e-NAMIG za mlade

19. november 2020|Novice|Aktualno|Obvestila

Napotki, ko se srečujemo z nasiljem in duševno stisko. Platforma STIGMA združuje umetnost LGBTQIA+ umetnic_kov. Bralni klub za mlade. Soustvarjanje družabne igre. Bližajoče se prireditve in delavnice.


e-NAMIG za mlade, 18. 11. 2020, št. 46 / spletna verzija
 
 

   A veš?

 
 
 

L’MIT se pridružuje akciji “Mala pozornost za veliko veselje”

L’MIT se pridružuje akciji “Mala pozornost za veliko veselje”. Pridružite se tudi vi! Za vas bomo pripravili paketke kartic “Kaj me osreči” in jih poslali na vaš naslov. 

 
 
 

Kam se obrniti, če se znajdeš v stiski?

Nekaj napotkov za vse mlade, ki se v tem času srečujete z nasiljem in duševno stisko.

 
 
 

 

Ljubljana mesto učenja in Playlista COVID

Na platformi Ljubljana mesto učenja so posodobili obstoječi učni seznam predvajanja “Informiraj se o Koronavirusu SARS-CoV-2”, ki združuje najnovejše informacije na morebitna odprta vprašanja in dileme.

 
 
 

Prenovljen Evropski mladinski portal

Evropska komisija je objavila prenovljeni Evropski mladinski portal, na katerem najdete evropske informacije in priložnosti za mlade.

 
 
 

Spletna platforma STIGMA

Platforma Stigma je spletišče, ki združuje umetniške forme, ki jih ustvarjajo LGBTQIA+ umetnice_ki. Je ena izmed prvih slovenskih spletnih platform, ki združuje umetniške in neumetniške zvrsti LGBTQIA+ ustvarjalk_cev v takšnem obsegu.

 
 
 

Poziv za fokusno skupino

ERYICA in Ecorys sta se združila v podporo Evropski komisiji, DG Justice and Consumers in CHAFEA pri produkciji in promociji štirih izobraževalnih video posnetkov. Posnetki so že nastali, zdaj pa iščejo mlade, ki bodo del postprodukcijske fokusne skupine. Če želite sodelovati ali imate kakšno dodatno vprašanje pišite na: Gillian.Kelly@ecorys.com.

 
 
 

 

Bralni klub za mlade

Tokrat v bralnem klubu berejo roman turške pisateljice Elif Shafak Čast, ki je najbolj brana sodobna turška avtorica. Bralni klub bo potekal 24. 11. 2020, ob 19.30. Vabljeni vsi, tudi če knjige niste prebrali v celoti.

 
 
 

Objavljen je razpis za 10. Festival GIBANICA– Bienale slovenske sodobne plesne umetnosti

Med 15. in 18. septembrom 2021 bo na različnih lokacijah v Ljubljani potekal 10. festival GIBANICA – Bienale slovenske sodobne plesne umetnosti. Prijave za sodelovanje zbirajo do 27. 11. 2020.

 
 
 
 

   Izobraževanje

 
 
 

Glasbeni posel 3.0: Webinar glasbene kritike

SIGIC in spletna glasbena revija Odzven v sodelovanju s Centrom za kreativnost (MAO Slovenija) organizirata jesensko-zimsko serijo glasbeno-kritiških delavnic, predavanj in pogovorov s področja glasbenega novinarstva in kritike. Webinar bo potekal od 18. novembra od 16. decembra 2020 na spletu.

 
 
 

Vpis v 18. Generacijo šole za kuratorske prakse in kritiško pisanje svet umetnosti

Iz SCCA- Ljubljana obveščajo, da Svet umetnosti, šola za kuratorske prakse in kritiško pisanje, vpisuje že 18. generacijo. Program je zasnovan v partnerstvu s Cukrarno/Muzej in galerije mesta Ljubljane in bo trajal od januarja 2021 do junija 2022.

 
 
 

Soustvari družabno igro

Zavod Voluntariat in Zavod Dice vas prisrčno vabita, da preko seta 4 delavnic skupaj ustvarite družabno igro. Prva delavnica bo v sredo, 25. 11. 2020, 17.00, online, vsaka naslednja pa sledeče 3 srede.

 
 
 

Delavnica Moj konflikt, tvoj konflikt

Mladinski center Vič vabi na delavnico z naslovom Moj konflikt, tvoj konflikt. Dogodek bo potekal 24. 11. 2020, 17.00 - 18.30.

 
 
 

Zasvojenost mladih – Pasti modernega časa

Pridružite se na dogodku Mladinskega centra Vič in odkrijte katere so pasti modernega časa. Delavnica bo potekala 20. 11. 2020, 19.30 - 21.00. Vabljeni!

 
 
 
 

   Natečaji

 
 
 

Natečaj za najboljšo filmsko kritiko o izbranem slovenskem filmu

Vabljeni k oddaji prispevkov na natečaj za najboljšo filmsko kritiko o izbranem slovenskem filmu. Rok oddaje prispevkov je 11. december 2020.

