Ponovno sprejemamo psihoaktivne snovi za namen testiranja

22. april 2020|Novice|Aktualno|Obvestila

Sproščamo omejitev sprejema le najnujnejših vzorcev in od nadaljnega ponovno sprejemamo vse vzorce. Sprejem vzorcev bo potekal po novem protoklu, ki se ga prosimo držite, drugače testiranje ne bo možno.


Sprejem vorcev za testiranje na DrogArtu omogočamo v Ljubljani in Mariboru. Glede informacij o sprejemu vzorecev v drugih krajih, pokličite sprejemne točko, ki vam je najbližje (testirane točke po Sloveniji).

 

Protokol sprejema vzorcev

Za sprejem vzorca za namen testiranja je potrebna predhodna prijava (glej spodaj). Prosimo te, da se držiš razporeda, tako da imamo dovolj časa, da izvedemo vse ustrezne ukrepe za zagototavljanje varnosti v času epidemije. S seboj moraš obvezno imeti zaščitno masko za obraz!

Če se ne počutiš dobro, smrkaš, kašljaš ali imaš vročino in za dodatne infromacije glede testiranja pokliči na tel. 040 756 602 ali piši preko el. pošte testiranje@drogart.org.

 

LJUBLJANA (prijava na termin)

Sprejem vzorcev v Ljubljanski infotočki poteka ob ponedeljkih in petkih popoldne med 14.00 in 17.00 uro  ter ob sredah dopoldne med 10.00 in 13.00. po obvezni predhodni prijavi na izbran termin:

 

MARIBOR (prijava na termin)

Sprejem vzorcev v Mariborski infotočki poteka ob ponedeljkih, sredah in petkih med 10.00 in 14.00 po obveznem predhodnem klicu na 08 200 50 86.                                   

 

Priprava vzorca pred oddajo

V sprejemno točko prinesi le potrebno količino, ki ga potrebujemo za izvedbo laboratorijske analize. V primeru praškastih snovi, je pomebno da je snov čimbolj homogena, s tem se poveča zanesljivost rezultata. Spodaj so zapisane minimalne količine, je pa vseeno priporočljivo, da se odda nekoliko večja količina vzorca od minimalne.

MINIMALNA KOLIČINA VZORCA GLEDE NA VRSTO DROGE:

  • Praškaste snovi in kristali (kokain, spid, MDMA, ketamin, ...): minimalna količina vzorca je 10 mg
  • ekstazi tabletka: za kvantitivni rezultat (količino aktivne snovi v vzorcu) potrebujemo celo tabletko, samo za kvalitativno analizo pa je minimalna količina 15 mg tabletke
  • 2CB tabletka: za kvantitivni rezultat (količino aktivne snovi v vzorcu) potrebujemo celo tabletko, samo za kvalitativno analizo pa je minimalna količina 20 mg tabletke
  • Xanax tabletka: za kvantitivni rezultat (količino aktivne snovi v vzorcu) potrebujemo celo tabletko, samo za kvalitativno analizo pa je minimalna količina 30 mg tabletke
  • LSD pivniki: 1/4 pivnika
  • Gobe: 100 mg
  • Konoplja: 30 mg