DrogArt

3. junij 2021|Novice|Aktualno|Obvestila

Mavrični index, mesec draga, poletne in počitniške aktivnosti, šole in tabori, prosto delovno mesto na Društvu za preventivno delo, mladinski natečaj kratkih filmov in več. Vabljeni k ogledu!


e-NAMIG za mlade, 2. 6. 2021, št. 22 / spletna verzija
 
 

   A veš?

 
 
 

 

Vabljeni v delovno skupino za trajnostni razvoj

Mladinski svet Slovenije ustanavlja delovno skupino za trajnostni razvoj mladih in mladinskih organizacij, v kateri bodo članice in člani skrbeli za okoljski in družbeni vidik trajnostnega razvoja mladinskih organizacij ter ozaveščanje mladih o okoljski prihodnosti. Rok prijave je 10. 6. 2021. 

 
 
 

E-konferenca: “Kaj, kako in koliko bomo delali v prihodnosti?”

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad vabi k udeležbi na e-konferenci “Kaj, kako in koliko bomo delali v prihodnosti?”, ki bo potekala 9. junija 2021 preko spleta.

 
 
 

ILGA-Europe: “Mavrični indeks”

ILGA-Europe je 17. maja objavila “mavrični indeks” za leto 2021, s katerim razvršča evropske države glede na položaj in pravice LGBTI oseb na podlagi zakonodaje in politike.

 
 
 

Članek: “Hitro do službe – kako vas delodajalci dojemajo na razgovoru in kako razmišljajo o vas?”

Ali ste vedeli, da prvi vtis, ki ga na delodajalca naredite na razgovoru, ustvarite v prvih sedmih sekundah? Na vprašanje, kako jih čim bolj izkoristiti, je v okviru Tedna za vseživljenjsko učenje UP PEF odgovarjala dr. Sara Brezigar, ki na magistrskem študijskem programu Izobraževanje odraslih in razvoj kariere na UP PEF poučuje o strateškem upravljanju s človeškimi viri.

 
 
 

Bralni klub za mlade

Info center Škuc vabi na Bralni klub za mlade, ki je namenjen vsem mladim, ki radi berete in se o prebranih knjigah tudi pogovarjate. Bralni klub bo potekal 22. 6. 2021 ob 18.30.

 
 
 
 

   Izobraževanje

 
 
 

Spletni posvet: Spoznajmo vzroke in zavrzimo manj hrane

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v sklopu programa Razvoj podeželja vabi na skupni strokovni posvet projektov s področja odpadne hrane in trajnostne pridelave. Rok prijave je 7. 6. 2021. 

 
 
 

Delavnica Ženske svetovalnice na temo: “Pozitivna komunikacija”

Ženska svetovalnica vabi na delavnico “Pozitivna komunikacija”, ki bo potekala v četrtek 10. 6. 2021, ob 16.30 prek spletne aplikacije Zoom.

 
 
 

 

Poletne šole tujih jezikov

Center za pedagoško izobraževanje vabi k vpisu v Poletno šolo tujih jezikov. Rok prijave je 18. 6. 2021.

 
 
 

Konferenca: “Dobro duševno zdravje zaposlenih – temelj dolgoročnega uspeha podjetij”

Izobraževalno raziskovalni inštitut Ljubljana vabi na zaključno strokovno konferenco z naslovom “Dobro duševno zdravje zaposlenih – temelj dolgoročnega uspeha podjetij”, ki bo potekala 9. 6. 2021, med 9.00 in 12.45, v spletni obliki. 

 
 
 

6. letna evropska študentska konferenca: ESC2021: “Na poti k oživljenemu zavezništvu”

European Horizons bo s ponosom gostil 6. letno evropsko študentsko konferenco: ESC2021: “Na poti k oživljenemu zavezništvu.” Rok prijave je 4. 6. 2021. 

 
 
 

MC Vič vabi na “Počitniški karierni tabor”

Mladinski center Vič vabi dijake na “Počitniški karierni tabor”, ki bo potekal konec avgusta. Tabor bo potekal od 23.-25. 8. 2021. 

 
 
 

[Vzornice] PiksLBroška / delavnica za mladostnike

RAMPA Lab vabi na delavnico za mladostnike, kjer boste izdelali PiksLBroško. Delavnica bo potekala 3. 6. 2021 med 17.00 in 20.00.

 
 
 

Tabor italijanskega jezika in kulture

Zavoda Nefiks vas vabi, da se jim pridružite na zabavnem in intenzivnem taboru italijanskega jezika in kulture. Tabor bo potekal od 26. 6. do 28. 6. 2021.

 
 
 

Delavnica: Kako izpeljati dober govor/ predstavitev/ sestanek?

Info center Škuc vabi na delavnico “Kako izpeljati dober govor/ predstavitev/ sestanek?”. Rok prijave je 16. 6. 2021. 

