Prožni in čili iz karantene.

23. april 2020|Novice|Aktualno

Čas krize z virusom je pokazal zobe še tako zagrizenemu zapečkarju. Tudi njemu se zdaj že verjetno kolca po različnih aktivnostih. Naj bo to zaradi dobrega osebnega počutja ali zgolj v izogib gojenja baročne postave. Vadba vedno pomiri duha, po telesu požene kri in endorfine ter v najboljših primerih tudi odpihne tisti gorčičato zategnjenost v stanovanje prikovanega zaprtega duha.


Zaradi tega torej smo za vas pripravili zbirko vaj, ki bodo pomagale na mnogoterih področjih, vaje pa lahko brezskrbno izvajate v udobju svojega domačega zapora tako začetniki kot tisti, ki od vaje pričakujete malo več ... :)Katarina Barbara je diplomirana plesalka sodobnega plesa, ki je za svoje prijatelje v karanteni posnela par poučnih videjev vaj in nam dovolila, da material uporabimo tudi mi! To, Katarina Barbara! Na začetku pokaže nekaj vaj za raztegovanje, ki jih lahko naredimo tako pred kot po vadbi ali pa vajo izvajamo samostojno, pred tem pa še opozorilo, da vaje delajte v skladu s svojimi zmožnostmi:

 

Raztegovanje oziroma strečing: 

VIDEO

Za tiste, ki si po začetnem raztegovanju še niste izpahnili kolena in si od vadbe želite še več, pa bosta koristna videa vaj za ramenski obroč in boke:

 

Boki:

VIDEO

 

Ramenski obroč:

VIDEOSlava Katarini in vsem, ki ste uspeli vaje ponoviti brez poškodb in z nasmeškom na obrazu. Več podobnih videjev lahko najdete na njenem youtobe kanalu.

 

K pomirjanju telesa in pa seveda duha nedvomno spada tudi joga. Isha Upa Joga je program za začetnike, ki se fokusira na enostavno vadbo in dihalne vaje za sproščanje ... napotke za izvedbo vaj za začetnike lahko najdete v spodnjem videu:

VIDEO

 

Za vse, ki se vam zdi, da karantena traja predolgo in da ste se vmes precej postarali, pa predlagamo, da na internetu poiščete tibetankse vaje za pomlajevanje. Upamo, da boste okoliščine izkoristili kar se da kreativno in aktivno ter da tako iz karantene pridemo gibčnejši, prožnejši in bolj povezani ... upanje umira zadnje :)