e-NAMIG za mlade

1. april 2021|Novice|Aktualno|Obvestila

Škuc poziva k soustvarjanju vsebin; razpis za mladinskega delegata pri OZN; foto razstava “Dan vidnosti transspolnih oseb”; delovne štipendije za vrhunske ustvarjalce; pisanje eseja v angleščini za sprejem na tujo univerzo; delavnica dramskega pisanja in Dramski izZOOM; delavnica fizičnega gledališča KUD Transformator; Mednarodna fotografska delavnica “Meeting Memories”; Mednarodna fotografska delavnica “Meeting Memories” na temo zgodovine in spominjanja; razpis za delo “Projektni sodelavec na področju zagovorništva in PR”; Eurodesk Brussels Link razpisuje delovno mesto uradnika za komuniciranje; mednarodni esejski natečaj za mlade; medgeneracijski literarni natečaj itd.


e-NAMIG za mlade, 31. 3. 2021, št. 13 / spletna verzija

 

   A veš?

 

Javni poziv k soustvarjanju vsebin

Info center Škuc ti nudi priložnost, da pokažeš kaj znaš in to naučiš tudi druge ter z njimi soustvarjaš programske vsebine. Prijave so možne samo še do 6. 4. 2021. 

 
 
 

Razpis za mladinskega delegata pri OZN

Na Mladinskem svetu Slovenije (MSS) v letu 2021 nadaljujejo z delovanjem instituta mladinskega delegata pri Organizaciji združenih narodov (OZN), s ciljem vključevanja mladih v globalne razsežnosti mladinskega delovanja ter spremljanja in izvajanja aktivnosti za uresničevanje ciljev trajnostnega razvoja, ki so bili sprejeti v okviru Agende 2030 za trajnostni razvoj. Rok prijave je 14. 4. 2021. 

 
 
 

Foto razstava “Dan vidnosti transspolnih oseb”

Dan vidnosti transspolnih oseb (31. marec) je dan posvečen proslavljanju obstoja in dosežkov transspolnih oseb v svetu. Od 31. 3. 2021. 

 
 
 

Javni razpis za izbor prejemnikov delovnih štipendij za vrhunske ustvarjalce v letu 2021

Javna agencija za knjigo Republike Slovenije (JAK) objavlja javni razpis za izbor prejemnikov delovnih štipendij za vrhunske ustvarjalce v letu 2021. Rok prijave je 19. 4. 2021. 

 
 
 

Poziv v letu 2021 za dodelitev denarne pomoči študentom v stiski zaradi posledic covid-19

Namen poziva Fundacije Študentski tolar, ustanove ŠOU v Ljubljani je reševanje trenutne socialne stiske študentov, nastale zaradi posledic covid-19. Rok prijave je 20. 4. 2021. 

 
 
 

Evropski dan informiranja mladih 2021 #mindmymind

Evropski dan informiranja mladih je posebna priložnost za ozaveščanje o pravici mladih do dostopa do popolnih in zanesljivih informacij ter prepoznavanja dela mladinskih organizacij. Letos bo osrednja tema duševno zdravje. Od 1.-17. 4. 2021.

 
 

   Izobraževanje

 

Delavnica: Priložnost za izboljšanje obravnave spolnega nasilja

Društvo Ženska svetovalnica vabi na spletno delavnico “Priložnost za izboljšanje obravnave spolnega nasilja”. Zadnji dan prijave je danes, 31. 3. 2021. 

 
 
 

Education USA: Kako napisati dober esej v angleščini za sprejem na tuje univerze?

Education USA Slovenia vabi na brezplačno spletno delavnico o pisanju eseja v angleščini. Dogodek se bo odvijal 2. 4. 2021 od 16.00 do 17.30.

 
 
 

Delavnica dramskega pisanja in Dramski izZOOM

Prešernovo gledališče vabi na delavnico dramskega pisanja, objavlja pa tudi javni poziv za kratka dramska besedila, namenjena realizaciji prek videokonferenčne platforme Zoom. Rok prijave je 1. 4. in 3. 5. 2021.

