e-NAMIG za mlade

9. junij 2021|Novice

Ta teden se prične Festival Parada ponosa, ki si zavzema za nediskriminatorno družbo. Če jih želiš podpreti, iščejo rediteljice_e, seveda pa potekajo tudi druge aktivnosti na to tematiko. Več o tem in ostalem si preberi v tokratnem novičniku! :)


e-NAMIG za mlade, 9. 6. 2021, št. 23 / spletna verzija

 

  A veš?

Bralni klub za mlade

Info center Škuc vabi na Bralni klub za mlade, ki je namenjen vsem mladim, ki radi berete in se o prebranih knjigah tudi pogovarjate. Bralni klub bo potekal 22. 6. 2021 ob 18.30.

 
 

 

Raziskava o uporabi Poti spominov in tovarištva

Meta Furlan, študentka doktorskega programa Humanistika in družboslovje pripravlja doktorsko nalogo z naslovom Pomen javnega prostora za učenje pri različnih družbenih skupinah. Pripravila je raziskavo katere namen je ugotoviti, kako javni odprti prostor spodbuja učenje, socialno interakcijo, povezovanje in pestrost praks uporabe pri različnih družbenih skupinah.

 
 

Anketa o izkušnjah študentov s posebnimi potrebami s študijem na daljavo

Društvo študentov invalidov Slovenije vabi k izpolnjevanju ankete o izkušnjah študentov s posebnimi potrebami s študijem na daljavo.

 
 

Društvo Parada ponosa išče rediteljice_e

Društvo Parada ponosa išče osebe, ki bodo v soboto, 19.6.2021 podpirale izvedbo parade ponosa.  Rok prijave je do 16. 6. 2021. 

 
 

Projekt YOUNGMOB – Anketa o rabi pametnega telefona med mladimi

V zavodu Center Spirala sodelujejo v EU projektu YOUNGMOB, v okviru katerega se ukvarjajo s tematiko rabe pametnih telefonov med mladimi. 

 
 

LGBT mladi – Prebijmo molk v šolah

Društvo Legebitra je izdalo končno poročilo o rezultatih raziskave o stanju v šolah  2019: LGBT mladi – Prebijmo molk v šolah. 

 
 

“Poslušamo, ne obsojamo, pomagamo – SOS za žrtve nasilja v družini 24 ur na dan (SOS 24/7)”

V Društvu SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja so s 1. 1. 2021 pričeli z izvajanjem projekta z naslovom “Poslušamo, ne obsojamo, pomagamo – SOS za žrtve nasilja v družini 24 ur na dan (SOS 24/7)”. 

 
 

 Izobraževanje

Mednarodna delavnica dokumentarnega filma v Krškem

DZMP Luksuz produkcija iz Krškega vabi vse zainteresirane mlade med 18. in 30. letom starosti na mednarodno delavnico dokumentarnega filma, ki bo potekala v Krškem med 11. in 24. julijem 2021 pod vodstvom mentorjev režiserja Želimirja Žilnika, enega največjih imen jugoslovanskega filma, ter režiserjev Miha Možina, Borisa Petkoviča, Marko Cvejića. Delavnica bo potekala od 11. 7. do 24. 7. 2021.

 
 

  

Prijavi in razvij svojo delavnico

S projektom konS vzpostavljajo več ustvarjalnih vozlišč, v katerih bodo izvajali različne oblike neformalnega izobraževanja za otroke, mladostnike in starejše. Glavni namen aktivnosti je spodbujanje otrok in mladih k odkrivanju svojih potencialov in razvijanju sposobnosti, ustvarjalnega mišljenja ter inovativnosti. Rok prijave je 15. 9. 2021. 

 
 

Socialna akademija vabi na “Filmski večeri z ustvarjalci”

Socialna akademija vabi na filmski krožek, ki bo v mesecu maju in juniju. Rok prijave je en dan pred posameznim srečanjem.

 
 

Razpis za kandidate za mlade raziskovalce v letu 2021

Univerza v Ljubljani razpisuje 100 mest za mlade raziskovalce. Rok za prijavo je do 23. 6. 2021 do 13.00.

 
 

 Natečaji

Mladinski natečaj kratkih filmov 2021

Vsakoletni filmski festival o človekovih pravicah “This human world” bo v znamenju mladinskega natečaja kratkih filmov 2021 potekal pod okriljem Informacijske službe Združenih narodov (UNIS) na Dunaju, Agencije Združenih narodov za begunce (UNHCR) v Avstriji, Podnebnega in energetskega sklada Avstrije, glavnega urada mesta Dunaj za evropske in mednarodne zadeve ter v sodelovanju s šolami v Avstriji, Madžarski, Slovaški in Sloveniji. Rok prijave je 20. 6. 2021. 