 
 
 

Poziv udeležencem za dolgoročni trening v gledališču zatiranih

KUD Transformator obvešča, da bodo v sodelovanju z avstrijskim TdU Wien in romunskim A.R.T. Fusion Association poleti v Gornjem Gradu organizirali mednarodni trening gledališča zatiranih Theatre for living. Rok prijave je 7. 6. 2021. 

 
 
 

Usposabljanje s področja mladinskega dela in globalnega učenja

Društvo Humanitas – Center za globalno učenje v sodelovanju z European Peer Training Organisation (EPTO) vabi v svoj krog mlade, ki bi se želeli usposobiti kot trenerji_ke na področju mladinskega dela in globalnega učenja ter delovati na nacionalnem in evropskem nivoju. Rok prijave je 5. 6. 2021. 

 
 
 
 

   Delo

 
 
 

Priložnost za pridobivanje delovnih izkušenj v tujini

Zavod RS za zaposlovanje zbira prijave za Nacionalno shemo mobilnosti za pridobivanje delovno-učnih izkušenj v tujini. Rok prijave je 7. 6. 2021. 

 
 
 

Razpis za prosto delovno mesto

Društvo za preventivno delo razpisuje delovno mesto z nazivom: Strokovna delavka/delavec – “Koordinator izvajanja preventivnega programa Mladinske delavnice v ljubljanski regiji”. Rok za prijavo je podaljšan do 7. 6. 2021.

 
 
 
 

   Natečaji

 
 
 

Mladinski natečaj kratkih filmov 2021

Vsakoletni filmski festival o človekovih pravicah “This human world” bo v znamenju mladinskega natečaja kratkih filmov 2021 potekal pod okriljem Informacijske službe Združenih narodov (UNIS) na Dunaju, Agencije Združenih narodov za begunce (UNHCR) v Avstriji, Podnebnega in energetskega sklada Avstrije, glavnega urada mesta Dunaj za evropske in mednarodne zadeve ter v sodelovanju s šolami v Avstriji, Madžarski, Slovaški in Sloveniji. Rok prijave je 20. 6. 2021. 

 
 
 

Alliance magazine vabi mlade filantrope k posredovanju svojega pogleda na prihodnost filantropije

Alliance magazine letos praznuje 25 let svojega delovanja. Ob tej priložnosti vabijo mlade filantrope, ki so bili rojeni leta 1996 in so sedaj stari 25 let, da z njimi delijo svoj pogled na prihodnost filantropije. Rok prijave je 11. 6. 2021.

 
 
 

Natečaj ODNOS: Pravica/Odgovornost

Mladi zmaji vabijo mlade ustvarjalce na celoletni natečaj ODNOS, ki ga organizirajo v sodelovanju s TAM-TAM inštitutom. Rok prijave je 5. 6. 2021. 

 
 
 

Iščejo se fotografije za projekt Širimo solidarnost

Humanitas v sklopu mednarodnega projekta “Širimo solidarnost” išče fotografinje in fotografe, da prispevate fotografije na različne teme. Rok prijave je 4. 6. 2021. 

 
 
 
 

   Prostovoljstvo

 
 
 

56. Festival Borštnikovo srečanje išče prostovoljce

Festival Borštnikovo srečanje vabi k sodelovanju prostovoljce in prostovoljke, ki bi bili pripravljeni postati del festivalskega dogajanja in okrepiti festivalsko ekipo, s tem pa dobiti vpogled v skrivnosti zaodrja ter festivalskih priprav in izvedbe. Rok prijave je 4. 6. 2021. 

 
 
 

Vabilo prostovoljcem na Evropsko mladinsko konferenco

Mladinski svet Slovenije vabi k sodelovanju prostovoljce na Evropsko mladinsko konferenco, ki bo v Mariboru konec septembra. Rok prijave je 30. 6. 2021. 

 
 
 

Info center Škuc išče prostovljko_ca

Info center Škuc išče prostovoljko_ca za čas 12 mesecev. Rok prijave je 11. 6. 2021. 

 
 
 
 

   Zdravje, Šport

 
 
 

Aplikacija “Premagaj depresijo”

Aplikacija “Premagaj depresijo” je nastala na pobudo društva Ozara Slovenija ter s finančno podporo podjetja Lek farmacevtska družba d.d. ter Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji.

 
 
 
 

   Prireditve

 
 
 

 

Fusbaliga 2021

Fusbaliga 2021 je partnerski dogodek združenja Preventivnih programov za mlade Slovenije in Mreže mladinskih centrov Ljubljana v ročnem nogometu, ki se mu tokrat pridružuje tekmovanje v strelastiki. Dogodek bo potekal 4. 6. 2021. 

 
 
 

 

Improške: Glasovi

Društvo Impro organizira improvizirano celovečerno predstavo, ki se dotika teme notranjih glasov in različnih načinov, na katere se ti kažejo zunanjemu svetu. Predstavo si boste lahko ogledali 7. 6. 2021 ob 19.00 in 21. 6. 2021 ob 20.30.

