e-NAMIG za mlade

5. marec 2021|Novice|Aktualno|Obvestila

Razpisi: slikanice in stripi; mednarodna humanitarna pomoč; znanje za mlade v kulturi; projekti na področju glasbe in kulturne dediščine; Spletna konferenca o uličnih umetnostih.


e-NAMIG za mladinske organizacije, 23. 2. 2021, št. 8 / spletna verzija
 
 

   Dobro je vedeti

 
 
 

Spletni pogovor o migracijah, vključevanju priseljencev in vlogi medijev

Mirovni inštitut, Radiotelevizija Slovenija in Radio Študent ob zaključku evropskega projekta Novi sosedje (New neighbours) organizirajo spletni pogovor o migracijah, vključevanju priseljencev in vlogi medijev. Rok prijave je 24. 2. 2021. 

 
 
 

Pričelo se je glasovanje za bodečo nežo za seksistično izjavo leta

Tudi letos kolektiv Rdeče zore in uredništvo spletnega portala spol.si skupaj z zainteresirano javnostjo podeljujejo bodečo nežo za seksistično izjavo leta. Glasove lahko oddate do 4. 3. 2021. 

 
 
 
 

   Sodelovanja

 
 
 

Mednarodni poziv za nagrado na področju vzgoje in izobraževanja za trajnostni razvoj

UNESCO in Japonska skupaj podeljujeta mednarodno nagrado na področju vzgoje in izobraževanja za trajnostni razvoj za leto 2021. Rok prijave je 30. 4. 2021.

 
 
 

Dan za spremembe

Slovenska filantropija vas kot pomembne nosilce družbenih sprememb, vabi, da se pridružite na že 12. vseslovenski prostovoljski akciji Dan za spremembe, z naslovom “Premagajmo osamljenost”. Prijavite se lahko do 26. 3. 2021. 

 
 
 
 

   Izobraževanja

 
 
 

Vprašanja in odgovori v živo z influencerjem Ahmadom Mohsenom: Ustvarjanje privlačnih vsebin in gradnja skupnosti

Salto Youth organizira seminar z naslovom Vprašanja v živo, kjer bo influencer Ahmad Mohsen delil svoje nasvete, trike in učne trenutke. Prijavite se lahko do 25. 2. 2021. 

 
 
 

Izobraževanje za spremljevalce/asistente otrok z avtizmom

Zveza NVO za avtizem Slovenije vabi na strokovno izobraževanje za spremljevalce/asistente otrok z avtizmom. Na izobraževanje se lahko prijavite do 24. 2. 2021.

 
 
 

Mednarodna spletna konferenca o izobraževanju na področju uličnih umetnosti

Iz Gledališča Ane Monro obveščajo, da bo od 23. do 25. marca 2021 pod okriljem EFETSE, Evropskega združenja za izobraževanje in usposabljanje v uličnih umetnostih, in v organizaciji Gledališča Ane Monro ter partnerskih organizacij potekala spletna konferenca. Prijave so možne do 16. 3. 2021.

 
 
 
 

   Zaposlovanje

 
 
 

Evropski mladinski forum razpisuje prosto delovno mesto

Evropski mladinski forum razpisuje delovno mesto referenta (Policy officer). Prijave sprejemajo do 7. 3. 2021 (23.59 CET).

 
 
 
 

   Razpisi

 
 
 

Javni razpis za sofinanciranje izdaje izvirnih slikanic in stripov slovenskih avtorjev za otroke in mladino za leto 2021

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje izdaje izvirnih slikanic in stripov za otroke in mladino slovenskih avtorjev. Rok prijave je 22. 3. 2021. 

 
 
 

Javni razpis za izvajanje mednarodnih razvojnih projektov in strateško partnerstvo na področju mednarodne humanitarne pomoči v obdobju od 2021 do 2023

Predmet javnega razpisa je financiranje triletnih projektov s področja mednarodnega razvojnega sodelovanja in triletnega strateškega partnerstva na področju mednarodne humanitarne pomoči, ki jih bodo izvajale nevladne organizacije, registrirane v Republiki Sloveniji, financiralo pa Ministrstvo za zunanje zadeve. Prijavite se lahko do 19. 3. 2021.

 
 
 

Javni razpis za izbor operacije “Pridobivanje dodatnih znanj za mlade na področju kulturnih dejavnosti v okviru JSKD” 

Z javnim razpisom se mladim do vključno 29. leta starosti prispeva k zagotavljanju dostopnosti do čim hitrejše in kakovostne zaposlitve na področju kulture in spremljajočih kulturnih dejavnosti. Rok prijave je 22. 3. 2021.

 
 
 

Razpis za sofinanciranje projektov na področju glasbe in kulturne dediščine

Goethe institut je 15. februarja objavil zadnja razpisa za sofinanciranje projektov v okviru sheme i-Portunus za podporo kratkotrajne mobilnosti umetnikov in kulturnih delavcev, tokrat za področje glasbe in področje kulturne dediščine. Rok prijave je 15. 4. 2021.

 
 
 

Razpis za raziskovalke_ce učinkov programov E+: MVA in ESE 2021-2027

MOVIT bo tako v obdobju 2021–2027 v okviru raziskovalne mreže RAY sodeloval v več raziskovalnih projektih in v ta namen išče sodelujoče raziskovalke_ce in/ali raziskovalne skupine. Razpis bo odprt do 23. 3. 2021.

 
 
 
 

   Uporabni viri

 
 
 

ILGA-Europe je objavila letno poročilo o položaju LGBTI oseb v Evropi

ILGA-Europe je 16. februarja objavila letno poročilo o položaju lezbijk, gejev, biseksualnih in transspolnih oseb v Evropi in srednji Aziji.