e-NAMIG za mlade

11. marec 2021|Novice|Aktualno|Obvestila

"Plac zate" - namenjen trans osebam in LGBTI; nakup stanovanj po modelu deljenega lastništva; ureditev področja prekarnosti; predstavitev delodajalcu; individualno svetovanje ustvarjalkam_cem iz kulturnega in kreativnega sektorja; Scenarnica 2021; Tumova štipendija; štipendija Knafljeve ustanove; delavnica o samozaposlovanju migrantov; razpisi za delovna mesta na Rdečem križu in radiu Študent; likovni natečaj Black box; poziv za umetniške rezidence v Mariboru; itd.


e-NAMIG za mlade, 10. 3. 2021, št. 10 / spletna verzija

 

   A veš?

 
   
 
 

Vabilo k oddaji predlogov za delavnice

Platforma Kons zbira predloge za delavnice. Povabila za predloge delavnic se bodo sicer zvrstila vse do zaključka projekta (2022), v sklopu vsakega pa bodo predlogi obravnavani glede na vrstni red prispetja. Rok prijave je 14. 5. 2021.

 
 
 

Odpira se “Plac zate”

Plac zate združuje koncepte info točke, drop in centra in prostora za trans osebe in LGBTI skupnost.

 
 
 

Javni razpis za nakup stanovanj po modelu deljenega lastništva kot javno-zasebnega partnerstva

Razpis je namenjen interesentom, ki izpolnjujejo razpisne pogoje in lahko pri nakupu lastnega stanovanja na prostem trgu vstopijo v javno-zasebno partnerstvo po modelu deljenega lastništva. Rok prijave je 15. 7. 2021. 

 
 
 

Predlog Gibanja za dostojno delo in socialno družbo za ureditev področja prekarnosti-Glasuj in vplivaj!

V Gibanju za dostojno delo in socialno družbo so pripravili predlog za Vlado RS in njena ministrstva za ureditev področja prekarnosti. 

 
 
 

Nova epizoda podcasta Ni nam vseen

Drugi podcast je namenjen kulturi v avtonomnih prostorih. Mladi so se pogovarjali o kulturi in umetnosti znotraj Avtonomne tovarne Rog ter Avtonomne cone Metelkova. Ob poslušanju boste izvedeli kaj avtonomni prostori pomenijo mladim, zakaj so takšni prostori nujno potrebni tako za mlade kot za mesto kot celoto ter kakšne zgodbe ustvarjajo ali so ustvarjale znotraj teh prostorov sogovornice v podcastu.

 
 
 

Evropska anketa med mladimi: Prostor in participacija za vse

Z vseevropsko spletno anketo, ki poteka v okviru mehanizma mladinskega dialoga EU in naslavlja Evropski cilj mladih št. 9: “Prostor in participacija za vse”, želijo zbrati odgovore na nekatera vprašanja.

 
 
 

Program “Evropski mladi voditelji (EYL40)” 2022

Evropski program mladih voditeljev je edinstven program, ki vključuje različne deležnike in katerega cilj je spodbujati občutek evropske identitete. Prijaviš se lahko do 15. 3. 2021.

 
 

   Izobraževanje

 
   
 
 

Postavitev stabilnih kariernih ciljev

Mestna knjižnica Ljubljana vabi na dogodek “Postavitev stabilnih kariernih ciljev”. Rok prijave je 18. 3. 2021. 

 
 
 

Se znaš predstaviti delodajalcu?

Mestna knjižnica Ljubljana vabi na delavnico “Se znaš predstaviti?”, kjer vas bodo seznanili z različnimi življenjepisi, spoznali z razliko med prijavo in ponudbo. Rok prijave je 11. 3. 2021.

 
 
 

Javno povabilo ustvarjalkam_cem iz kulturnega in kreativnega sektorja za individualna svetovanja

Asociacija v okviru projekta Izobraževalne delavnice: Krepitev kulturnega in kreativnega sektorja, ki ga izvaja v partnerstvu s Centrom za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo, objavlja povabilo k prijavi na izobraževalni paket.

 
 
 

Zaposlitveni razgovor od A do Ž

Mestna knjižnica Ljubljana vabi na predavanje “Zaposlitveni razgovor od A do Ž”. Rok prijave je 16. 3. 2021. 