 

  

Prijave za Animateko 2021 so odprte

Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta organizira festival animiranega filma Animateka. Festival zajema tekmovalni program in posebne predstavitve. Rok prijave je 5. 8. 2021. 

 
 

FOTOVIZIJE 2021: Ravnotežje

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti vabi vse mlade fotografe med 14. in 26. letom, da sodelujejo na foto natečaju na temo RAVNOTEŽJE. Rok prijave je 10. 6. 2021. 

 
 

StopTrik odpira poziv za letošnji tekmovalni program

StopTrik MFF, mednarodno praznovanje stop animacije in eksperimentalnih animacijskih tehnik odpira poziv za letošnji tekmovalni program. Rok prijave je 25. 6. 2021. 

 
 

 Prostovoljstvo

Program prostovoljstva GoCamp

GoCamp je prostovoljni program v vzhodni Evropi, kjer prostovoljci z vsega sveta motivirajo otroke k učenju tujih jezikov in svetu predstavijo otroke iz vse Ukrajine. Rok za prijavo je do  21. 6. 2021.

 

  

Info center Škuc išče prostovljko_ca

Info center Škuc išče prostovoljko_ca za čas 12 mesecev. Rok prijave je 11. 6. 2021. 

 
 

 Zdravje, Šport

Aplikacija “Premagaj depresijo”

Aplikacija “Premagaj depresijo” je nastala na pobudo društva Ozara Slovenija ter s finančno podporo podjetja Lek farmacevtska družba d.d. ter Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji.

 
 

  

 Prireditve

Poletni počitniški program: “Hengaj z nami!”

Na Društvu za preventivno delo pripravljajo poletni počitniški program “Hengaj z nami!” namenjen vsem najstnikom in najstnicam starim od 13 do 15 let. Rok prijave je 28. 6. in 9. 8. 2021.

 
 

  

Ustvarjalna delavnica: Tiskanje našitkov

Info center Škuc organizira delavnico, kjer si boste lahko izdelale_i našitke raznoraznih barv oblik in motivov s pomočjo šablonskega sitotiska. Rok prijave je 17. 6. 2021. 

 
 

Mesec draga

Glavni cilj Meseca draga je predstaviti drag umetnost in drag ustvarjalce_alke najširšemu občinstvu v Ljubljani. Leto dni premora, občinstvo je lačno nastopov v živo, kraljice pa že srbijo pete. Iz zaslonov spletnih brskalnikov se vračajo na odre. Polne barvite energije, kosmate in bogate. Paradni mesec bodo popestrile z nastopi vsepovsod, modnimi revijami, s pogovori in še čim. Dogodki bodo potekali od 8. 6.-26. 6. 2021.

 
 

Mednarodna konferenca o stanovanjski izključenosti in brezdomnosti mladih LGBTIQ+ oseb

Društvo Parada ponosa v sodelovanju z organizacijami FEANTSA, True Colors United in Associazione Quore vabi na konferenco “Ljubo doma? – Mednarodna konferenca o stanovanjski izključenosti in brezdomnosti mladih LGBTIQ+ oseb”. Rok prijave je 13. 6. 2021. 

 
 

Festival migrantskega filma 2021

Letošnji Festival migrantskega filma, s katerim Slovenska filantropija obeležuje svetovni dan beguncev (20. junij), bo potekal od 14. do 17. junija v Ljubljani in v osmih drugih slovenskih mestih.

 
 

Focusove junijske dogodivščine za mlade- filmske, družabne in družbene

Focus, društvo za sonaraven razvoj, v okviru projekta “Our Food. Our Future” pripravlja več aktivnosti za mlade. Vse na temo prehranskega sistema, v povezavi z migracijami in podnebnimi spremembami. Aktivnosti bodo potekale 7. 6., 10. 6. in 15. 6. 2021.

 
 

Javna razprava “Uprimo se zatiranju”

Društvo Parada ponosa vabi na javno razpravo “Uprimo se zatiranju”, ki se bo odvila v ponedeljek, 14. junija 2021, v okviru festivala Parada ponosa 2021.

 
 
   
Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Ljubljana, Enota Ljubljana Moste – Polje, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, SLOAM, Agencija za mlade.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino

Obiščite nas na