DrogArt

9. april 2021|Novice|Aktualno|Obvestila


   A veš?

 

Javni razpis za izbor prejemnikov delovnih štipendij za vrhunske ustvarjalce v letu 2021

Javna agencija za knjigo Republike Slovenije (JAK) objavlja javni razpis za izbor prejemnikov delovnih štipendij za vrhunske ustvarjalce v letu 2021. Rok prijave je 19. 4. 2021. 

 
 
 

Mladi in duševno zdravje

Letos v okviru EYID2021 ozaveščamo o duševnem zdravju mladih. Če se srečuješ z duševno stisko, prosi za pomoč. Na voljo smo organizacije, ki ti lahko pomagamo s pogovorom, nasvetom ali pa se udeležiš kakšne aktivnosti, ki jo organiziramo in kjer se lahko družiš z vrstniki. Pomembno je, da se zavedaš, da nisi sam_a ter da lahko prosiš za pomoč.

 
 
 

Raziskava: “V kakšnih stanovanjih ostajamo doma med epidemijo Covid 19?”

Na IŠSP – Inštitutu za študije stanovanj in prostora so se med 16. novembrom in 20. decembrom 2020 samoiniciativno lotili raziskave o vplivu epidemije na stanovanjske razmere in kakovost bivanja v Sloveniji.

 
 
 

Spletni večer STRE(a)MENJA #05: Digitalne platforme in svoboda govora-med trgom in regulacijo

Predstavništvo Evropske komisije in Pritličje vabita na spletni večer STRE(a)MENJA #05: Digitalne platforme in svoboda govora: med trgom in regulacijo. Dogodek se bo odvijal 8. 4. 2021 ob 20.00.

 
 
 

Aktivno urejanje javnega prostora in podpora manjših lokalnih akcij v okviru projekta “Zunaj”

V Ljubljani že tretje leto zapored pripravljajo projekt Zunaj, katerega osnovni namen je spodbuditi prebivalce, da sami uredijo kotičke v njihovi okolici, ki jih najbolje poznajo. Rok prijave je 15. 4. 2021. 

 
 
 

Evropski dan informiranja mladih 2021 #mindmymind

Evropski dan informiranja mladih je posebna priložnost za ozaveščanje o pravici mladih do dostopa do popolnih in zanesljivih informacij ter prepoznavanja dela mladinskih organizacij. Letos bo osrednja tema duševno zdravje. Kampanja traja še do 17. 4. 2021. 

 
 
 

Vabilo dijakom k oblikovanju filmskega programa festivala Kino Otok

Dijake-filmofile vabijo, da postanete člani skupine mladih festivalskih programerjev, ki bo sooblikovala program 17. Kino Otoka. Rok prijave je 9. 4. 2021. 

 
 
 

Mladi zmaji ostajajo na voljo mladim v mestu

Mladi zmaji ostajajo na voljo mladim v mestu! S 1. aprilom, ko v veljavo stopijo predvideni, 11-dnevni strožji ukrepi za zajezitev širjenja okužbe s koronavirusom, Mladi Zmaji prilagajajo svoje delovanje za mlade.

 
 
 

Razpis za mladinskega delegata pri OZN

Na Mladinskem svetu Slovenije (MSS) v letu 2021 nadaljujejo z delovanjem instituta mladinskega delegata pri Organizaciji združenih narodov (OZN), s ciljem vključevanja mladih v globalne razsežnosti mladinskega delovanja ter spremljanja in izvajanja aktivnosti za uresničevanje ciljev trajnostnega razvoja, ki so bili sprejeti v okviru Agende 2030 za trajnostni razvoj. Rok prijave je 14. 4. 2021. 

 
 
 

Poziv v letu 2021 za dodelitev denarne pomoči študentom v stiski zaradi posledic covid-19

Namen poziva Fundacije Študentski tolar, ustanove ŠOU v Ljubljani je reševanje trenutne socialne stiske študentov, nastale zaradi posledic covid-19. Rok prijave je 20. 4. 2021. 

