e-NAMIG za mlade

19. februar 2021|Novice|Aktualno|Obvestila

"Samo JA pomeni JA", nov portal srednjih šol, Osebna koda obleke, projekt Sluhodvod, usposabljanje za komunikatorje, spletni tečaj znakov za gluhe, ERYICA zaposluje, tečaj slovenskega znakovnega jezika, Urbana akademija ...


e-NAMIG za mlade, 17. 2. 2021, št. 7 / spletna verzija
 

 

   A veš?

 
 
 

Pomoč pri zbiranju podpisov za redefinicijo kaznivih dejanj posilstva in spolnega nasilja po modelu “ja pomeni ja”

Na Inštitutu 8. marec bodo 17. 2. 2021 pričeli z zbiranjem podpisov za uvedbo modela “ja pomeni ja”, ki predstavlja velik korak za splošno družbeno občutljivost in razumevanje spolnega nasilja, saj jasno in enoznačno sporoča, da je telo vsake osebe brez njene svobodne privolitve absolutno nedotakljivo. Pri zbiranju podpisov jim lahko pomagate tudi vi.

 
 
 

Bralni klub za mlade

Info center Škuc ponovno vabi na bralni klub. Bralni klub bo potekal 23. 2. 2021 ob 19.00.

 
 
 

Slovenske srednje šole – nov portal

Zaživel je nov portal “Slovenske srednje šole”, na katerem želijo, da je predstavljenih čim več slovenskih srednjih šol, ki predstavlja svoje programe in kontaktne povezave.

 
 
 

Raziskava: LGBTIQ+ osebe in coming out

Na Zavodu TransAkcija so pripravili kratko raziskavo, s katero želijo pridobiti bolj natančen vpogled v izkušnje in potrebe LGBTIQ+ oseb s coming outom/razkritjem.

 
 
 

Kud Trivia vabi k sodelovanju pri projektu “Osebna koda obleke”

Kulturno umetniško društvo Trivia vabi k sodelovanju pri izmenjavi oblek, kjer bodo odslužene obleke dobile nove lastnike.

 
 
 

Javni poziv k sodelovanju pri projektu Sluhodvod

Zavod Sploh v letošnjem letu vabi ustvarjalce k projektu Sluhodvod, ki je usmerjen k spodbujanju in razvoju glasbenih, zvočnih in izvajalskih postopkov ustvarjanja. Prijavite se lahko do 1. 3. 2021.

 
 
 
 

   Izobraževanje

 
 
 

Spletno usposabljanje za menedžerje v mladinskih organizacijah

MSS vabi na tradicionalno intenzivno 4-dnevno usposabljanje za menedžerje v mladinskih organizacijah, ki bo letos potekalo na spletu dva torka in dve soboti v marcu (9., 13., 16. in 20. marec). Prijave so podaljšane do 22. 2. 2021.

 
 
 

Ljubljana mesto učenja te vabi na virtualno izmenjavo

Ljubljana mesto učenja vabi na virtualno izmenjavo. Imaš vsaj 8 priložnosti za sodelovanje, prva prihajajoča virtualna izmenjava bo potekala že 26. 2. 2021 med 18.00 in 20.00, potekala pa bo v angleškem jeziku.

 
 
 

Spletna delavnica: Kakšne pravice poznamo in kako jih uveljavljamo

Strokovna delavka Društva Ženska svetovalnica bo preko spletne delavnice z naslovom “Kakšne pravice poznamo in kako jih uveljavljamo?”, predstavila pravice s področja socialnega varstva, zdravstvenega varstva, sodnega varstva in policijskih pooblastil s področja zaščite žrtev nasilja. Rok prijave je 23. 2. 2021.

 
 
 

Usposabljanje za komunikatorke_je

Katalizatorji družbenih sprememb je projekt, v sklopu katerega bodo mlade usposabljali za opravljanje dela komunikatork_jev v organizacijah civilne družbe. Vabljeni.

