Testiranje z mobilnim laboratorijem v Mariboru

23. julij 2020|Novice|Aktualno|Obvestila

V sredo 29.7. med 15.00 in 19.00 uro bomo v Mariborski DrogArt infotočki izvajali testiranje substanc z mobilnim laboratorijem. Rezultati bodo znani po 45 min od oddaje vzorca. Potrebna je predhodna anonima prijava na izbrani termin, prijavi se pravočasno in se vidimo.


Psihoaktivne substance pogosto vsebujejo neželene primesi, prav tako se lahko zgodi, da se snovi prodajajo pod napačnim imenom. V zadnjih letih opažamo v Sloveniji ponovno porast klasičnih drog in povečanje čistosti drog, kar poveča tveganje za zaplete in predoziranje. Zato predno imaš namen uporabljati psihoaktivne substance, preveri kaj tvoj paketek dejansko je.

 

Vsak se lahko prijavi na enega izmed razpisanih terminov in v analizo prinese maksimalno 1 vzorecPrijavite se z izmišljenim imenom ali kodo, ki jo prinesete s seboj, da dokažete istovetnost vaše prijave. Po zapolnjenih mestih prijava ne bo več mogoča.

 

V primeru odpovedi vas prosimo, da to sporočite na marko@drogart.org in s tem sprostite mestu nekomu drugemu. Rezultati bodo na voljo v cca. 45 min po oddaji vzorca, v kolikor se bodo v vzorcu zaznale še druge neznane PAS, pa se bo dokončna analiza izvedla v naslednjem tednu v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano (NLZOH).

 

Kvantitativna in kvalitativna analiza bo mogoča za naslednje snovi: amfetamin, metamfetamin, MDMA, MDA, 2CB, 3MMC, 4MMC, kokain, heroin, metilon, LSD, ketamin, alprazolam in diazepam. V kolikor se vzorec nahaja v obliki tabletke, je za kvantitativno analizo potrebno prinesti celo tabletko.

Neznanih snovi in izdelkov iz konoplje ne bo možno testirati!

 

Predhodno prijavo opravi na spodnji povezavi:

https://doodle.com/poll/xfih2dhmqxd3sgh3