 
 

   Izobraževanje

 

Delavnica fizičnega gledališča

KUD Transformator organizira Delavnico fizičnega gledališča. Na dvodnevni delavnici boste spoznali osnove fizičnega gledališča in principe skupinskega gledališkega delovanja v javnem prostoru. Rok prijave je 12. 4. 2021. 

 
 
 

Spletni dogodek: “There is no racism in Slovenia, we’re all white here”

Legebitra in Parada ponosa vabita na spletni dogodek “V Sloveniji ni rasizma, tukaj smo vse_i bele_i”. Rok prijave je 9. 4. 2021 do 11.00.

 
 
 

Dogodek “How to escape: Spomladanska utrujenost”

Dogodek “How to escape” je del ESE projekta, ki ga kot prostovoljki Evropske solidarnostne enote organizirata in izvajata Nuri in Eva. Rok prijave je 30. 4. 2021. 

 
 
 

Spletni dogodek “Vzporedna realnost: Neplačano gospodinjsko delo”

MC Bob, MC Ulca in MC Legebitra sooblikujejo dogodke “Vzporedna realnost”. Tokratna tema je “Neplačano gospodinjsko delo”. Rok prijave je 20. 4. 2021. 

 
 
 

Kavarniški večer: Ogled predstave “Rožnati trikotnik”

Legebitra, Klub Tiffany in ŠKUC organizirajo spletni Kavarniški večer na katerem si boste lahko ogledali posnetek predstave “Rožnati trikotnik”, ki je bila premierno predstavljena na odru Cankarjevega doma, decembra 2018. Rok prijave je 15. 4. 2021. 

 
 
 

Spletni dogodek: “Medicinski proces potrditve spola”

Pri Legebitri na veliko željo njihovih Instagram sledilk_cev, v mesecu aprilu pripravljajo IG live na temo medicinskega procesa potrditve spola. Dogodek bo potekal 21. 4. 2021 ob 16.00..

 
 
 

Delavnica ” Z gledališčem do okoljskih sprememb”

Mladinski center Žalec s KUD Transformator pripravlja delavnico: “Z gledališčem do okoljskih sprememb”. Rok prijave je 12. 4. 2021. 

 
 
 

Mednarodni simpozij “Kako misliti (in razumeti) radikalizacijo in nasilni ekstremizem”

Pedagoški inštitut, Fakulteta za družbene vede (Univerza v Ljubljani) in Filozofska fakulteta (Univerza v Mariboru, Slovenija) organizirajo mednarodni simpozij “Kako misliti (in razumeti) radikalizacijo in nasilni ekstremizem”. Rok prijave je 17. 5. 2021. 

 
 
 

Delavnica: Video veščine za boljšo družbo

DZMP Luksuz produkcija vabi na intenzivno spletno video delavnico za aktivistke in aktiviste, NVO-je ter mladinske delavke in delavce. Delavnica je praktične narave, usmerjena v okrepitev aktivnosti, ki jih udeleženci in udeleženke izvajajo ali jih nameravajo izvajati. Rok prijave je 14. 4. 2021. 

 
 

   Delo

 

Kulturno izobraževalno društvo Kibla išče pisarniškega administratorja_ko

Kulturno izobraževalno društvo KIBLA išče sistematičnega, komunikativnega in učinkovitega pisarniškega administratorja_ko z delovnimi izkušnjami. Prijave so možne do 30. 4. 2021. 

 
 
 

Mladi zmaji razpisujejo 2 prosti delovni mesti

Mladi zmaji razpisujejo 2 prosti delovni mesti. Prijave so možne do 12. 4. 2021. 

 
 
 

Prosto delovno mesto: Vodja projektov na Zavodu Vozim

Zavod Vozim, zavod za inovativno izobraževanje, išče izkušeno_ega vodjo projektov. Rok prijave je 12. 4. 2021. 

