Informacije o prilagoditvi dela na DrogArtu zaradi izrednih razmer

19. oktober 2020|Novice|Aktualno|Obvestila

Zaradi razglasitve epidemije in zaostrovanja ukrepov sporočamo določene omejitve, ki smo jih sprejeli na DrogArtu.


Nočno terensko delo smo do nadaljnjega odpovedali. Naši informativni materiali so uporabnikom na voljo v info točki, lahko se tudi dogovorimo, da se vam pošlje po pošti. 

 

  • Info točka (Ljubljana, Maribor) je odprta normalno z upoštevanjem nošenja maske in razkuževanjem rok ter vstopu le, če je oseba zdrava. Če pa potrebujete samo kakšno informacijo, smo pa dosegljivi v tem času (od ponedeljka do petka med 10.00 in 16.00) preko telefona (01 439 72 70), e-maila (info@drogart.org), Facebook strani (DrogArt) ali Instagram strani (@drogartekpa).

 

  • Dokler obstaja možnost druženja, ostaja fizičen dnevni center Dnevna soba odprt 12.00 – 16.00 ob torkih, sredah in petkih. V tem času lahko prideš spit kavo in gremo skupaj na sprehod. Sporoči, kdaj bi se oglasil_a na 030 346 328 (zaradi omejitve števila ljudi).

    Začenjamo tudi z virtualno dnevno sobo na discordu, ki je prav tako namenjena uporabnikom, starim od 15 do 29 let. https://discord.gg/4vrBrD2  Virtualna dnevna soba bo odprta vsak delovnik med 12.00 in 16.00. Ob torkih, sredah in petkih torej še vedno lahko pridete na DrogArt, ob ponedeljkih in četrtkih pa se družimo samo na Discordu. Za te dni organiziramo različne aktivnosti, npr. kafano, debatni krog, book club, risanje ipd. Na voljo smo za skupinski ali 1-na-1 chat.

 

  • Svetovanje poteka prilagojeno po dogovoru s svetovalko. Za več informacij pokličite na 041 730 800 ali pišite na svetovanje@drogart.org.

 

  • Testiranje psihoaktivnih snovi poteka normalno, saj smo zagotovili fizično pregrado. Ob prihodu vam bo predstavljen potek testiranja. PROSIMO, DA IMATE ŽE VNAPREJ PRIPRAVLJEN VZOREC ZA TESTIRANJE. Če zaradi omitev prehajanja med regijami ne morete do DrogArtovih testirnih točk, se lahko zglasite tudi v eni izmed preostalih testirnih točk po Sloveniji. 

 

Smernice za uporabnike ob izrednih razmerah zaradi novega koronavirusa (SARS-CoV-2) najdeš tukaj.

Za vse dodatne informacije smo na voljo na telefonski številki 01 439 72 70.