e-NAMIG za mlade

10. junij 2020|Novice

Pokoronski čas prinaša oživljanje raznih prireditev in dogodkov. Med njimi so bralni klubi, festivali, mladinski tabori in še mnogo več. Te zanima sodelovanje na umetniškem festivalu, pripravništvo na področju medijev, fotografski natečaj, usposabljanje na delovnem mestu, prostovoljstvo v tujini? Vse to in še več ti ponuja tokratni e-novičnik.


e-NAMIG za mlade, 10. 6. 2020, št. 23 / spletna verzija

 

A veš?

 

Bralni klub za mlade

Info center ŠKUC vabi na bralni klub, kjer tokrat berejo roman Genialni prijateljici.

 
 

Vabljeni_e k oddaji mnenj za European Climate Pact

Evropska komisija vabi k oddaji mnenj, predlogov, komentarjev in dobrih praks za projekt European Climate Pact. Rok oddaje je 17. 6. 2020.

 
 

Vabljen_a na European Youth Energy Day

Evropska komisija vabi mlade na prvi European Youth Energy Day, ki bo potekal v ponedeljek, 22. 6. 2020, v času EU Sustainable Energy Week. Rok prijave je 14. 6. 2020.

 
 

Vabljeni_e k sodelovanju v anketi na temo družbenih, etičnih in vedenjskih vidikov pandemije COVID-19

Raziskovalci_ke Znanstveno-raziskovalnega središča Koper z zunanjimi sodelavci_kami v sodelovanju z oxfordsko univerzo in mednarodnimi partnerji izvajajo raziskavo, ki se osredotoča na družbene, etične in vedenjske vidike pandemije COVID-19.  

 
 

Mesto žensk nudi plačano usposabljanje na delovnem mestu

Mesto žensk v letu 2020 ponovno nudi plačano usposabljanje na delovnem mestu osmim posameznicam! 

 
 

Mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica

Prvi del programa 23. mednarodnega festivala bo izveden med 1. in 4. 7. v Ljubljani, kjer bodo ulični umetniki_ce po vzoru projekta Ana pod oknom, ki na nek način obuja tradicijo podokničarstva, ponudili_e nov in varen format kulturnih dogodkov.

 
 

Artopolis: Poziv umetnicam_kom za prikaz umetniških kategorij

Artopolis: Mesto umetnosti ponovno objavlja odprt poziv za prikazne sličice posamičnih kategorij umetniških del na portalu Artopolis in zanje iščejo primerne fotografije del.  

 
 

Poziv k sodelovanju na NEXTivalu 2020

NEXTival je festival mladih za mlade, na katerem lahko predstaviš svojo umetniško dušo; lahko se izkažeš v plesu, glasbi, risanju, ročnih delih, športnih aktivnostih, ali nasploh v aktivnostih, ki ti prinašajo veselje in s katerimi si zapolnjuješ svoj čas. Rok prijave je 19. 6. 2020.

 
 

Legebitra vabi na LGBT+ mladinski tabor: (Ne)vidnost LGBTIQA+ identitet

Legebitra tudi letos organizira mladinski izobraževalni tabor za mlade LGBTIQA+ osebe, ki bo potekal od 17. do 19. 7. 2020 v Mladinskem centru Legebitra v Ljubljani. Bivale_i bodo v enem izmed bližnjih hostlov (vse_i, tudi tiste_i, ki so iz Ljubljane).  

 

    Izobraževanje

Vabljeni_e k prijavi na pripravništvo EIGE

The European Institute for Gender Equality (EIGE) je neodvisen organ Evropske unije, ki je bil ustanovljen z namenom, da opolnomoči in prispeva k promociji enakopravnosti spolov. Ponujajo pripravništvo v različnih sekcijah. Rok prijave je 15. 6. 2020.

 
 

 

ESN poziv za pripravništvo

Erasmus Student Network (ESN), največja evropska študentska organizacija išče kandidata_ko za pripravništvo na področju komunikologije in medijev v njihovi mednarodni pisarni v Bruslju, Belgiji.

 
 

Izobraževanje kulturnih mediatork na temo družinskega nasilja in nasilja na podlagi spola

Slovenska filantropija in Znanstveno-raziskovalno središče Koper vabita k sodelovanju pri izobraževanju kulturnih mediatork na temo družinskega nasilja in nasilja na podlagi spola. Program bo potekal v torek, 30. 6. 2020.

 
 

Serija spletnih seminarjev o vrednotenju kompetenc v prostovoljstvu

Andragoški center Slovenije je objavil vabilo Platforme za vseživljensko učenje (LLLP) v sodelovanju s partnerji v projektu ImproVal k udeležbi treh spletnih seminarjev o učenju novih veščin v prostovoljstvu in potrjevanju neformalnega in priložnostnega učenja. 