 
 
 

Poziv k prijavi na Scenarnico 2021

Društvo slovenskih režiserjev in Slovenski filmski center, javna agencija RS, že šestič zapovrstjo organizirata polletno scenaristično delavnico "Od ideje do scenarija", katere namen je intenzivno praktično delo v skupini pod strokovnim vodstvom gostujočega mentorja Srđana Koljevića. Rok prijave je 28. 3. 2021 do 24.00.

 
 
 

Razpis Tumove štipendije za študijsko leto 2021/2022

Tumova štipendija je namenjena spodbujanju doktorskega, izjemoma magistrskega študija diplomantov slovenskih in zamejskih univerz, ki se vpišejo na doktorski študij, izjemoma magistrski študij na visokošolskih ustanovah v Avstriji, izjemoma tudi drugod v Evropi. Rok prijave je 25. 6. 2021.

 
 
 

Razpis štipendije Knafljeve ustanove za študijsko leto 2021/2022

Štipendija je namenjena spodbujanju podiplomskega študija diplomantov Univerze v Ljubljani, ki se vpišejo na magistrski ali doktorski študij na visokošolskih ustanovah na Dunaju. Rok prijave je 25. 6. 2021.

 
 
 

Mednarodno usposabljanje: »Youth voice through a European digital radio«

V okviru mednarodnega projekta Youth voice through a European digital radio, ki poteka v sodelovanju več Nacionalnih agencij programov E+ na področju mladine in Evropske solidarnostne enote, bo potekalo mednarodno usposabljanje. Namen usposabljanja je, da mladi izmenjajo svoje izkušnje s področja digitalne participacije in digitalnega radia ter pridobijo nova znanja in kompetence s tega področja. Rok prijave je 15. 3. 2021.

 
 
 

Vabilo na delavnico o (samo)zaposlovanju migrantov

Inštitut za slovensko izseljenstvo in migracije ZRC SAZU in Zavod BOB vas v okviru projekta BEST (Spodbujanje podjetniških veščin kot orodje za vključevanje migrantov na trg dela) vabita na izobraževanje mentorjev. Rok prijave je 12. 3. 2021.

 
 

   Delo

 
   
 
 

Razpis za delovno mesto Strokovni_a sodelavec_ka za socialne programe in humanitarno pomoč

Na Rdečem križu Slovenije – Območnem združenju Ljubljana zaposlijo osebo, ki bo samostojno in v sodelovanju z ekipo sodelavk in sodelavcev na dnevni ravni skrbela za področje socialnih programov in humanitarne pomoči. Rok prijave je 14. 3. 2021.

 
 
 

Avdicija izvedbenih služb Radia Študent

Zavod Radio Študent tudi v teh časih, vsem izzivom navkljub, objavlja razpis za avdicije izvedbenih služb. Nove sodelavke in sodelavce iščejo služba za napovedovanje, tonsko-tehnična služba, služba za informatiko in avdio-vizualna sekcija, ki deluje pod imenom RTV Študent. Rok prijave je 14. 3. 2021.

 
 

   Natečaji

 
   
 
 

Likovni natečaj Black box

Mixer Festival in Fakulteta za uporabne umetnosti (FPU) v Beogradu vabijo mlade avtorje, da se udeležijo likovnega natečaja BLACK BOX in predložijo svoje idejne rešitve kot odgovore na aktualno letošnjo temo: Princip upanja. Rok prijave je 18. 4. 2021.

 
 
 

Govoriš kohezijsko 2 – učenje se nadaljuje

Radio Študent in CNVOS, v okviru projekta Govoriš kohezijsko 2 – učenje se nadaljuje, razpisujeta tretjega od štirih nagradnih esejističnih natečajev. Rok prijave je 4. 4. 2021 do 24.00.

 
 
 

Likovni natečaj v okviru novega projekta “Ljubljana, mesto solidarnosti”

Na Rdečem križu Slovenije – Območnem združenju Ljubljana so v sodelovanju z Mestno Občino Ljubljana in marketinško agencijo Rubikon GRAL, z letošnjim letom začeli s projektom “Ljubljana, mesto solidarnosti”, s katerim želijo med ljudmi spodbuditi več lepih dejanj, ustvariti večjo medsosedsko povezanost in Ljubljano pozicionirati kot vzor solidarnega mesta. Rok prijave je 21. 3. 2021.

 
 
 

IMPROVISA – Življenje v gibanju

Iz Muzeja novejše zgodovine Slovenije obveščajo, da je v okviru mednarodnega projekta IMPROVISA – Življenje v gibanju, odprt razpis za umetnice in umetnike iz EU. Rok prijave je 15. 3. 2021.

