 

 
 
 

Usposabljanje “Ready to take off” projekta “MOVE – Mobilitiy of Volunteering? Eco-Friendly”

Zavod Voluntariat išče udeležence/ke usposabljanja “Ready to take off” projekta “MOVE – Mobilitiy of Volunteering? Eco-Friendly”, ki se bo odvijalo v Nurembergu v Nemčiji, med 12. 9. in 19. 9. 2021.

 
 
 

Čili: Izdelovanje značk

Legebitra vabi na delavnico izdelovanja LGBT značk. Delavnica bo potekala 19. 8. 2021 ob 16.00.

 
 
 
     Delo  
 
 

Priložnost za delo: “Kreativni dnevni operativec/operativka” na Radiu Študent

Marketing Radia Študent, prejemnik številnih oglaševalskih nagrad in pomemben del živahnega radijskega kolektiva, išče nove “kreativne dnevne operativce/operativke”. Prijave so podaljšane do 8. 8. 2021. 

 
 
 

Poziv za usposabljanje na delovnem mestu

Mesto žensk bo v primeru prejetega sofinanciranja v letu 2021 ponovno nudilo plačano usposabljanje na delovnem mestu osmim posameznicam_kom. Rezultati razpisa bodo znani v začetku septembra, zato zbirajo prijave zainteresiranih. Rok prijave je 5. 8. 2021. 

 
 
 
     Natečaji  
 
 

 

Focus: Trajnost po tvojem receptu

V sodelovanju s skupino študentk s Fakultete za družbene vede so v Focusu zasnovali kampanjo Trajnost po tvojem receptu, v okviru katere se bodo med 4. septembrom in 27. novembrom odvijale različne aktivnosti za mlade, povezane s trajnostno potrošnjo in prehranjevanjem.

 
 
 

Likovni natečaj: ODNOS – Potovanje/Delo

Javni zavod Mladi zmaji v sodelovanju s TAM-TAM Inštitutom objavlja javno povabilo za sodelovanje v natečaju TAM-TAMova ulična galerija. Najbolj kreativni mladi bodo dobili priložnost objaviti svoja dela na plakatnih mestih v Ljubljani. Rok prijave je jutri, 5. 8. 2021. 

 
 
 

Javni razpis za projekt mladega umetnika na področju intermedijskih umetnosti

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. tudi letos objavlja javni razpis za projekt mladega umetnika (do 30. leta starosti) na področju intermedijskih umetnosti. Rok prijave je 16. 8. 2021. 

 
 
 
     Prostovoljstvo  
 
 

Dvotedenski projekt Evropske solidarnostne enote na Češkem na gradu Grabstejn

Zavod Voluntariat išče udeležence dvotedenskega projekta Evropske solidarnostne enote na Češkem na gradu Grabstejn, 16. 8. 2021-30. 8. 2021.

 
 
 
     Prireditve  
 
 

Otvoritev razstave Energija/Vibracija v Ulični galeriji

V ponedeljek, 26. julija so se ponovno družili na Vegovi ulici, kjer so otvorili že peto razstavo v ciklu Odnos. Raziskovali so preplet energije in vibracije, ki kroji in poganja ta svet. Razstava bo na ogled do 27. 8. 2021.

 
 
 

7. Reciklart – umetniški festival recikliranja in DIY kulture

Vabljeni na Reciklart – umetniški festival recikliranja in DIY kulture, ki bo letos med 5. in 8. avgustom, na Trgu brez zgodovinskega spomina na AKC Metelkova mesto v Ljubljani (ploščad pred Galerijo Alkatraz). V primeru dežja bo program potekal v Galeriji Alkatraz.

 
 
 

Krožek: Kaj je Živa knjižnica

Namen dogodka je priprava na projekt Živa knjižnica, ki ga Legebitra izvaja že nekaj let. Leto 2021 namenjajo razvoju in nadgradnji projekta, zato so željne dobrih in novih idej. Dogodek bo potekal 25. 8. 2021 ob 16.00.

 
 
 

Poletni tabor za mlade: “OBčuti NA GLAS!”

Mladi zmaji organizirajo poletni tabor za mlade “OBčuti NA GLAS!”.

 
 
 

Čili: Kopanje na Kodeljevem

Vrača se kopanje na Kodeljevem z MC Legebitra. Imajo veliko brezplačnih vstopnic za kopanje na odprtem, bazen Kodeljevo. Rok prijave je 19. 8. 2021.