e-NAMIG za mlade

22. januar 2021|Novice|Aktualno|Obvestila

Pogovor o cepljenju za Covid-19, vprašalnik o finančni pismenosti, serija spletnih seminarjev, trening pripovedovalstva, natečaj Plaktivat, Molov festival Junij v Ljubljani, natečaj za podjetnice začetnice, razpis na področju arhitekture, najboljša mlada podjetniška ideja, impro liga v živo na spletu ...


e-NAMIG za mlade, 20. 1. 2021, št. 3 / spletna verzija
 
 

   A veš?

 
 
 

Pogovor: Cepljenje in Covid-19 – Med (ne)zaupanjem in solidarnostjo

Predstavništvo Evropske komisije in Pritličje vabita na spletni večer STRE(a)MENJA #03: Cepljenje in Covid-19 – Med (ne)zaupanjem in solidarnostjo. Dogodek bo potekal 21. 1. 2020 ob 20.00.

 
 
 

E+ FINLIT: Kompetenčni vprašalnik o finančni pismenosti

MKC Maribor in MIITR Maribor vabita k izpolnjevanju vprašalnika na temo finančne pismenosti mladih.

 
 
 

Mednarodna konferenca Primerjalno pravni pregled in sodno varstvo enakosti spolov

Inštitut za proučevanje enakosti spolov (IPES) vabi na mednarodno konferenco “Primerjalno pravni pregled in sodno varstvo enakosti spolov”, ki bo – prek spleta in v angleškem jeziku – potekala 4. in 5. marca. Ker želijo pozvati mlade k novim pristopom in idejam za proučevanje (ne)enakosti spolov, vabijo vse zainteresirane posameznike in posameznice, da oddajo svoje predloge in osnutke za znanstvene članke, ki naj niso daljši od 1000 besed, do 10. februarja 2021.

 
 
 

Na vroči strani Alp – življenje v času podnebnih sprememb

V Umanoteri so v preteklih mesecih pripravili razstavo Na vroči strani Alp, ki prikazuje predvidevanja strokovnjakov o tem, v kakšni Sloveniji bomo živeli konec 21. stoletja, če glede podnebnih sprememb ne bomo ukrepali. Vabljeni k ogledu!

 
 
 

Informativa 2021

Če ste v dilemi glede izbire študija ali pa vas zanima, kaj vse je še tam zunaj, vas Karierni centri vabijo na Informativo, kjer se boste lahko spoznali tudi z večino študijskih programov, ki jih ponuja Univerza v Ljubljani.13. Informativa bo potekala 22. in 23. januarja na spletu!

 
 
 
 

   Izobraževanje

 
 
 

Serija KIBLIX spletnih seminarjev

RUK in KIBLA napovedujeta serijo KIBLIX spletnih seminarjev, serijo spletnih srečanj, ki jih bo vodila kuratorka in kritičarka Irena Borić v sodelovanju z različnimi umetnicami in umetniki.

 
 
 

Svetovna organizacija za intelektualno lastnino – WIPO: predstavitev možnosti opravljanja prakse

Svetovna organizacija za intelektualno lastnino študente in diplomante s področji prava, znanosti in tehnologije, financ, človeških virov, ekonomije, komunikacij, informacijske tehnologije, prevajanja in mednarodnih odnosov, vabi na predstavitev možnosti opravljanja prakse v Svetovni organizaciji za intelektualno lastnino. Predstavitev bo 26. januarja z začetkom ob 15.00 in bo potekala v angleškem jeziku.

 
 
 

Trening pripovedovalstva: To je moja zgodba!

Društvo Parada ponosa vabi na trening pripovedovalstva To je moja zgodba! Trening bo potekal 29. - 31. 1. 2021.

 
 
 
 

   Natečaji

 
 
 

Objavljen natečaj Plaktivat

TAM-TAM Inštitut razpisuje nov natečaj za oblikovanje mestnega plakata. Trinajsti Plaktivat izpostavlja temo solidarnost. Rok za oddajo prispevkov je  9. 2. 2021.

