e-NAMIG za mlade

15. december 2020|Novice|Aktualno|Obvestila

Ne spreglejte aktualnih dogodkov, razpisov delovnih mest, dogajanja v času korone itd.


 A veš?

 

 

 

 

36. LGBT filmski festival – na spletu

36. LGBT filmski festival letos poteka na spletu. Vse projekcije so brezplačne, ogledate si jih lahko od 12.-20. 12. 2020 na spletni platformi Cinesquare.

 

 

 

 

Brezplačne projekcije filmov v okviru Svetovnega migrantskega filmskega festivala

Ob Mednarodnem dnevu migrantov, ki ga obeležujemo 18. decembra, bo letos ponovno potekal Svetovni migrantski filmski festival in sicer vsak večer med 14. do 18. decembrom 2020 ob 19.00.

 

 

 

 

STREaMENJA 02

Prisluhnite pogovorom, ki jih organizira Pritličje, tokrat bo potekal pogovor z naslovom Migracije in integracija – sobivanje v raznolikosti in sicer na predvečer mednarodnega dneva migrantov.

 

 

 

 

Želiš razstavljati v Centru za mlade Domžale?

Center za mlade Domžale vabi mlade ustvarjalke_ce, da predstavijo in razstavijo svoja dela pri njih.

 

 

 

 

Odpira se Kreativni inkubator!

Center za kreativnost zaganja program, s katerim bo posameznikom, organizacijam in kreativnim podjetjem omogočal nadgradnjo ključnih kompetenc, ki so potrebne za prilagajanje hitrim in močnim strukturnim spremembam v kulturnem in kreativnem sektorju. Prijave zbirajo do 11. januarja 2021.

 

 

 

 

Vabljeni k sodelovanju v anketi o seksizmu in spolnem nasilju v okoljih nočnega življenja

Združenje DrogArt vabi k sodelovanju v anketi o pojavnosti seksizma in spolnega nasilja v okoljih nočnega življenja. V anketi lahko sodelujete do 31. 12. 2020.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Intenzivni trening za vključitev v bazen Legebitrinih Transbuddy trenerk_jev

Legebitra v sklopu projekta TransBuddy odpira prijave na intenzivni trening za vključitev v bazen Legebitrinih TransBuddy trenerk_jev. Prijave so odprte do 11. 1. 2021.

 

 

 

 

Praksa na radiu eu!radio

Dvakrat letno Euradio, evropska radijska postaja s sedežem v Nantesu, gosti “evropske ekipe” pripravnikov in pripravnic. Pripravništvo poteka od septembra do februarja in od februarja do junija. Prijave zbirajo do 31. 12. 2020.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Inštitutu RS za socialno varstvo objavlja objavlja prosto delovno mesto

Na Inštitutu RS za socialno varstvo iščejo novega sodelavca oz. sodelavko, ki bo vodil_a projekt Deinstitucionalizacija CUDV Črna na Koroškem v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020. Rok prijave je 23. 12. 2020.

 

 

 

 

Na Združenju DrogArt objavljajo prosto delovno mesto

DrogArt razpisuje delovno mesto, Koordinator_ka aktivnosti na projektu, ki bo potekalo v sklopu programa Zmanjševanje škodljivih posledic klubskih drog med mladimi v Mariboru. Prijave zbirajo do nedelje, 10. 1. 2021. 

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Razpis OECD Young Associates Programme 2021-2023

Stalno predstavništvo RS pri OECD skupaj z OECD 16. decembra 2020 ob 15.00 organizira spletni seminar za dodiplomske (in ostale zainteresirane) študente, z namenom boljše pripravljenosti in informiranosti ob prijavi na razpis. Rok za prijavo je 3. januar 2021.

 

 

 

 

I-Portunus: Razpis za sofinanciranje projektov na področju glasbe in literarnega prevajanja

Goethe institut je objavil dva razpisa za sofinanciranje projektov in sicer za področje glasbe in področje literarnega prevajanja.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Prostovoljstvo v domu starejših občanov

V ljubljanskih domovih starejših občanov iščejo prostovoljce za pomoč pri vsakdanji oskrbi in negi njihovih stanovalcev.

 

 

 

 

Prostovoljstvo v času Covid-19

Na Slovenski filantropiji lahko dostopate do različnih prostovoljskih možnosti, aktualna prostovoljska dela najdete na Posredovalnici prostovoljskih del.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Spletna platforma Cirkus v dlani

Zaživela je spletna platforma, ki ponuja cirkuške vsebine v času epidemije Covid-19. Vabljeni k ogledu.

 

 

 

 

How to escape: Družinska drama med prazniki

Na Legebitri pričenjajo s serijo mesečnih dogodkov z rdečo nitjo “How to escape”, ki se bo junija 2021 zaključila s prav posebnim doživetjem (ki pa naj zaenkrat ostane še presenečenje)! Vabljene_i!

 

 

 

 

Ugly Christmas Sweater Watch Party

Tokratno predbožično druženje lahko preživite v družbi Legebitre ter ob gledanju ene od kičasto čarobnih božičnih klasik. Vabljene_i!

 

 

 

 

Spletna delavnica “Čar dobre samopodobe”

Medgeneracijski center Gaber, Loška dolina, skupaj z društvom Svetovalni svet, vabita na brezplačno, spletno delavnico o samopodobi, z naslovom “Čar dobre samopodobe.” Prijave potekajo do 22. 12. 2020.

 

 

 

 

Impro liga živo na spletu: Izziv Mali pok in Mentol bonbon

Nova decembrska nedelja, nov Impro liga spletni dogodek!  Vabljeni!

 

 

 

 

Strpnost se začne z mano (virtualna razstava)

Mladi zmaji vabijo na ogled virtualne 3D galerije, po kateri se lahko sprehodite, nato pa sodelujete v pogovoru na temo “Strpnost” v digitalnem mladinskem centru “DigiMC” v sobi #digi_galerija, kjer se bodo približali temi in delili svoja mnenja.

 

 

 

 

Novi začetki – multimedijski umetniški festival

Novi začetki, multimedijski umetniški festival 2020, je osrednji dogodek Mladih zmajev Črnuče. Letos poteka digitalno. Vklopili se bodo vsako sredo 9., 16., 23. in 30. 12. ob 20.00 na Facebook strani Mladi zmaji Črnuče in Basement – Mladi zmaji, še isti večer pa tudi na Instagramu basementzmaji.

 

 

 

 

Novi začetki – VODA – multimedijski umetniški festival

Mladi zmaji Črnuče v drugem vklopu predstavljajo soustvarjalce in soustvarjalke, ki v mladinskem centru Mladi zmaji Črnuče s svojimi vsebinami mladim nudijo kakovostno preživljanje prostega časa. Vabljeni!

 

 

 

 

Odprtje fotografske razstave Pogled 2020

Center za mlade Domžale je odprl razstavo fotografskega natečaja Pogled 2020. Vabljeni k ogledu!

 

 

 

 

Bralni klub za mlade

Vabljeni na spletni bralni klub, kjer tokrat berejo roman “Eleanor Oliphant je povsem v redu”, angleške avtorice Gail Honeyman. Vabljeni tudi, če knjige niste prebrali v celoti. Bralni klub bo potekal  22. 12. 2020 ob 19.30.

 

 

 

 

Bralni kviz: Knjižni virus

Knjižni virus je kviz za ljubitelje knjig, zgodb, raziskovanja lastnega znanja in bralnega razumevanja. Svoje znanje lahko unovčite s prijavo na ladygoalie@gmail.com do 21. 12. 2020 oz. do zapolnitve mest. Vabljeni k prijavi!