Lmitov e-namig

29. julij 2021|Novice|Aktualno|Obvestila

informacije o izobraževanju, zaposlovanju, prostovoljnem delu, kulturnih, športnih in zabavnih dogodkih ter prireditvah, aktivizmu, ekologiji, duhovnosti, zdravju in pomoči v stiski, lokalnih organizacijah in službah za mlade, razvoju mladinskega dela, razpisih in natečajih, evropskih programih za mlade....


A veš?  
 
 

Poziv na krvodajalsko akcijo

Ekipa MSS je darovala kri in postala AS. Pridruži se jim tudi ti in daruj pol litra za dober namen ter postani aktiven in solidaren, skratka AS!

 
 
 

Razpis: Delovni dan v OZN – izbor kandidatov za “Shadowing programme”

Shadowing programme podiplomskim študentom, ki jih zanima delovanje OZN, omogoča, da se udeležijo enournega virtualnega srečanja z zaposlenim pri OZN, virtualnega vodenega ogleda Dunajskega mednarodnega centra ter virtualne karierne delavnice. Rok prijave je 30. 9. 2021. 

 
 
 

Zbiralna akcija “Šola za vse!”

Gibanje za dostojno delo in socialno družbo želi vsaj delu staršev pomagati, da bodo njihovi šolarji in šolarke šolsko leto začeli z nasmehi na obrazu. Izvajajo zbiralno akcijo šolskih potrebščin, ki bo trajala do 15. avgusta letos. 

 
 
 

 

Javni razpis štipendij za nadarjene dijake in študente v šolskem oziroma študijskem letu 2021/2022

Mestna občina Ljubljana razpisuje 90 štipendij za nadarjene dijake in študente, ki imajo stalno prebivališče v Mestni občini Ljubljana, v šolskem oziroma študijskem letu 2021/2022.

 
 
 
     Izobraževanje  
 
 

Usposabljanje “Ready to take off” projekta “MOVE – Mobilitiy of Volunteering? Eco-Friendly”

Zavod Voluntariat išče udeležence/ke usposabljanja “Ready to take off” projekta “MOVE – Mobilitiy of Volunteering? Eco-Friendly”, ki se bo odvijalo v Nurembergu v Nemčiji, med 12. 9. in 19. 9. 2021. Prijave sprejemajo do 8. 8. 2021.

 
 
 

Movement for change – Mladinska izmenjava na Hrvaškem

Gibanje za spremembe je 9-dnevna mladinska izmenjava v obalnem mestu Crikvenica na Hrvaškem. Zbralo se bo 36 udeležencev iz 6 držav: Hrvaška, Anglija, Španija, Češka, Slovenija in Madžarska. Rok prijave je 8. 8. 2021.

 
 
 

Mladi šivamo – delavnice v avgustu in septembru

Društvo za medgeneracijsko povezovanje Sinica vabi  vse mlade od 5. razreda OŠ dalje in mlade do 30. leta starosti na poletne ustvarjalne sobote, ki bodo potekale v živo, lahko pa se pridružite tudi preko spleta. Prijave so odprte do zapolnitve mest.

 
 
 

Dogodek: Slikanje s kriki

V Knjižnico REČI se vrača Slikanje s kriki. Priložnost, da preko krikov sprostite vse notranje frustracije, hkrati pa oblikujete izdelek, ki bo krasil vaš dom. Dogodek bo potekal 31. 7. 2021 ob 18.00.

 
 
 
     Delo  
 
 

Priložnost za delo: “Kreativni dnevni operativec/operativka” na Radiu Študent

Marketing Radia Študent, prejemnik številnih oglaševalskih nagrad in pomemben del živahnega radijskega kolektiva, išče nove “kreativne dnevne operativce/operativke”. Rok prijave je 1. 8. 2021. 

 
 
 
     Natečaji  
 
 

Likovni natečaj: ODNOS – Potovanje/Delo

Javni zavod Mladi zmaji v sodelovanju s TAM-TAM Inštitutom objavlja javno povabilo za sodelovanje v natečaju TAM-TAMova ulična galerija. Najbolj kreativni mladi bodo dobili priložnost objaviti svoja dela na plakatnih mestih v Ljubljani. Rok prijave je 5. 8. 2021. 

 
 
 

Poziv za sodelovanje na sejmu 7. festivala Reciklart in garažni razprodaji

Reciklart – umetniški festival recikliranja in DIY kulture v okviru 7. festivala vabi k prijavam na javni poziv za stojnico na sejmu. Rok prijave je 30. 7. 2021. 

 
 
 

Javni razpis za projekt mladega umetnika na področju intermedijskih umetnosti

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. tudi letos objavlja javni razpis za projekt mladega umetnika (do 30. leta starosti) na področju intermedijskih umetnosti. Rok prijave je 16. 8. 2021. 

 
 
 
     Prostovoljstvo  
 
 

Dvotedenski projekt Evropske solidarnostne enote na Češkem na gradu Grabstejn

Zavod Voluntariat išče udeležence dvotedenskega projekta Evropske solidarnostne enote na Češkem na gradu Grabstejn, 16. 8. 2021-30. 8. 2021.

 
 
 

Vabljene_i prostovoljke_ci k sodelovanju na Festivalu Mladi levi

Bunker najavlja 24. mednarodni festival Mladi levi (20. do 29. avgust 2021, Stara elektrarna in druge lokacije v Ljubljani) in k sodelovanju vabi prostovoljce.

 
 
 
     Prireditve  
 
 

Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija vabi na poletni tabor

Mladinska zveza Brez izgovora organizira poletno taborjenje za mladostnike. Poudarek njihovega programa je predvsem zdravje mladih v povezavi z okoljem in trajnostnim razvojem, program taborjenja pa bo poln vsebinskih delavnic s to tematiko.

 
 
 

Festival Dobimo se pred Škucem

Društvo ŠKUC vas vabi, da se jim pridružite na letošnjem festivalu Dobimo se pred Škucem, ki bo potekal med 23. julijem in 1. avgustom 2021. 

 
 
 

Delavnice za mlade v okviru festivala “Dobimo se pred Škucem”

ŠKUC vabi na delavnice v okviru letošnjega festivala “Dobimo se pred Škucem”, ki bo potekal med 23. julijem in 1. avgustom 2021.

 
 
 

Poletni tabor za mlade: “OBčuti NA GLAS!”

Mladi zmaji organizirajo poletni tabor za mlade “OBčuti NA GLAS!”. Tabor bo potekal od 9.-13. 8. 2021.

 
 
 

Strokovna konferenca: “Zdravljenje je končano, kaj pa sedaj?”

Konzorcij Skupnosti MOST vas vabi na poldnevno strokovno konferenco “Zdravljenje je končano, kaj pa sedaj?”, na temo zasvojenosti (alkohol, droge) in reintegracije. Konferenca bo potekala 16. 9. 2021 od 9.00 do 14.00.

 
 
 

Dogodek “The Fusion”

Ulca vabi na dogodek “The Fusion”. Učitelji bobnanja ter učitelji breakdanca, salse, capoiere, hiphopa, afro plesa, trebušnega plesa ali katerekoli druge zvrsti plesa, ste vabljeni, da se jim pridružite in soustvarite ta dogodek. Rok prijave je 31. 8. 2021.