 
 
 

Delavnica ” Z gledališčem do okoljskih sprememb”

Mladinski center Žalec s KUD Transformator pripravlja delavnico: “Z gledališčem do okoljskih sprememb”. Rok prijave je 12. 4. 2021. 

 
 
 

Srečanja v živo na temo “Moja (karierna) pot naprej”

Socialna akademija organizira delavnico “Moja (karierna) pot naprej”, namenjena bo mladim (16-29 let). Prijave sprejemajo do 2. 4. 2021. 

 
 
 

Delavnica fizičnega gledališča

KUD Transformator organizira Delavnico fizičnega gledališča. Na dvodnevni delavnici boste spoznali osnove fizičnega gledališča in principe skupinskega gledališkega delovanja v javnem prostoru. Rok prijave je 12. 4. 2021. 

 
 
 

Mednarodna fotografska delavnica “Meeting Memories” na temo zgodovine in spominjanja

V sklopu projekta “Meeting Memories” se bo odvijalo mednarodno izobraževanje, ki ponuja možnost srečanja in razpravljanja o temah kulture ohranjanja spomina, praks spominjanja, sodobne zgodovine in različnih totalitarnih režimov skozi objektiv fotografije. Rok prijave je 4. 4. 2021. 

 
 

   Delo

 

Razpis za delo “Projektni sodelavec na področju zagovorništva in PR”

Mladinski svet Slovenije razpisuje delovno mesto za projektnega sodelavca na področju zagovorništva in PR zaposlitev za določen čas (12 mesecev) s 3 mesečno poskusno dobo in z možnostjo podaljšanja. Prijave sprejemajo do 4. 4. 2021. 

 
 
 

Eurodesk Brussels Link razpisuje novo delovno mesto

Eurodesk Brussels Link razpisuje delovno mesto uradnika za komuniciranje, ki bo odgovoren za digitalno strategijo združenja. Rok prijave je 7. 4. 2021. 

 
 

   Natečaji

 

Natečaj: TAM-TAMova ulična galerija

Mladi zmaji vabijo mlade k sodelovanju na natečaju TAM-TAMova ulična galerija. Najbolj kreativne ideje bodo razstavili na plakatnih mestih ulične galerije na Vegovi ulici. Rok za oddajo del je vključno do vsakega 5. v mesecu, do 24.00.

 
 
 

Mednarodni esejski natečaj za mlade

The Goi Peace Foundation organizira mednarodni esejski natečaj za mlade. Namen natečaja je izkoristiti ustvarjalnost in pobudo svetovne mladine pri spodbujanju kulture miru in trajnostnega razvoja. Rok prijave je 15. 6. 2021. 

 
 
 

Natečaj Vabljeni mladi 2021

Društvo likovnih umetnikov Maribor DLUM organizira natečaj “Vabljeni mladi 2021”.  Rok prijave je 20. 4. 2021. 

 
 
 

Medgeneracijski literarni natečaj “Predelan dedkov-babičin klobuk”

Društvo za medgeneracijsko povezovanje Sinica, vabi k sodelovanju na medgeneracijskem literarnem natečaju “Predelan dedkov-babičin klobuk”. Rok prijave je 5. 6. 2021. 

 
 

   Prostovoljstvo

 

Društvo SOS telefon vabi nove prostovoljke za svetovalno delo na SOS telefonu

Društvo SOS telefon organizira osnovno usposabljanje za prostovoljno delo. Usposabljanje bo potekalo na spletu, v aprilu in maju 2021. 

 
 

   Zdravje, Šport

 

Dan za spremembe: Delavnica “O čustvih” za srednješolce

Društvo za preventivno delo vabi dijake in dijakinje na spletno delavnico “O čustvih”, ki bo potekala v okviru vseslovenske akcije Dan za spremembe: Premagajmo osamljenost, ki jo organizira Slovenska filantropija. Rok prijave je 8. 4. 2021. 

 
 

   Prireditve

 

Predstava “Kaj pa zdaj?”

“Kaj pa zdaj?” je predstava mlade artivistične skupine Upogljivi upor, ki naslavlja eno izmed najbolj perečih in s strani družbenih gibanj najbolj naslovljenih političnih tematik. Dogodek bo 22.4. 2021 ob 20.00.