 
 

Javni razpis za štipendije za specializirane poklice v kulturi 2020/2021 za usposabljanje ali izobraževanje v tujini

Predmet javnega razpisa je financiranje štipendij za usposabljanje ali izobraževanje v tujini – v državah članicah EU, razen v Republiki Sloveniji – za specializirane poklice v kulturi, ki traja od 3 do 12 mesecev v časovnem obdobju med 1. 9. 2019 in 31. 10. 2021, za katerega izobraževalna institucija izda potrdilo o zaključenem programu. 

 

    Delo

ERYICA razpisuje prosto delovno mesto

ERYICA razpisuje prosto delovno mesto za projektnega menedžerja. Rok prijave je 23. 6. 2020.

 
 

Razpis za prosto delovno mesto: Kustos_inja

MGLC je objavil razpis za prosto delovno mesto Kustosa za pripravo in izvedbo posebno zahtevnih razstavnih projektov. Rok prijave je 16. 6. 2020.

 
 
 

   Natečaji

L’MIT-ov fotografski natečaj "Kaj pa ti vidiš?"

Fotografski natečaj naslavlja temo podnebnih sprememb. Podnebne spremembe se danes kažejo po celem svetu, vedno bolj pa so prisotne v našem lokalnem okolju. Zato nas zanima, kje jih opazite vi? So to poplave s katerimi se vedno pogosteje soočamo, nenadzorovani požari, ki uničujejo gozdove,  nadpovprečne zimske temperature, segrevanje morji? Kako in kje jih vidite vi? Iščemo vaše fotografije, ki prikazujejo posledice in učinke podnebnih sprememb ali pa se obče navezujejo na tematiko podnebnih sprememb.

 

 

Natečaj CEDEFOP: Vocational eduaction and training: Your green or digital skills story

CEDEFOP, European Centre for the Development of Vocational training je objavil natečaj, ki je odprt skupinam, vključenim v poklicnemu usposabljanju in šolam oziroma organizacijam, ki ponujajo poklicna usposabljanja iz Evropske unije, Norveške in Islandije. Rok prijave je 30. 6. 2020.

 
 

Razpis za skupinsko razstavo v okviru 6. festivala Reciklart

Reciklart – umetniški festival recikliranja in DIY kulture vabi umetnice_ke, posameznice_ke in kolektive, ki ustvarjate na področju likovnih, novomedijskih, avdio-vizualnih in drugih umetniških praks, k odzivu na javni poziv za razstavljanje na skupinski razstavi, v času festivala. Rok prijave je 15. 7. 2020.

 
 

Festival KAOS razpisuje odprt poziv za vse ustvarjalce_ke kolaža

Festival KAOS vabi k oddaji kolažev v javnem pozivu "O jutri". Rok prijave je 28. 6. 2020.

 
 

Nagradni literarni natečaj za mlade "Pismo sebi iz 2030"

Goi Peace Fundation s sedežem na Japonskem, vabi na sodelovanje v vsakoletnem literarnem natečaju za mlade "Pismo sebi iz leta 2030". Organizirajo ga v namen vzpodbuditi energijo, ustvarjalnost in pobude mladih s celega sveta s ciljem spodbujanja kulture miru in trajnostnega razvoja.

 
 

  Prostovoljstvo

PiNA Terminal, v sodelovanju z CMK išče dva_e kandidata_ki za projekt prostovoljstva v Kopru

PiNA Terminal v sodelovanju s Centrom mladih Koper išče dva_e kandidata_ki za projekt prostovoljstva v Kopru, ki bi trajal od julija do avgusta 2020. Rok prijave je 12. 6. 2020. 

 
 

 

Zavod Voluntariat ponuja prostovoljske priložnosti v Švici

Zavod Voluntariat ponuja prek programa Evropska solidarnostna enota prostovoljske priložnosti v Švici.  

 
 

Poziv za prostovoljke_ce na festivalu Reciklart

Priprave na šesti Reciklart – umetniški festival recikliranja in DIY kulture, ki bo letos od 12. do 15. 8. 2020 na AKC Metelkova mesto, so v polnem teku! Zato vabijo vse zainteresirane, da se jim pridružite pri soustvarjanju festivala! Rok prijave je 10. 7. 2020.

 
 

    Prireditve

Večer LGBT proze in poezije

Društvo Škuc že 17. leto organizira skupinski LGBT literarni dogodek, na katerem svojo poezijo in prozo predstavljajo že uveljavljene_i in novejše_i avtorice_ji. Dogodek bo potekal v sredo, 10. 6. 2020, ob 20.00 v Galeriji Škuc.

 

 

VideoDvorišče.1

Notranje dvorišče Galerije Škuc je prizorišče novega programa projekcij in pogovorov o umetnosti, videu in filmu VideoDvorišče, ki ga pripravljajo SCCA-Ljubljana, Društvo za uveljavljanje kratkega filma Kraken in Galerija Škuc. Dogodek bo potekal v petek, 12. 6. 2020 ob 20.30. 

 
 
   
Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Ljubljana, Enota Ljubljana Moste – Polje, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino

Obiščite nas na