 
 
 

Društvo za nenasilno komunikacijo išče sodelavko_ca

Društvo za nenasilno komunikacijo zaposli za polni delovni čas svetovalko_ca za delo z žrtvami in povzročitelji nasilja, za obdobje 12-ih mesecev z možnostjo podaljšanja.

 
 

   Natečaji

 

Natečaj Vabljeni mladi 2021

Društvo likovnih umetnikov Maribor DLUM organizira natečaj “Vabljeni mladi 2021”. Rok prijave je 20. 4. 2021. 

 
 
 

Mednarodno fotografsko tekmovanje FMoPA

FMoPA razpisuje fotografski natečaj. Rok prijave je 30. 4. 2021 do 17.00.

 
 
 

Natečaj za videoesej “VideoRez”

Zavod Vizo pripravlja natečaj za videoesej “VideoRez” preko svojega mladinskega filmskega programa Mad About Film. Rok prijave je 3. 5. 2021. 

 
 
 

Govoriš kohezijsko 2 – učenje se nadaljuje

Radio Študent in CNVOS, v okviru projekta Govoriš kohezijsko 2 – učenje se nadaljuje, razpisujeta tretjega od štirih nagradnih esejističnih natečajev. Prijave so podaljšane do 18. aprila 2021.

 
 

   Prostovoljstvo

 

Razpis za prostovoljce na letovanjih 2021

ZPM Maribor objavlja razpis za prostovoljce-vzgojitelje na letovanjih. K sodelovanju vabijo prostovoljce, ki bi kot vzgojitelji ali športno rekreativni vzgojitelji želeli del poletnih počitnic preživeti z otroki in mladostniki (od 6 do dopolnjenega 18 leta starosti) na Pohorju ali v Poreču. Prijave so možne do 15. 4. 2021. 

 
 
 

Društvo Center za pomoč mladim išče prostovoljca_ko

CPM išče odprte, samoiniciativne in ustvarjalne ljudi za soustvarjanje programov za mlade od 15 do 20 let. Online uvodna sestanka bosta potekala 16. in 19. 4. 2021. 

 
 

   Zdravje, Šport

 

Mnenjski dokument o duševnem zdravju mladih

Mladinski svet Slovenije je sprejel mnenjski dokument o duševnem zdravju mladih. 

 
 
 

Študentska krvodajalska akcija “Častim ½ litra!”

V soorganizaciji Študentske organizacije Slovenije, Študentske organizacije Univerze v Ljubljani, Študentske organizacije Univerze v Mariboru, Študentske organizacije Univerze na Primorskem in Zveze ŠKIS, pod okriljem katere so v projekt vključeni tudi lokalni študentski klubi se bo izvajala tradicionalna spomladanska študentska krvodajalska akcija “Častim pol litra!”. Akcija traja do 30. 4. 2021. 

 
 

   Prireditve

 

Podnebne spremembe in kohezijska politika

Radio Študent in Center nevladnih organizacij Slovenije, v okviru projekta “Govoriš kohezijsko 2-učenje se nadaljuje” organizirata Kohezijske četrtke-serijo osmih okroglih miz, ki bodo v pomladnih mesecih potekale na različne teme evropske kohezijske politike. Rok prijave je 12. 4. 2021 do 12.00. 

 
 
 

Otvoritev razstave: “Strpnost v Ulični galeriji na Vegovi”

Mladi zmaji, v sodelovanju z TAM-TAM Inštitutom, kurirajo Ulično galerijo na Vegovi ulici. Ogled razstave je možen do 23. 4. 2021. 

 
 
 

Bralni klub za mlade

Info center ŠKUC vabi vse mlade, ki radi berete, na Bralni klub. Tokrat berejo knjigo Deklina zgodba, pisateljice Margaret Atwood, ene najbolj znanih kanadskih pisateljic. Dogodek bo potekal 20. 4. 2021 ob 19.00.