e-NAMIG za mlade

16. november 2020|Novice|Aktualno|Obvestila

Če te zanima, kako v obdobju ponovne karantene in naraščajoče negotovosti pomagati po svojih najboljših močeh, si preberi o možnostih prostovoljskega dela v tem času. Sicer pa se lahko udeležiš različnih delavnic ali se pridružiš akciji pisanja voščilnic starostnikom.


 
     A veš?  
 
 

Bralni klub za mlade

Tokrat berejo roman turške pisateljice Elif Shafak Čast, ki je najbolj brana sodobna turška avtorica. Vabljeni 24. 11. 2020 ob 19.30.
 
 
 

Cilj je zbrati 21 tisoč prazničnih voščil za 21 tisoč starostnikov

DEOS Center starejših Notranje Gorice je pričel z akcijo zbiranja 21 tisoč prazničnih voščil za 21 tisoč starejših, ki bivajo v domovih in centrih za starejše po Sloveniji. Pisma lahko pošljete do 1. 12. 2020. Vabljeni k sodelovanju!

 
 
 

Javni razpis za oddajo ateljejev in prostorov v brezplačno uporabo za kulturno dejavnost v MOL

Mestna občina Ljubljana objavlja javni razpis za oddajo umetniških ateljejev in prostorov v brezplačno uporabo za kulturne dejavnosti. Rok prijave je 7. 12. 2020.

 
 
 

Podcast Rožnata dolina

Na Valu 202 je na voljo podcast Rožnata dolina, ki daje glas mladim ter jim omogoča, da povedo svoje mnenje o različnih temah. 

 
 
 

L’MIT se pridružuje akciji “Mala pozornost za veliko veselje”

Odločili smo se, da v akciji sodelujemo tudi mi. Mreža L’MIT že vrsto let zbira misli mladih, kaj vas osreči. Vsako leto jih nekaj natisnemo v obliki razglednic “Kaj me osreči”. Ker je namen kartic, da osrečujejo ljudi, so ravno pravšnje, da polepšajo dni tudi vsem starejšim, ki bivajo v domovih in cetrih za starejše. Pišite nam na info.skuc@lmit.org ter pripišite vaš naslov, mi pa vam bomo poslali kartice in skupaj prispevali svoj delček v mozaik prijaznosti.

 
 
 
     Izobraževanje  
 
 

Spletni tečaj digitalnega risanja za mlade

V Info centru ŠKUC organizirajo delavnico digitalnega risanja. Na delavnico ste vabljene_i vse_i, ki se zanimate za risanje in slikanje v digitalnem okolju. Prijave sprejemajo do nedelje, 15. 11. 2020.

 
 
 

Letošnji Festival LGBT filma vabi na delavnici

Letošnji Festival LGBT filma (organizator Škuc), ob podpori Slovenskega filmskega centra, organizira brezplačni delavnici. Prijave (s kratko predstavitvijo) zbirajo do 30. 11. 2020.

 
 
 
     Delo  
 
 

Greenpeace Slovenija išče novo sodelavko oziroma sodelavca

Greenpeace Slovenija išče novo sodelavko oz. sodelavca, ki  jim bo v prihodnjem letu pomagal_a okrepiti podnebno kampanjo. Rok prijave je 18. 11. 2020.

 
 
 
     Natečaji  
 
 

AGRFT in DSR scenaristi razpisujejo natečaj za Grossmannovo nagrado 2020

Akademija za gledališče, radio, film in televizijo in DSR SCENARISTI sta objavila scenaristični natečaj za Grossmannovo nagrado 2020. Rok za prijavo je 7. 12. 2020.

 
 
 
     Prostovoljstvo  
 
 

Prostovoljsko delo v času epidemije

Organizacije vas vabijo, da se v času razglašene epidemije, pridružite njihovim ekipam in pomagate tam, kjer je pomoč najbolj potrebna.

 
 
 
     Zdravje, Šport  
 
 

Konzorcij skupnosti Most vabi na pogovor z dr. Andrejem Perkom, psihologom in psihoterapevtom

Konzorcij Skupnosti MOST v mesecu boja proti zasvojenostim vabi na intervju in pogovor z gostom, dr. Andrejem Perkom, psihologom in psihoterapevtom. Pogovor bo potekal v petek, 13. 11. 2020 ob 18.00, preko spletne aplikacije Zoom.

 
 
 

Prebudite se v že 11. PR teater!

Tudi letos člani študentske sekcije Slovenskega društva za odnose z javnostmi organizirajo že 11. konferenco za odnose z javnostmi, ki bo letos potekala v sredo, 18. 11. 2020, v virtualni podobi.

 
 
 

Inštitut Karakter vabi na brezplačne delavnice o motnjah razpoloženja

Inštitut Karakter vabi na brezplačne delavnice o motnjah razpoloženja. Delavnice bodo potekale od 12. 11. do 21. 12. 2020.

 
 
 
     Prireditve  
 
 

Dnevni center Skupaj v skupnosti se seli na splet

V dnevnem centru Skupaj v skupnosti želijo kljub ukrepom za zajezitev širjenja koronavirusa, ki so trenutno v veljavi, mladim popestriti dni ter zapolniti prosti čas. Zato so svoje aktivnosti preselili na splet.

 
 
 

10. mednarodni festival Enimation

Med 10. in 14. novembrom 2020 se bo v Mariboru zavrtel že 10. Mednarodni festival filmov otrok in mladih ENIMATION. Ker festival poteka v časih, zaznamovanih z novim virusom, bodo posamezne projekcije na voljo na spletni platformi enimation.si.

 
 
 

Dnevni center Skupaj v skupnosti se pridružuje vseslovenski akciji

Akciji se pridružuje tudi Dnevni center skupaj v skupnosti. Vabijo vas, da voščilnice ali pisma s toplimi besedami napišete ročno in jih pošljete ali prinesete v dnevni center Skupaj v skupnosti, Zavod MISSS. Voščila pa bodo tudi skupaj ustvarjali v Ustvarjalnici, v četrtek, 12. 11. 2020.

 
 
 

Konferenca: “Novodobno suženjstvo – prekarne oblike na trgu dela”

V Gibanju za dostojno delo konec novembra prirejajo tradicionalno, že 8. letno konferenco na temo prekarnosti in prekarnih delovnih razmer. Konferenca bo potekala v spletnem okolju, 24. novembra 2020, od 16.00 do 20.00.

 
 
 

Okrogla miza “Umetna inteligenca: življenje v času robotov in transhumanizma”

Vabljeni k udeležbi na spletni okrogli mizi z naslovom “Umetna inteligenca: življenje v času robotov in transhumanizma”. Konferenca bo 19. 11. 2020.

 
 
 

Impro liga živo na spletu: Izziv Impro Ljubljana in Vodovodarji

To nedeljo, 15. 11. ob 20.00, se ponovno podajamo na splet z dogodki nove sezone Impro lige. Vabljeni, da se pridružite tudi vi!

 
 
 

[ČIPke] Giulia Tomasello: ‘Coded Bodies’ / 3-dnevna spletna delavnica

Laboratorij Lampa vabi na Coded Bodies, serijo delavnic, na katerih se bodo udeleženke seznanile z mehko nosljivo tehnologijo, ob tem pa raziskovale področje biološkega tekstila. Delavnice bodo potekale 23.-25. 11. 2020, med 17.00 in 20.00.

 
 
 

Mednarodna konferenca “Happy City”

Mladinski kulturni center Maribor vabi na mednarodno konferenco “Happy City”. Konferenca bo potekala 12. 11. 2020 ob 18.00, na spletu.