 
 
 
 

   Prostovoljstvo

 
 
 

Vseslovenska raziskava o prostovoljstvu v Sloveniji

Slovenska filantropija je v sodelovanju z Oddelkom za psihologijo Univerze v Ljubljani pripravila spletni vprašalnik o prostovoljstvu. Namen raziskave je bolje razumeti dejavnike, povezane z opravljanjem prostovoljskega dela. Vprašalnik je mogoče rešiti do konca novembra 2020.

 
 
 
 

   Zdravje, Šport

 
 
 

6. kongres projekta V odsevu: Oddaljeni

Društvo študentov medicine Slovenije (DŠMS) v okviru projekta V odsevu organizira, 6. kongres, ki se bo letos odvil pod naslovom Oddaljeni. Kongres bo potekal 25. in 26. novembra, preko spleta.

 
 
 

Trans Čili: Medicinski proces

Lepo vabljen_a na online dogodek Legebitre o medicinskem procesu potrditve spola, kjer bo predstavljen celotni postopek, od psihiatrične obravnave do hormonske terapije in operacij. Dogodek bo potekal 20. 11. 2020 med 16.00 in 18.00.

 
 
 

Imenitnica

Imenitnica ponovno odpira svoja vrata. Imenitnica so delavnice, kjer dekleta z raziskovalnim pogovorom, dihom in gibom, poglobite stik s seboj, se vrnete v svoje središče in začutite kaj si v resnici želite. Prijave sprejemajo do 23. novembra 2020.

 
 
 
 

   Prireditve

 
 
 

Filozofski maraton 2020: Filozofija med duhom in naravo

Študentsko filozofsko društvo že vrsto let prireja tradicionalni Filozofski maraton, teden trajajočo serijo celodnevnih predavanj, ki spremlja Unescov svetovni dan filozofije. Filozofski maraton poteka v tednu med 16. in 20. novembrom.

 
 
 

Evropski dan gledalcev: Spregovorimo o umetniških dogodkih, ki so nam spremenili življenje!

Na Evropski dan gledalcev bo 15 gledalcev iz 15 različnih držav pred vsem svetom spregovorilo o tem, kako jih je zaznamovala in spremenila določena izkušnja z umetniškim delom ali umetnostjo.

 
 
 

2. Ziz festival – Dnevi Mariborske alternativne gledališke produkcije

Mariborski Kolektiv ZIZ s pomočjo (tudi) KUD-a Transformator med 22. in 27. novembrom organizira spletni ZIZ festival. Vabljeni!

 
 
 

Spletna delavnica “Se počutite motivirani?

Na delavnici bodo govorili o motivaciji in o tem, kako vpliva na nas v našem vsakdanjem življenju. Vabljeni!

 
 
 

Javni spletni posvet “Ukrepi za mlade?”

Na Sindikatu Mladi plus so se odločili, da v torek, 24.11. ob 15.00 pripravijo spletni posvet “Ukrepi za mlade?”, namenjen mladim ter zainteresiranim organizacijam, ki želijo prispevati predloge in ukrepe namenjene mladim v novem t.i. sedmem “protikoronskem” zakonu, ki ga pripravlja Vlada RS. Prijave zbirajo do petka 20. 11. 2020.

 
 
 

Konferenca: “Novodobno suženjstvo – prekarne oblike na trgu dela”

V Gibanju za dostojno delo konec novembra prirejajo tradicionalno, že 8. letno konferenco na temo prekarnosti in prekarnih delovnih razmer. Konferenca bo potekala v spletnem okolju, 24. novembra 2020, od 16.00 do 20.00.

 
 
 

Delavnica Bolš-Jak

SMC Rakovnik skupaj z Društvom za kulturo inkluzije organizirajo ustvarjalno delavnico izdelovanja novoletnih voščilnic in okraskov za božično jelko. Delavnica bo 24. 11. 2020 ob 17.30. Vabljeni! 

 
 
 

Impro liga živo na spletu: Izziv Vodovodarji in Shakira Shakira

To nedeljo, 22. 11. ob 20.00, se ponovno podajamo na splet z dogodki nove sezone Impro lige. Vabljeni, da se pridružite tudi vi!

 
 
 

 

Izšel je Uporniški femini-zin

Transakcija sporoča, da je v spletni verziji izšel Uporniški femini-zin. Vabljeni k listanju in na osrednji dogodek na področju transspolnosti TransMisija VII: Up., ki bo danes, 18. 11. 2020, ob 18.00.

 
 
     
  Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUCCSD Ljubljana, Enota Ljubljana Moste – PoljeDIC LegebitraKUD AnarhivZdruženje DrogartMestna knjižnica LjubljanaZavod MISSSZavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino

Obiščite nas na
Facebook Twitter Instagram