 
 
 

Javno povabilo MOL k sodelovanju na festivalu Junij v Ljubljani v letu 2021

Oddelek za kulturo Mestne občine Ljubljana, Javni zavod Turizem Ljubljana in Festival Ljubljana vabijo izvajalce umetniških projektov k oddaji programskih predlogov za sodelovanje na festivalu Junij v Ljubljani 2021. Prijave sprejemajo do 31. 1. 2021.

 
 
 

Natečaj za podelitev finančnih spodbud za najboljši poslovni model in njegovo predstavitev podjetnic začetnic 2021

Spirit Slovenija razpisuje “Natečaj za podelitev finančnih spodbud za najboljši poslovni model in njegovo predstavitev podjetnic začetnic 2021”. Rok prijave je  31. 5. 2021.

 
 
 

Odprt razpis i-Portunus za področje arhitekture

Pilotni projekt i-Portunus je tudi v drugi fazi izvajanja namenjen preizkušanju različnih pristopov za podporo kratkotrajne mobilnosti umetnikov in kulturnih delavcev. Rok za oddajo prijav je 14. marec 2021 (18.00 CET).

 
 
 

Odprt razpis i-Portunus za področje glasbe in literarnega prevajanja

Pilotni projekt i-Portunus je tudi v drugi fazi izvajanja namenjen preizkušanju različnih pristopov za podporo kratkotrajne mobilnosti umetnikov in kulturnih delavcev. Na razpis se lahko prijavijo literarni prevajalci ter skladatelji, glasbeniki in pevci, še posebej s področja klasične glasbe, jazza in tradicionalne glasbene zvrsti. Rok za oddajo prijav je 28. februar 2021 (18.00 CET).

 
 
 

Program rezidenc Hydra PACE

Galerija DobraVaga, Občina Ramala/program Mamarat in KAIR Košice Artist in Residence vabijo vizualne ali interdisciplinarne umetnike in umetnice, ki živijo in delajo v Sloveniji, na Slovaškem ali v Palestini, k udeležbi na dvomesečni rezidenci v izbranih mestih (Ljubljana, Ramala, Košice). Rok za oddajo prispevkov je 31. 1. 2021.

 
 
 

Išče se najboljša mlada podjetniška ideja

V okviru projekta POPRI tudi letos iščejo najboljšo podjetniško idejo med mladimi. Tekmovanje je namenjeno starejšim osnovnošolcem (7., 8., in 9. razred), srednješolcem ter študentom in mladim do 29. leta, ki še nimajo svojega podjetja. Vaše podjetniške ideje pošljite do 9. februarja 2021 do 12.00 preko spleta.

 
 
 
 

   Prostovoljstvo

 
 
 

Postani prostovoljka_ec pri TransAkciji!

Pri Zavodu TransAkcija iščejo nove prostovoljke_ce, ki bi se želele_i pridružiti njihovi ekipi in skupaj z njimi aktivno delovati na področju človekovih pravic transspolnih oseb in prispevati h grajenju trans ter širše LGBTIQ+ skupnosti. Prijave so odprte do 22. januarja 2021.

 
 
 

Postanite družabnik na daljavo osebi z demenco

Spominčica vas vabi, da postanete družabnik osebam z demenco.

 
 
 
 

   Prireditve

 
 
 

Atelje ponovne uporabe: Rolamo rolice!

Vabljeni na delavnico, kjer boste izdelovali različne uporabne izdelke iz odpadnih rolic toaletnega papirja. Delavnica bo v torek, 2. 2. 2020 ob 15.00 na Zoomu.

 
 
 

Impro liga v živo na spletu: Izjava tedna Ti sam plavi! in Mentol bombon

V letu 2021 Impro liga ostaja z vami, prihaja nova nedelja in nov Impro liga spletni dogodek! 24. 1. ob 20.00 nadaljujejo v novem krogu spletnih dogodkov letošnje Impro lige. Izzivi so se spremenili tako, da prizore vsak teden navdihe izjava tedna.

 
 
 

Ta teden na Legebitri!

Vabljeni na dva dogodka, ki jih v tem tednu organizira Legebitra.

 
 
 

Bralni klub za mlade

V Info centru ŠKUC tudi v letu 2021 nadaljujejo z bralnim klubom za mlade! Tokrat berejo roman Čudo. Vabljeni, tudi če knjige niste prebrali v celoti. Bralni klub bo potekal  26. 1. 2021 ob 19.30.