 
 
 

Strokovni posvet: LGBTIQ+ mladi v šoli

Legebitra vabi na strokovni posvet “LGBTIQ+ mladi v šoli”, ki ga meseca junija, v sklopu Festivala parade ponosa, organizirajo Društvo Parada ponosa in Društvo Legebitra. Rok prijave je 10. 6. 2021. 

 
 
 

Otvoritev Zgodb iz govorilnic

Mladi zmaji so v sodelovanju s Srednjo šolo tehniških strok Šiška, Javnim zavodom Turizem Ljubljana, Botaničnim vrtom Univerze v Ljubljani, Tehniškim muzejem Slovenije in podjetjem Velog d.o.o. zadnjih nekaj mesecev delali na preobrazbi treh starih telefonskih govorilnic, ki jim jih je podaril Telekom Slovenije. Otvoritev bo 18. 6. 2021 med 16.00 in 21.00.

 
 
 

 

Impro liga: Prva predstava 2021

Impro liga se po celi intenzivni sezoni na spletu končno vrača na oder. Vabijo vas v družbo spontanih in igrivih prizorov, ki bodo nastajali s pomočjo predlogov občinstva. Na odru bodo v nedeljo, 6. 6. 2021 ob 20.00 v CSK France Prešeren. 

 
 
 

Brati inu obstati – spletna bralna skupina

Mestna knjižnica Ljubljana vabi na junijsko srečanje, kjer boste brali aktualnega Kresnikovega nominiranca Toma Podstenška in njegov zadnji roman “Kar se začne z nasmehom”. Rok prijave je 24. 6. 2021. 

 
 
 

Okrogla miza na temo: Mladi, ustvarjalnost, kultura

V okviru Tedna ljubiteljske kulture bo s prenosom v živo iz sejne sobe Ministrstva za kulturo v sredo, 2. junija, ob 17.00 potekala okrogla miza z naslovom Mladi, ustvarjalnost, kultura.

 
 
 

Slovensko-ameriški virtualni akademski simpozij

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija vabi na Slovensko-ameriški virtualni akademski simpozij (SAVAS), ki bo potekal v sredo, 9. 6. 2021, ob 17.00 prek spleta.

 
 
 

Poletne delavnice “Mladi šivamo”

Društvo za medgeneracijsko povezovanje Sinica vabi mlade od 5. razreda do 30. leta, ki bivajo na območju Domžal, da se udeležijo na poletne delavnice “Mladi šivamo”. Delavnice bodo potekale od 3. 7. do 31. 7. 2021.

 
 
 

Projekt “Mladokracija”

Mreža MaMa v sodelovanju z Mladinskim svetom Slovenije v okviru projekta Mladokracija – mladi za demokracijo organizira nacionalno konferenco, ki bo potekala v sredo, 16. junija, v Celju. Rok prijave je 10. 6. 2021. 

 
 
 

Kohezijski četrtki: Moja idealna kohezija 2021-2027

Na zadnji okrogli mizi pred zaključnim dogodkom projekta “Govoriš kohezijsko? Učenje se nadaljuje”, ki ga organizira CNVOS v sodelovanju z Radiem študent, se bodo pogovarjali o tem, kaj si predstavljajo, ko razmišljajo o idealni koheziji. Okrogla miza bo 10. junija ob 15.00 uri na Zoomu.

 
 
 

Festival plesnih perspektiv U[KREP] #2: Nova sedanjost

Junija lansko leto se je odvil prvi sklop festivala plesnih perspektiv U[KREP] #1: nova realnost. Zdaj pa je čas za naslednji sklop, in sicer za U[KREP] #2: nova sedanjost. Festival bo potekal od 4. do 6. in od 10. do 13. junija v Plesnem Teatru Ljubljana in na različnih lokacijah na prostem.

 
 
 

Festival Parada ponosa 2021

Od leta 2009 Društvo Parada ponosa organizira Parado ponosa v Ljubljani, katera se je v zadnjih letih razvila v kulturno-politični festival mednarodnih razsežnosti. Festival Parada ponosa je festival LGBTIQ+ kulture z izrazito politično noto. Festivalski dogodki se pričenjajo že v začetku meseca junija, zaključijo pa se s paradnim dnem, 19. 6. 2021.

 
 
 

Poletni počitniški program: “Hengaj z nami!”

Na Društvu za preventivno delo pripravljajo poletni počitniški program “Hengaj z nami!” namenjen vsem najstnikom in najstnicam starim od 13 do 15 let. Rok prijave je 28. 6. in 9. 8. 2021.

 
 
 

Mesec draga

Glavni cilj Meseca draga je predstaviti drag umetnost in drag ustvarjalce_alke najširšemu občinstvu v Ljubljani. Leto dni premora, občinstvo je lačno nastopov v živo, kraljice pa že srbijo pete. Iz zaslonov spletnih brskalnikov se vračajo na odre. Polne barvite energije, kosmate in bogate. Paradni mesec bodo popestrile z nastopi vsepovsod, modnimi revijami, s pogovori in še čim. Dogodki bodo potekali od 8. 6.-26. 6. 2021.