e-NAMIG za mlade

8. januar 2021|Novice|Aktualno|Obvestila

Prosto delovno mesto na DrogArtu, anketa o prekarnosti, Škucev bralni klub za mlade, Koridor išče sodelavce, društvo SOS nudi pomoč, pripoznanje mednarodnega znaka za žrtve nasilja, program štipendij Bogliasco, štipendije fundacije Parus, pripravništvo preko sklada J. Paul Getty, trening pripovedovalstva društva Parada ponosa, delovno mesto asistenta/ke v Mirovnem inštitutu ...


e-NAMIG za mlade, 6. 1. 2021, št. 1 / spletna verzija
 
 

   A veš?

 
 
 

Gibanje za dostojno delo in socialno družbo vabi k sodelovanju v anketi o prekarnosti

V Gibanju za dostojno delo in socialno družbo so pripravili anketo o prekarnosti v letu 2020, s katero želijo ovrednotiti najnovejše stanje in položaj prekark in prekarcev v 2020, ki ga je zaznamovala epidemija koronavirusa. Rok za zaključek zbiranja odgovorov so podaljšali do februarja 2021.

 
 
 

Bralni klub za mlade

V Info centru ŠKUC tudi v letu 2021 nadaljujejo z bralnim klubom za mlade! Tokrat berejo roman Čudo. Vabljeni, tudi če knjige niste prebrali v celoti. Dogodek bo potekal 26. 1. 2021 ob 19.30.

 
 
 

Koridor išče sodelavke_ce

Koridor išče nove sodelavke_ce, ki jih veseli pisanje o kulturnem dogajanju.

 
 
 

Društvo SOS nudi pomoč

V kolikor doživljate nasilje ali se srečuje z njim kdo od tvojih bližnjih se obrni na Društvo SOS in nudili ti bodo pomoč.

 
 
 

Poziv k pripoznanju mednarodnega znaka za žrtve nasilja

Projektna skupina Reagiraj! Nisi sama-nisi sam, deluje v okviru Univerze na Primorskem, Pedagoške fakultete. Pozivajo k pripoznanju mednarodnega znaka, ki ga lahko žrtve nasilja uporabijo kot možnost klica na pomoč.

 
 
 
 

   Izobraževanje

 
 
 

Program štipendij Bogliasco

Štipendije se podeljujejo, ne glede na državljanstvo, osebam, ki opravljajo ustvarjalno in znanstveno delo v naslednjih disciplinah: arheologija, arhitektura, klasika, ples, film/video, zgodovina, krajinska arhitektura, literatura, glasba, filozofija, gledališče, vizualna umetnosti, ne glede na narodnost, starost, raso ali spol. Za jesensko-zimski semester sprejemajo prijave do 15. januarja.

 
 
 

Fundacija Parus razpisuje štipendije

Fundacija Parus za študijsko leto 2021/2022 razpisuje štipendije za sofinanciranje podiplomskega študija gospodarskega prava in prava pravno-ekonomskih znanosti v tujini ter sofinanciranje doktorskega študija na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Kandidatke in kandidati, ki so uspešno zaključili študij na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, lahko vlogo za prejem štipendije oddajo do vključno 31. januarja 2021.

 
 
 

Getty pripravništvo

Ponujajo pripravništva v štirih programih J. Paul Getty sklada namenjena pa so diplomantom, ki želijo slediti karieri v vizualni umetnosti. Rok za prijavo je 14. januar 2021.

 
 
 

Trening pripovedovalstva: To je moja zgodba!

Društvo Parada ponosa vabi na trening pripovedovalstva To je moja zgodba!

 
 
 
 

   Delo

 
 
 

Na Združenju DrogArt objavljajo prosto delovno mesto – delavec na programu/projektu I

Na DrogArtu razpisujejo novo delovno mesto strokovni delavec na programu. Rok prijave je 31. 1. 2021.

 
 
 

Mirovni inštitut objavlja razpis za delovno mesto asistenta_ke

Na Mirovnem inštitutu bodo v okviru mednarodnega raziskovalnega projekta, “Populist Backlash, Democratic Backsliding, and the Crisis of the Rule of Law in European Union”, zaposlili mlajšega sodelavca_ko. Prijavite se lahko do18. januarja do 14.00.

 
 
 
 

   Natečaji

 
 
 

Mladinski natečaj ob mednarodnem dnevu človekovih pravic na temo vključujočega izobraževanja

Društvo za Združene narode za Slovenijo v sodelovanju s Platformo SLOGA vabi k sodelovanju na mladinskem natečaju ob mednarodnem dnevu človekovih pravic. Podaljšan rok prijave do 15. 1. 2021.

 
 
 

Strpnost skozi oči mladih

Javni zavod Mladi zmaji razpisujejo natečaj na temo strpnosti. Namen skupinske razstave je, da s skupnimi močmi ozaveščamo o temi “strpnost” in da vam nudijo prostor, kjer se lahko izražate skozi svojo umetnost. Dela lahko oddate do 21. 1. 2021.

 
 
 
 

   Prostovoljstvo

 
 
 

Postani prostovoljka_ec pri TransAkciji!

Pri Zavodu TransAkcija iščejo nove prostovoljke_ce, ki bi se želele_i pridružiti njihovi ekipi in skupaj z njimi aktivno delovati na področju človekovih pravic transspolnih oseb in prispevati h grajenju trans ter širše LGBTIQ+ skupnosti. Prijave bodo odprte do 22. januarja 2021.

 
 
 
     Prireditve  
 
 

Spletna delavnica “Viri moči”

Delavnica je namenjena vsem, ki verjamete v to, da imamo znotraj sebe veliko več moči, kot si mislimo. Pa tudi tistim, ki v to dvomite. Prijavite se lahko do 12. 1. 2021.

 
 
 

Legebitra vabi!

Vabljeni na dva dogodka, ki jih v tem tednu organizirajo na Legebitri.

 
 
 

konS: Rišem s kodo | delavnica Processinga za mlade 14+ in odrasle

Ljudmila vabi na delavnico, kjer bodo z ustvarjanjem razgibanih vizualnih izrisov oz. animacij spoznavali osnovne koncepte programiranja in programskih jezikov ter se učili izrisovanja na računalniški ekran. Prijave na delavnico sprejemajo do 15. 1. 2021.