 
 
 

SobaZaGosteMaribor – Poziv za umetniške rezidence 2021

Rezidenčni program SobaZaGosteMaribor vabi vizualne in interdisciplinarne umetnike k prijavi na odprt poziv za umetniške rezidence v Mariboru v letu 2021. Rok prijave je 31. 3. 2021.

 
 
 

Poziv za mednarodno nagrado odličnosti za najboljšo predstavo mednarodnih uličnih ustvarjalcev urbANA ljubljANA 2021

Gledališče Ane Monro je objavilo poziv za mednarodno nagrado odličnosti za najboljšo predstavo mednarodnih uličnih ustvarjalcev urbANA ljubljANA 2021. Rok prijave je 5. 5. 2021. 

 
 

   Prostovoljstvo

 
   
 
 

Povabilo za mlade k sodelovanju v projektu “Reconnect after COVID”

Na Mladinskem svetu Slovenije ustanavljajo skupino, ki bo v okviru projekta, Unite locally to reconnect after Covid, v enem letu organizirala, pripravila in izvedla serijo manjših projektov, ki bodo lokalnim skupnostim pomagali ustvariti nov začetek po Covid-19 epidemiji. Prijaviš se lahko do 21. 3. 2021.

 
 

   Zdravje, Šport

 
   
 
 

Svetovanje ob stiski

Inštitut za proučevanje enakosti spolov – IPES, letos pod okriljem MDDSZEM in Evropske unije (Evropskega socialnega sklada) izvaja projekt Na varnem. V sklopu slednjega, je zaživela spletna platforma, v sklopu katere sodi tudi brezplačna svetovalnica za mladostnike v stiski in vse žrtve nasilja. 

 
 
 

Preverjanje živil z alkoholom

Zveza potrošnikov Slovenije, je v sodelovanju z mladinsko zvezo Brez izgovora Slovenija, ki preventivno deluje tudi na področju alkohola, izvedla preverjanje živil z alkoholom. 

 
 
 

Čili: Medicinski proces potrditve spola

Legebitra vabi na online dogodek o medicinskem procesu potrditve spola, kjer bo predstavljen celotni postopek, od psihiatrične obravnave do hormonske terapije in operacij. Rok prijave je 12. 3. 2021. 

 
 

   Prireditve

 
   
 
 

Čili – How to escape: Seksizem

Legebitra vabi na dogodek How to escape, kjer boste razmišljale_i o različnih oblikah seksizma s katerimi se soočate v vsakdanjem življenju. Rok prijave je 19. 3. 2021. 

 
 
 

Teden možganov 2021: Človek ni otok

Slovensko društvo za nevroznanost –  SiNAPSA tudi letos organizira Teden možganov, ki se bo odvil preko spleta. Potekal bo od 15. 3. do 19. 3. 2021.

 
 
 

Medfakultetno impro prvenstvo 2021

Medfakultetno impro prvenstvo je vsakoletni projekt impro gledališča, kjer študenti in študentke predstavljajo fakultete Univerze v Ljubljani in se v tematsko obarvanih impro predstavah pomerijo za naslov najboljše študentske impro ekipe v Ljubljani. Dogodek se bo odvijal med 11. 3. in 25. 3. 2021. 

 
 
 

Dogodek “Človekove pravice v informacijski družbi 2”

Zavod Državljan D vabi na drugi pogovor o izzivih človekovih pravic v digitalni dobi. Pogovor bo potekal 24. 3. 2021. 

 
 
 

Pogovorimo se o rasizmu v Sloveniji

Mladinska delegatka pri OZN v sodelovanju z Zavodom Global organizira pogovor ob svetovnem dnevu boja proti rasni diskriminaciji. Dogodek bo potekal 16. 3. 2021. 

 
 
 

Impro liga živo na spletu: Izjava tedna Banda Ferdamana in Improholics

V nedeljo, ki sledi Gregorjevemu, nas čaka nov spletni dogodek letošnje Impro lige in druženje na internetu. Čaka nas nov izziv v obliki izjave tedna, ki bo navdihnil prizore prihajajoče nedelje. Dogodek bo potekal 14. 3. 2021 ob 20.00.

 
 
 

Bralni klub za mlade

Info center ŠKUC vabi vse mlade, ki radi berete, na Bralni klub. Tokrat berejo večkrat nagrajeno klasiko znanstveno fantastiko z naslovom “Rože za Algernona”. Bralni klub bo potekal 30. 3. 2021 ob 19.00.