e-NAMIG za mlade

25. marec 2021|Novice

Ponovno se odvija cel kup zanimivost, vse od dogodkov z družbenoteoretičnimi razglabljanji o kapitalizmu, natečajev in izobraževanj o fotografiji, dramskem pisanju pa tja do bolj lahkotnega bralnega kluba. Vabljen/a! :)


A veš?

Javni poziv k soustvarjanju vsebin

Info center Škuc ti nudi priložnost, da pokažeš kaj znaš in to naučiš tudi druge ter z njimi soustvarjaš programske vsebine. Rok prijave je 6. 4. 2021.

 
 

 

Raziskava o državljanski identiteti in udejstvovanju mladih

Študent Žan Lep na Oddelku za psihologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, v okviru svojega doktorskega projekta izvaja raziskavo o državljanski identiteti in udejstvovanju mladih med 15. in 30. letom.

 
 

Sindikat Mladi plus je objavil članek z naslovom “Reproduktivno delo, kapitalizem in ženske”

Na Sindikatu Mladi plus so se odločili, da letos osmemu marcu posvetijo ves mesec. Preveč je namreč tematik, za katere menijo, da jih je nujno treba nasloviti, in en sam dan za to nikakor ne bi zadoščal. Tokrat so objavili članek z naslovom “Reproduktivno delo, kapitalizem in ženske”.

 
 
 
 
 

Izobraževanje

Tiffanijev klub fotografije

Fotografski klub je namenjen kvir in LGBT+ amaterskim ljubiteljem_cam fotografije, ki bi radi_e nadgradili_e svoje znanje in se preizkusili_e v usmerjeni reprezentaciji določene teme s tem medijem. Rok prijave je 30. 3. 2021.

 
 

Poziv Youth4cohesion – participacija mladih v kohezijski politiki

The Youth4cohesion je projekt namenjen participaciji mladih pri upravljanju in implementaciji kohezijske politike. Rok prijave je 30. 3. 2021.

 
 

Usposabljanje “Družbene inovacije”

Zavod Bob v sklopu projekta Pogon, objavlja dva nova termina usposabljanja z naslovom Družbene inovacije. Usposabljanje bo potekalo 10.-25. 5. in 31.-15. 6. 2021.

 
 

Srečanja v živo na temo “Moja (karierna) pot naprej”

Socialna akademija organizira delavnico “Moja (karierna) pot naprej”, namenjena bo mladim (16-29 let). Rok prijave je 2. 4. 2021.

 
 

Delavnica dramskega pisanja in Dramski izZOOM

Prešernovo gledališče vabi na delavnico dramskega pisanja, objavlja pa tudi javni poziv za kratka dramska besedila, namenjena realizaciji prek videokonferenčne platforme Zoom. Rok prijave je 1. 4. in 3. 5. 2021.

 
 

Mednarodna fotografska delavnica “Meeting Memories” na temo zgodovine in spominjanja

V sklopu projekta “Meeting Memories” se bo odvijalo mednarodno izobraževanje, ki ponuja možnost srečanja in razpravljanja o temah kulture ohranjanja spomina, praks spominjanja, sodobne zgodovine in različnih totalitarnih režimov skozi objektiv fotografije. Rok prijave je 4. 4. 2021.

 
 

Delavnica: Povezovanje kulture in gospodarstva

Društvo Asociacija v sodelovanju s Centrom za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje vabi k udeležbi na delavnico Povezovanje kulture in gospodarstva, ki jo sofinancira tudi Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za razvoj NVO. Rok prijave je 9. 4. 2021.

 
 

Delavnica: Priložnost za izboljšanje obravnave spolnega nasilja

Društvo ženska svetovalnica vabi na spletno delavnico “Priložnost za izboljšanje obravnave spolnega nasilja”. Rok prijave je 31. 3. 2021.

 
 

Usposabljanje za koordinatorje skupnostnih projektov, ki bodo prispevali k blaženju podnebnih sprememb

Umanotera in društvo Focus ponovno vabita na usposabljanje za koordinatorje skupnostnih projektov, ki bodo prispevali k blaženju podnebnih sprememb. Rok prijave je 30. 3. 2021.

