e-NAMIG za mlade


Lmit vabi k natečaju "Kaj me osreči?"; referendum za pitno vodo; iskanje kmetije za ekosocialno kmetijo; prosta delovna mesta na PICu in Movitu; in vrsta drugih zanimivih dogodkov!


e-NAMIG za mlade, 12. 5. 2021, št. 19 / spletna verzija
 
 

   A veš?

 
 
 

 

Oddaj svojo misel “Kaj me osreči”!

Mreža L’MIT že vrsto let zbira domiselne, simpatične in nenavadne odgovore mladih na vprašanje “Kaj me osreči?”. Vabimo te, da tudi ti oddaš svojo misel “Kaj me osreči?”. Svojo misel lahko oddaš še do 31. 6. 2021.

 
 
 

 

Oddaj podpis podpore referendumu za pitno vodo

Slovenijo je na začetku marca pretresla novica, da skuša oblast s svojimi predlogi ogroziti pravico do pitne vode. Številne nevladne organizacije in strokovnjaki, ki se že leta ukvarjajo z varovanjem okolja in pomenom vode, so takoj jasno opozorili, da so tovrstni posegi v okolje nedopustni. Čas za oddajo podpisov je samo še do 25. 5. 2021.

 
 
 

 

Spletni dogodek: “To je moja zgodba”

Ljubljana Pride vabi na drugo srečanje spletnega dogodka “To je moja zgodba”. Spletni dogodek bo 17. 5. 2021 ob 17.15.

 
 
 

 

Javno povabilo 2021

Mladi zmaji vabijo k soustvarjanju počitniškega programa v letu 2021. Rok prijave je 3. 6. 2021.

 
 
 

 

Išče se kmetija, kjer bi društvo Gozd vzpostavilo eko-socialno kmetijo “Ob gozdu”

Namen projekta eko-socialne kmetije Ob gozdu je prispevati k trajnostnemu razvoju podeželja na način, da se primarno v projekt vključi posameznike v lokalni skupnosti, ki spadajo med dolgotrajno brezposelne ali težje zaposljive, hkrati pa hiša zagotavlja bivanje mladostnikov, ki so prikrajšani za primerno družinsko življenje in mladostnike s težavami v odraščanju (t.i. Mladostniška varna hiša).

 
 
 

 

Vabilo predstavnikom_cam civilne družbe za pridružitev kampanji

V sklopu projekta Katalizatorji družbenih sprememb bo izvedena kampanja za krepitev ugleda civilne družbe in zaposlovanja mladih v organizacijah civilne družbe.

 
 
 

 

Kompetenčni vprašalnik o Evropskem zelenem dogovoru in krožnem gospodarstvu

Mednarodni institut za implementacijo trajnostnega razvoja (MIITR) Maribor je objavil kompetenčni vprašalnik, ki preverja poznavanje evropskega zelenega dogovora (EU Green Deal) med mladimi, 18-24 let v okviru Erasmus+ projekta, GD HIVE.

 
 
 

 

Kampanja zbiranja sredstev za pomoč slovenski tiskovni agenciji: “Za obSTAnek”

Društvo novinarjev Slovenije je s prijatelji STA ob 3. maju, svetovnem dnevu svobode medijev, naznanilo začetek kampanje Za obSTAnek, s katero bodo zbirali sredstva za pomoč Slovenski tiskovni agenciji. Kampanja traja do 31. 5. 2021.

 
 
 
 

   Izobraževanje

 
 
 

 

Brezplačne delavnice za mlade o globalnem učenju in debatiranju

Platforma SLOGA v sodelovanju z Zavodom Za in proti ter Inštitutom za Afriške študije v sklopu projekta #ClimateOfChange ponuja brezplačne delavnice, namenjene mladim v starosti od 19 do 25 let. Delavnice bodo potekale od 19. do 23. 6. 2021. 

 
 
 

 

Izobraževanje: Praktično iskanje kariernih ciljev

Mestna knižnica Ljubljana vabi na delavnico o kariernih ciljih. Rok prijave je 26. 5. 2021.

 
 
 

 

Usposabljanje za vodje usposabljanj

Inkubator vabi na usposabljanje v majhni skupini, ponuja neformalno učenje ob podpori trenerjev z izkušnjami s področja načrtovanja in vodenja delavnic/usposabljanj. Rok prijave je 17. 5. 2021.

 
 
 

 

Delavnica: Razpisne priložnosti s področja KKI

Delavnica Društvo Asociacija v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, vabi na delavnico na temo razpisnih priložnosti s področja KKI, ki bo potekala 26. maja 2021 prek spleta. Rok prijave je 21. 5. 2021.

 
 
 

 

Knjižica za mlade: “Akcije za pozitivne družbene spremembe”

V društvu Humanitas so v okviru projekta Globalni izzivi – Globalni predmeti pripravili publikacijo, tokrat za mlade.

 
 
 

 

Agencija EU za temeljne pravice vabi k prijavam v pripravniški program

Agencija EU za temeljne pravice vabi k prijavam v pripravniški program 2021-2022. Objavljeni so trije razpisi, in sicer za splošen program pripravništva, pripravništvo za Rome ter pripravništvo za osebe z invalidnostmi. Rok prijave je 28. 5. 2021.

 
 
 

 

Priročnik Mirovnega inštituta: Z učinkovitim komuniciranjem do večje prepoznavnosti

Mirovni inštitut je izdal priročnik za nevladne organizacije: Z učinkovitim komuniciranjem do večje prepoznavnosti.