 
 
 

Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije vabi na tečaje slovenskega znakovnega jezika

Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije organizira tečaje slovenskega znakovnega jezika, ki bodo potekali preko ZOOM povezave.

 
 
 
 

   Delo

 
 
 

ERYICA zaposluje!

Na ERYICA iščejo entuziastično in zavzeto osebo s strastjo do mladinske politike, vodenja projektov, mednarodnih odnosov in neformalnega izobraževanja in usposabljanja. Rok za prijavo je 5. marec 2021.

 
 
 

Danes je nov dan išče novo sodelavko ali sodelavca

Na Danes je nov dan iščejo novo sodelavko oz. sodelavca, ki bo pomagal_a pri vodenju projektov, pisanju projektnih prijav, vodenju pisarne in komuniciranju z javnostmi. Prijave zbirajo do 21. februarja 2021.

 
 
 

Eurodesk Brussels Link išče strokovnjaka za digitalne in socialne medije

Eurodesk Brussels Link išče strokovnjaka za digitalne in socialne medije. Prijave sprejemajo do 28. 2. 2021.

 
 
 
 

   Natečaji

 
 
 

Urbana akademija: Poziv za ideje 2021

prostoRož in Center za kreativnost iščeta tri mlade urbanistične kolektive/posameznike, ki želijo svoje znanje in energijo vložiti v to, da izboljšajo svoj kraj. Vsako idejo bodo podprli s 1.500 eur za realizacijo, 500 eur nagrade in mentorsko pomočjo pri izvedbi ideje. Prijave sprejemajo do 28. 2. 2021.

 
 
 

Poziv azijsko-evropske fundacije (ASEF) za podporo mobilnosti “Mobility first!”

Iz Ministrstva za kulturo obveščajo, da je objavljen javni poziv za digitalno kulturno sodelovanje v Evropi in Aziji v okviru projekta Mobility First! – ASEF Cultural Mobility Initiative. Prijave sprejemajo do 28. 2. 2021.

 
 
 

Natečaj za kompilacijo Tehnopolis

Društvo ŠKUC razpisuje natečaj za novo tehno kompilacijo Tehnopolis in k sodelovanju vabi ustvarjalce tovrstne klubske glasbe. Rok prijave je 31. 3. 2021.

 
 
 

Natečaj v pisanju eseja za mlade: Kdo ve?

Pri Slovenskem filozofskem društvu se pridružujejo Slovenski matici pri organizaciji nagradnega natečaja za dijake in študente v pokroviteljstvu Krke. Prispevke lahko oddate do 5. 4. 2021.

 
 
 

Natečaj za kompilacijo Senzorama vol.1 (ZARŠ)

Založba Radia Študent ter oddaja Senzorama pripravljata kompilacijo Senzorama vol. 1 in iščeta nove zvoke ambientalne elektronike. Prijave zbirajo do 12. 4. 2021.

 
 
 

Holmanov nagradni natečaj za slepe 2021

Iz Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije obveščajo, da je objavljen nagradni natečaj organizacije Light House for the Blind za leto 2021. Rok prijave je 14. 3. 2021.

 
 
 
 

   Prireditve

 
 
 

Legebitra vabi!

Vabljeni na dva dogodka, ki so jih za vas pripravili na Legebitri.

 
 
 

Impro liga živo na spletu: Izjava tedna Pasji kašelj in Vodovodarji

Čaka vas nov spletni dogodek letošnje Impro lige. Pripravili bodo nov izziv v obliki izjave tedna, ki bo navdihnil prizore prihajajoče nedelje. Dogodek bo potekal  21. 2. 2021 ob 20.00.

 
 
 

New Dimension Party Competition 2021 – Veliki finale

Mladi v okviru MC Vič tudi letos organizirajo New Dimension Party Competition. Vabljeni.

 
 
 

Zimska avantura z Mladimi zmaji 2021

Mladi zmaji vabijo, da se pridružiš njihovi zimski avanturi.