 
 

Delavnica songwritinga – pisanja besedil (pesmi) za uglasbitev

Na SIGICu bo preko ZOOM videokonference potekala delavnica pisanja besedil za uglasbitev. Rok prijave 28. 3. 2021.

 
 

Delavnica pisanja: Zgodba, moja genialna prijateljica

Ob podpori, mentoriranju in financiranju javnega zavoda Mladi zmaji, Mestni inkubator 2020 bo v aprilu potekala delavnica “Zgodba, moja genialna prijateljica”, ki jo bo vodila večkrat nagrajena pisateljica, mag. Nataša Konc Lorenzutti, ki je med drugim za roman Bližina daljave prejela nagrado Svetlobnica. Delavnica bo potekala vsako sredo v aprilu (7. 4., 14. 4., 21. 4., 28. 4.) od 17.00 do 19.00.

 
 
 
 

 Natečaji

DJ Natečaj Preživetje

Mladinska postaja Moste vabi mlade DJ-jke in DJ-je (15-29 let) v studio MOST, da si izboljšajo veščine in sredstva za preživetje v tem poslu. Rok prijave je 27. 3. 2021.

 
 

Likovno-literarni natečaj Objem, dotik, poljub

Center za mlade Domžale razpisuje likovno-literarni natečaj Objem, dotik, poljub. Rok prijave je 4. 6. 2021.

 
 

Mednarodni esejski natečaj za mlade

The Goi Peace Foundation organizira mednarodni esejski natečaj za mlade. Namen natečaja je izkoristiti ustvarjalnost in pobudo svetovne mladine pri spodbujanju kulture miru in trajnostnega razvoja. Rok prijave je 15. 6. 2021.

 
 

Natečaj: TAM-TAMova ulična galerija

Mladi zmaji vabijo mlade k sodelovanju na natečaju TAM-TAMova ulična galerija. Najbolj kreativne ideje bodo razstavili na plakatnih mestih ulične galerije na Vegovi ulici. Rok prijave je 5. 4. 2021.

 
 
 
 

Prireditve

Brati inu obstati

V bralnih skupinah se srečujejo posamezniki, ki gojijo veselje do branja, pisanja, pripovedovanja in poslušanja. Rok prijave je 25. 3. 2021.

 
 

Bralni klub za mlade

Info center ŠKUC vabi vse mlade, ki radi berete, na Bralni klub. Tokrat berejo večkrat nagrajeno klasiko znanstveno fantastiko z naslovom “Rože za Algernona”. Dogodek bo potekal 30. 3. 2021.

 
 

Dogodek “Pobiramo smeti – Ekološka akcija na Rakovniku”

SMC Rakovnik vas vabi, da se pridružite na skupni ekološki akciji, ki bo potekala v okolici Rakovnika v Ljubljani. Ekološka akcija bo potekala 10. 4. 2021 ob 9.00.

 
 

Impro liga živo na spletu: Izjava tedna Shakira Shakira in Pasji kašelj

Impro liga to nedeljo ob 20.00 na zadnjem spletnem dogodku sklopa Izjava tedna v letošnji sezoni pripravlja nov izziv z naslovom “Izjava tedna Shakira Shakira in Pasji kašelj”. Dogodek bo potekal 28. 3. 2021 ob 20.00.

 
 

Spletni predavanji “Naravna gradnja” in “Naravno bivanje”

Društvo Ekologi brez meja vas v sodelovanju z gradbeno biologinjo z več kot 15-letnimi praktičnimi izkušnjami Matejo Andrejo Leskovar vabi na spletni predavanji “Naravna gradnja” in “Naravno bivanje". Dogodek bo potekal 30. 3. in 1. 4. 2021.

 
 

Igranje družabne igre “Out of the Box” na spletu

Socialna akademija išče udeležence, ki bi se želeli preizkusiti v igri Out of the box in bili pripravljeni ustvarjalcem podati povratne informacije. Rok prijave je 28. 3. 2021.

 
 
   
Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Ljubljana, Enota Ljubljana Moste – Polje, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, SLOAM, Agencija za mlade.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino

Obiščite nas na