 
 
 

 

Razišči EU s projektom rEUral Europe

Bi radi izvedeli, kako delujeta Evropska unija in evropska parlamentarna demokracija, kakšen pomen ima EU v našem vsakdanjem življenju in kako lahko aktivno sodelujemo pri oblikovanju skupne evropske prihodnosti? Vabljeni, da si pogledate novo spletno stran projekta rEUral Europe, ki je namenjena odkrivanju EU.

 
 
 
 

   Delo

 
 
 

 

PIC išče vodjo pisarne

Pravno-informacijski center nevladnih organizacij–PIC išče vodjo pisarne za določen in polovični delovni čas od 1. Julija 2021 dalje. Rok prijave je 20. 5. 2021.

 
 
 

 

Razpis za prosti delovni mesti

Movit je objavil dva razpisa za delovni mesti. Roka prijave sta 24. in 25. 5. 2021.

 
 
 
 

   Natečaji

 
 
 

 

Projekt “Knjižnica REČI+TI”

V Knjižnici REČI so skupaj s Kulturnim društvom prostoRož pripravili odprti poziv za mlade do 29. leta, s katerim želijo mlade spodbuditi k aktivnemu soustvarjanju družabnega in kulturnega programa. Rok prijave je 20. 5. 2021.

 
 
 

 

Natečaj za mlade kreativce 2021

Jubilejni SOF ponovno odpira natečaj za mlade kreativce, neprecenljivo priložnost, ki domačim kreativnim talentom omogoča, da se pokažejo na nacionalni ravni. Rok prijave je 21. 5. 2021.

 
 
 

 

StopTrik odpira poziv za letošnji tekmovalni program

StopTrik MFF, mednarodno praznovanje stop animacije in eksperimentalnih animacijskih tehnik odpira poziv za letošnji tekmovalni program. Rok prijave je 25. 6. 2021.

 
 
 

 

Esejistični natečaj: Govoriš kohezijsko 2–učenje se nadaljuje

Radio Študent in Center nevladnih organizacij (CNVOS) v okviru projekta Govoriš kohezijsko–učenje se nadaljuje razpisujeta še zadnji nagradni esejistični natečaj. Rok prijave je 16. 5. 2021.

 
 
 

 

Literarni natečaj Republika SloVERZija

Zveza kulturnih društev Slovenije in revija Primus vabita, da s pesniško besedo ovekovečite svoj domači kraj in sodelujete na literarnem natečaju Republika SloVERZija, kjer so dovoljene, pravzaprav zaželene, vse barve in vsi odtenki. Rok prijave je 25. 5. 2021.

 
 
 
 

   Prostovoljstvo

 
 
 

 

Ekipa LivadaLAB išče nove prostovoljke_ce

Ekipa LivadaLAB išče nove prostovoljke_ce, ki bi želele_i biti aktivni v zelenem učnem laboratoriju na Livadi v Ljubljani. Rok prijave je 15. 5. 2021.

 
 
 

 

Nacionalni teden prostovoljstva 2021

Slovenska filantropija organizira 22. Nacionalni teden prostovoljstva, katerega namen je praznovanje prostovoljstva in prostovoljskih organizacij ter zahvala prostovoljcem za njihovo udejstvovanje. Nacionalni teden bo potekal od 17. 5. do 23. 5. 2021.

 
 
 

 

Kratkoročni tabori v tujini

Za vse, ki si želite v letošnjem poletju preživeti teden ali dva v delovnem okolju in dobri družbi, ima Zavod Voluntariat za vas ogromno predlogov.

 
 
 
 

   Prireditve

 
 
 

 

Bralni klub za mlade

Info center ŠKUC vabi na Bralni klub za mlade. Bralni klub bo 25. 5. 2021.

 
 
 

 

Društvo Kvartir in Trans mreža Balkan vabita na Transpozij 2021

Društvo Kvartir in Trans Mreža Balkan prirejata Transpozij 2021, ki bo potekal od 19. do 23. junija 2021. Transpozij je letna balkanska konferenca za transspolno, interspolno ter spolno variantno skupnost. Rok prijave je 16. 5. 2021.

 
 
 

 

Festival Svetlobna gverila: Resničnost

Vabljeni na Festival Svetlobna gverila, 15. mednarodni festival svetlobe. Festival bo potekal od 24. 5. do 19. 6. 2021.

 
 
 

 

Bienale tekstilne umetnosti BIEN 2021

Na Bienalu tekstilne umetnosti BIEN 2021, ki bo od 26. maja do 14. avgusta potekal v Kranju, s spremljevalnimi razstavami pa tudi v Škofji Loki in Radovljici, se predstavlja čez 70 umetnic, umetnikov, kolektivov in študentskih projektov. Bienale bo potekal od 26. 5. do 14. 8. 2021.

 
 
 

 

Spletni pogovor “Digitalni umetnostni trg: preteklost, sedanjost in prihodnost”

Mreža centrov RUK vabi, da se pridružite v četrtek, 13. 5. 2021, ob 18.00 na devetem v nizu moderiranih panelnih diskusij v okviru festivala KIBLIX. Diskusijo z naslovom Digitalni umetnostni trg: preteklost, sedanjost in prihodnost bo vodila Mila Askarova, ustanovna direktorica Gazelli Art House in Gazell.io.

 
 
 

 

BioCamp 2021

BioCamp je tradicionalni mednarodni dogodek, ki ga organizira Novartis. Namenjen je najboljšim študentom naravoslovnih, poslovnih in tehničnih ved, ki jih zanima kariera v farmacevtski industriji. Rok prijave je 31. 5. 2021.

 
 
 

 

Ustvarjalne delavnice “Jaz ustvarjam zate, ti zame”

Mladi zmaji vabijo, da si na njihovi spletni strani ogledate kaj bodo počeli v njihovih mladinskih centrih in na ulici.